Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

AI-forbedrede bærbare datamaskiner fra Acer

Acers nye laptoper har fått nye Intel Core Ultra-prosessorer med innebygde AI-funksjoner.

Skrevet av / 14.12.23 - 16:52
AI-forbedrede bærbare datamaskiner fra Acer

Desember betyr ikke bare julehøytid. Det er også tiden for en ny prosessorgenerasjon fra Intel. Nytt i 14. generasjon er betegnelsen Intel Core Ultra, som i fremtiden vil markere den kraftigste prosessorserien, mens det gamle, velkjente Core-navnet vil bli brukt på mer alminnelige modeller.

Taiwanske Acer har nettopp presentert de første maskinene med ny Ultra-kraft under panseret. De første modellene er den superlette Acer Swift Go 14 og den bærbare spillmaskinen Predator Triton Neo 16.

Acer Swift 14 Go. (Foto: Acer)

Acer beskriver Acer Swift Go 14 (SFG14-72) som «AI-klar». PC-en drives av Intel Core Ultra-prosessorer med den nye Intel Arc GPU og Intel AI Boost – alt integrert i de nye prosessorene. Acer Swift Go 14 fås med (opptil) den nye Intel Core Ultra 7 155H-prosessoren.

Listen over AI-forbedringer er lang, men Acer nevner blant annet PurifiedVoice-teknologi for å fjerne uønsket bakgrunnsstøy og Acer PurifiedView for å forbedre brukerens fremtoning på skjermen under videokonferanser. Det skal også bli enklere å utføre oppgaver på Swift-bærbar PC med Microsofts Copilot i Windows 11.

Skjermoppløsningen er et OLED-panel med (opptil) 2,8K-oppløsning (2880×1800) og 90 Hz oppdateringsfrekvens. Batterilevetiden er oppgitt til 12,5 timer. Det er to USB Type-C, HDMI 2.1 og en MicroSD-inngang.

Acer Predator Triton Neo 16. (Foto: Acer)

I den fysisk tyngre enden av skalaen finner vi Predator Triton Neo 16 (PTN16-51), som også er utstyrt med en Intel Core Ultra-prosessor. Grafikken håndteres – ikke overraskende – av GPU-er i Nvidia GeForce RTX 40-serien.

Mer overraskende er det at 16-tommersskjermen fås med en oppløsning på opptil 3,2K og en oppdateringsfrekvens på 165 Hz. Predator Triton Neo 16 har de portene du forventer av en gaming-PC: HDMI, en USB-C Thunderbolt 4-port og en Micro SD-kortleser.

Priser og tilgjengelighet

Acer Swift Go 14 (SFG14-72) vil være tilgjengelig fra første kvartal 2024 til priser fra 12.490 kroner.

Predator Triton Triton Neo 16 (PTN16-51) vil også være tilgjengelig i første kvartal. Her starter prisene på 22.490 kroner.

(Foto: Acer)

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Chromebooks med ekstra krefter

Innred hjemmet ditt med IKEA-AI

Mange skjermfunksjoner til en rimelig pris

Logitech-sett bygger bro mellom jobb og privatliv

KI gjør sitt inntog i ThinkPad

Bærbare Dell-maskiner med AI

HPs laptoper har blitt smartere

Apple oppgraderer Macbook Air

Ny AI utfordrer GPT-4

Gjennomsiktig PC-skjerm med AI

"There's a new AI in town"

Arbeidsro på kontoret

Lyd & Bilde
Scroll to Top