Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Rykte: Billigere Tesla Model Y på vei – kan unngå moms

Det kan tyde på at Tesla har en bakhjulsdreven Model Y på gang. Den blir i så fall produsert i Tyskland, får et mindre batteri – og den kan komme veldig snart.

Skrevet av / 15.08.22 - 14:29
Rykte: Billigere Tesla Model Y på vei – kan unngå moms

Hvis du har lyst på en rimeligere Tesla Model Y, og synes det holder med bakhjulstrekk og 440 kilometers rekkevidde, så kan det være gode nyheter på vei.

EU har nemlig typegodkjent en ny versjon av Model Y, med battericeller fra kinesiske BYD. Dette i følge tyske Teslamag. BYDs Blade-batteri bruker LFP-teknologi, som blant annet betyr at det er koboltfritt og dessuten brannsikkert. BYD-batteriet i den nye Tesla-utgaven skal dessuten være strukturelt, som betyr at det er en del av bilens bærende struktur. Det betyr at det ikke uten videre kan skiftes til et nytt batteri.

Les også Nå kan du bestille denne Rimeligere varianter av Mercedes EQE - i tillegg til en enda råere AMG-versjon - er nå klare for bestilling.

Hvis det stemmer at Tesla nå implementerer dette, kan det spekuleres i om det fremdeles er en stund til vi får se produksjonen av Teslas egne, strukturelle 4680-batteripakker på Berlin-fabrikken.

byd blade battery
I følge ryktene vil vi se BYDs Blade-batteri i en rimeligere Tesla Model Y. Illustrasjon: BYD

Lavt forbruk, god rekkevidde

Batteriet på den rimeligere Modell Y har en kapasitet på 55 kWh, som betyr et gjennomsnittlig forbruk på 12,5 kWt / 100 km. Dette er ganske imponerende, men også overraskende, når vi ser at den mindre Model 3 Standard Range har en oppgitt rekkevidde på 415 km med et 60 kWt batteri, og et oppgitt forbruk på 14,2 kWt / 100 km.

Les også – Derfor kjøpte jeg Tesla Ikke nødvendigvis den beste bilen. Men den er det jeg trenger.

Den nye versjonen av Tesla Model Y omtales i dokumentene som “Type 005” eller “Y7CR”.

Ryktene fra Teslamag vil ha det til at den nye Model Y-varianten vil gå i produksjon allerede om få uker. YouTube-kanalen The Electric Viking er enig.

Unngår trolig norsk mva

Hvis alle ryktene er sanne, vil vi tro den bakhjulsdrevne Model Y får en lav nok pris til å unngå norsk moms, som etter all sannsynlighet innføres over nyttår.

Mer fra Tesla

Tesla Model Y med Premium Sound

Familiebil med fet lyd

Dette er Tesla-en for deg som synes Model 3 er for liten, og de andre for dyre. Model Y er alt en normal familie trenger – og vel så det.

Les hele testen

Tesla Model 3 Standard Range Plus

Fantastisk mye bil for pengene

Selv med den nylige prisøkningen gir den billigste Tesla Model 3 frydefull valuta for pengene.

Les hele testen

2021 Tesla Model S får aktiv støydemping

Teslas 2021-modeller blir ikke bare raskere enn lynet - de får også et saftig lydanlegg med aktiv støydemping ombord.

Les videre

Nå kan du bestille nye Model S Plaid og Model X Plaid

De heldigste får sin Model S Plaid og Model X Plaid allerede før nyttår.

Les videre
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top