Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Dette kan vi vente oss på CES

CES-elektronikkmessen i Las Vegas åpner på mandag. Vi er tilstede for å dekke alle de mest spennende nyhetene.

Skrevet av / 02.01.24 - 17:23
Dette kan vi vente oss på CES

En nyttårstradisjon som er like veletablert som Kongens nyttårstale, eller kanskje Grevinnen og Hovmesteren – som jo vises på nyttårsaften i alle andre land enn Norge – er elektronikkmessen CES i Las Vegas, som finner sted hvert år i begynnelsen av januar.

Det er nemlig snakk om verdens største messe for forbrukerelektronikk, hvor mer enn 4 000 utstillere viser frem sine produktnyheter til de 130 000 besøkende som i løpet av noen dager inntar kasinobyen i Nevada-ørkenen.

Absolutt alt i Las Vegas er kunstig. Dette er lobbyen på Paris Hotel. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

L&B Home er naturligvis på plass når det hele braker løs. Sammen med vårt søstermedie Lyd & Bilde vil vi dekke så mange av de største og mest spennende lanseringene som mulig. Og mange blir det! CES er den messen i året der de fleste elektronikkprodusenter lanserer sine aller største nyheter. Dette inkluderer både salgsklare produkter – som de nye PC-modellene med helt nye Intel-prosessorer – og utstillinger av halvferdige, men spennende prototyper.

2024 blir året hvor kunstig intelligens gjennomsyrer alt. (Foto: Lenovo)
Vi skal blant annet møte Asus, hvor vi forventer å få prøve den nye Asus ROG Phone 8 når Asus holder sitt «ROG-event» den 8. januar. Det er i hvert fall hva nettstedet Android Police forteller.
Vi kommer også til å besøke standene til MSI, Lenovo, Acer og Razer. Her er vi ganske sikre på at vi vil få presentert et hav av nye datamaskiner. Alle med Intel Core Ultra-prosessorer, som er optimalisert for kunstig intelligens.
(Mange av nyhetene er allerede offentliggjort. Men vi er bare såvidt i gang! Foto: Acer)

 

Samsung har også invitert oss til å ta en titt på innsiden. Hva de vil vise oss, har de imidlertid ikke røpet (hva gjelder kommende mobiler, har en brasiliansk reklametavle avslørt utseendet på den kommende Galaxy S24 Ultra).

En ting vi helt sikkert kommer til å høre om på CES, er kunstig intelligens – AI. Ingen produsent med respekt for seg selv vil i 2024 komme med produkter som ikke på en eller annen måte er tilpasset AI. I hvert fall i en slik grad at man kan skrive det på emballasjen.

Kanskje den smarte heimen blir smart på ordentlig i 2024. Smartere enn den smarte sengen som registrerer alt som skjer i den. Den så vi aldri igjen… (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

Kanskje er 2024 året da det smarte hjemmet faktisk blir nettopp det.

Vi gleder oss også til å se hva spiren av nystartede selskaper har å by på. Du finner dem på arrangementer som CES Unveiled, ShowStoppers og Pepcom, der de mest lovende selskapene stiller opp side om side med sine mest spektakulære innovasjoner, i et forsøk på å tiltrekke seg oppmerksomhet fra distributører, investorer og teknologijournalister.

CES Unveiled. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

Messen har offisiell åpning mandag 9. januar og pågår frem til fredag 12. januar, men presselanseringene starter allerede denne helgen. Vi er klare til å traske gjennom Las Vegas fra 7. januar.

Watch This Space!

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skjermen gjør alt, bortsett fra å lese tankene dine!

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

Lyd & Bilde
Scroll to Top