TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Offisiell: Tesla Model Y med bakhjulsdrift

Kort tid etter ryktene kommer nå offisiell pressemelding: Tesla Model Y bakhjulstrekk kommer i januar.

forfatter
Publisert 28.08.22 - 07:00

For under to uker siden dukket ryktet opp om en rimeligere Tesla Model Y, med bakhjulstrekk. Vi spekulerte i om den ville slippe norsk mva, ettersom Long Range firehjulstrekkeren starter på ca. 560.000 kroner. Det viser seg at den ikke gjør det helt, da prisen blir 520.000 kroner for bakhjulstrekken. Som betyr at du får 5000 kroner ekstra i moms. Pytt, pytt.

Les også Tesla Model Y: Fet bass og masse plass Dette er Tesla-en for deg som synes Model 3 er for liten, og de andre for dyre. Model Y er alt en normal familie trenger – og vel så det.
Tesla Model Y SPREAD

Kortere rekkevidde

For prisen får du 430 km (WLTP) rekkevidde mot 533 km for Long Range. Akselerasjonen til 100 km/t går også litt ned, fra 5 til 6,9 sekunder.

Ellers er den premium utstyrt, med både Autopilot, oppvarmede for- og bakseter og ratt, og får Premium lyd som inkluderer 13 høyttalere, en subwoofer og to forsterkere. Dette i motsetning til Model 3 Standard Range, som verken har Premium lyd eller oppvarmet ratt.

Maksimal lading er 170 kW, mot 250 kW for Long Range og Performance

Du får selvsagt full funksjonalitet med Teslas mobilapp, og tilgang på Supercharger ladenettverket.

Les også Blant de aller råeste familiebilene Når du trenger plass til hele familien, men ønsker noe som skikkelig biter fra seg, er Model Y Performance noe av det heftigste som finnes.
Tesla Model Y Performance front angle 2

Bakjulsdrevet Tesla Model Y blir for dyr

Vi må si vi stiller oss smått forundret til prisingen av den bakhjulsdrevne Model Y. For bare 40.000 kroner mer får du Long Range-utgaven med firehjulstrekk, hele ti mil ekstra rekkevidde, og mye bedre akselerasjon. Vi mener Tesla burde gitt en kraftigere rabatt for den nye innstegsmodellen.

For all del, trenger du ikke de ekstra kilometerne, er det bare å slå seg løs med en bakhjulsdrevet Model Y. Men det ekstra du betaler for Long Range, vil det forundre oss om ikke vil betale seg den dagen bilen skal selges.

Den nye Model Y kan bestilles allerede nå, på tesla.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Se lanseringen av Polestar 3 her Følg med når vi viser Polestar 3 12. oktober.
Mer krefter og lengre rekkevidde Oppdaterer DS 3 Crossback og Peugeot e-208.
Xpeng G9: På vei til Norge Stor plass, god komfort, og "bygget som en konsertsal".
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovet Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrytende kapasitet. Nå er batteriene her ... og de er ganske alminnelige.
Ferrari med 715 hk og 1420 watt Burmester-anlegg Massive krefter både under panseret og i kupeen.
Automatisk lading hos flere leverandører Snart kan du lade BMW-en bare ved å plugge inn kabelen.
Følg Lyd & Bilde