TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Marvel-seriene flyttes fra Netflix til Disney+

Alle de originale Marvel-seriene, opprinnelig produsert av Netflix, er nå forsvunnet fra strømmetjenesten.

forfatter
Publisert 19.05.22 - 00:01

Vi må helt tilbake til høsten 2013 for å finne «opprinnelsen» til Marvel-seriene som ble produsert av Netflix.

Den gang da inngikk Marvel en vidtrekkende avtale med Netflix som omfattet de såkalte «Marvel Street-Level Heroes»- eller «Marvel Knights»-karakterene. Under denne paraplyen falt serier som:

Men, som muligens den årvåkne Netflix-abonnent allerede har fått med seg, så er per dags dato ingen av disse seriene lenger tilgjengelig hos strømmegiganten. Hvorfor? Svaret ligger i at Disney lanserte sin egen strømmetjeneste (Disney+) høsten 2019 (Disney Studios kjøpte, som kjent, Marvel Entertainment allerede i 2009).

Les også Nå blir det reklame på Netflix! Etter en mer enn halvering av aksjekursen, og nedgang i antall abonnenter, tar Netflix grep.

Netflix endret etter hvert forretningsmodell og ble mer og mer skeptisk til å produsere serier og filmer som de ikke selv eide, og kontrollerte, 100 %. Og helt siden tidlig i 2017 begynte det å versere rykter om at Disney planla å lansere sin egen strømmetjeneste.

netflix the defenders fan poster by abubakr1298 dac3qbh fullview defenders season 2 release date netflix jeph loeb Defenders
<
>
Marvel The Defenders (Foto: Walt Disney)

I avtalen mellom Marvel og Netflix lå det en klausul om at senderettighetene ville overføres til Marvel to år etter at siste episode hadde Netflix-premiere.

14. juni 2019 lanserte Netflix hele sesong 3 av Jessica Jones, som sin siste Marvel-serie; dermed var det bare et tidsspørsmål før visningsrettighetene ble ført «tilbake» til morselskapet, Disney Studios.

Samtlige av Marvel-seriene forsvant fra Netflix (globalt) den 1. mars i år – og allerede den 16. mars kunne amerikanske Disney+-abonnenter se Luke Cage & Co.

 

Fra og med den 26. juni i år kan du igjen strømme samtlige av Marvel Defenders-seriene – nå på Disney+ i Norden. Dermed blir Marvel-universet tilnærmet komplett hos Mikke Mus & Co.

Seriefavoritter som Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, The Defenders og The Punisher blir tilgjengelig på Disney+, og gir seerne tilgang til mer fra Marvel på ett og samme sted.

Les også Spektakulær avslutning! Alle krefter forenes i det superheltene skal sette en stopper for ondskapen en gang for alle, i en actionspekket film krydret med gode karakterer og følelser.

Abonnenter kan se alt Marvel-innholdet på Disney+ her!

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Grovt utnyttet? Sverter regissør Andrew Dominik tidenes mest berømte sexbombe på det groveste?
Siste nytt fra Montana! Kevin Costner & Co saler opp hestene for nok en runde cowboy-intriger.
Men jerven var ikke død! Men Hugh Jackmans Wolverine var ikke død! I 2024 gjenoppstår helten med knivbladene, i Deadpool 3.
Endelig er Lotus tilbake! Fikk du ikke nok av arrogante, narsissistiske, hvite rike turister på Hawaii, så vender konseptet snart tilbake på skjermen.
Har "klonet" stemmen til Darth Vader ved hjelp av kunstig intelligens James Earl Jones går av med pensjon, men stemmen hans bevares ved hjelp av AI-teknologi!
Bridges i sitt ess! Jeff Bridges beviser at alder kun er et tall. Han briljerer som pensjonert superspion i miniserien basert på Perrys roman.
Følg Lyd & Bilde