Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Offisiell: Tesla Model Y med bakhjulsdrift

Kort tid etter ryktene kommer nå offisiell pressemelding: Tesla Model Y bakhjulstrekk kommer i januar.

Skrevet av / 28.08.22 - 07:00
Offisiell: Tesla Model Y med bakhjulsdrift

For under to uker siden dukket ryktet opp om en rimeligere Tesla Model Y, med bakhjulstrekk. Vi spekulerte i om den ville slippe norsk mva, ettersom Long Range firehjulstrekkeren starter på ca. 560.000 kroner. Det viser seg at den ikke gjør det helt, da prisen blir 520.000 kroner for bakhjulstrekken. Som betyr at du får 5000 kroner ekstra i moms. Pytt, pytt.

Les også Tesla Model Y: Fet bass og masse plass Dette er Tesla-en for deg som synes Model 3 er for liten, og de andre for dyre. Model Y er alt en normal familie trenger – og vel så det.

Kortere rekkevidde

For prisen får du 430 km (WLTP) rekkevidde mot 533 km for Long Range. Akselerasjonen til 100 km/t går også litt ned, fra 5 til 6,9 sekunder.

Ellers er den premium utstyrt, med både Autopilot, oppvarmede for- og bakseter og ratt, og får Premium lyd som inkluderer 13 høyttalere, en subwoofer og to forsterkere. Dette i motsetning til Model 3 Standard Range, som verken har Premium lyd eller oppvarmet ratt.

Maksimal lading er 170 kW, mot 250 kW for Long Range og Performance

Du får selvsagt full funksjonalitet med Teslas mobilapp, og tilgang på Supercharger ladenettverket.

Les også Blant de aller råeste familiebilene Når du trenger plass til hele familien, men ønsker noe som skikkelig biter fra seg, er Model Y Performance noe av det heftigste som finnes.

Bakjulsdrevet Tesla Model Y blir for dyr

Vi må si vi stiller oss smått forundret til prisingen av den bakhjulsdrevne Model Y. For bare 40.000 kroner mer får du Long Range-utgaven med firehjulstrekk, hele ti mil ekstra rekkevidde, og mye bedre akselerasjon. Vi mener Tesla burde gitt en kraftigere rabatt for den nye innstegsmodellen.

For all del, trenger du ikke de ekstra kilometerne, er det bare å slå seg løs med en bakhjulsdrevet Model Y. Men det ekstra du betaler for Long Range, vil det forundre oss om ikke vil betale seg den dagen bilen skal selges.

Den nye Model Y kan bestilles allerede nå, på tesla.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top