Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Marvel-seriene flyttes fra Netflix til Disney+

Alle de originale Marvel-seriene, opprinnelig produsert av Netflix, er nå forsvunnet fra strømmetjenesten.

Skrevet av / 19.05.22 - 00:01
Marvel-seriene flyttes fra Netflix til Disney+

Vi må helt tilbake til høsten 2013 for å finne «opprinnelsen» til Marvel-seriene som ble produsert av Netflix.

Den gang da inngikk Marvel en vidtrekkende avtale med Netflix som omfattet de såkalte «Marvel Street-Level Heroes»- eller «Marvel Knights»-karakterene. Under denne paraplyen falt serier som:

Men, som muligens den årvåkne Netflix-abonnent allerede har fått med seg, så er per dags dato ingen av disse seriene lenger tilgjengelig hos strømmegiganten. Hvorfor? Svaret ligger i at Disney lanserte sin egen strømmetjeneste (Disney+) høsten 2019 (Disney Studios kjøpte, som kjent, Marvel Entertainment allerede i 2009).

Les også Nå blir det reklame på Netflix! Etter en mer enn halvering av aksjekursen, og nedgang i antall abonnenter, tar Netflix grep.

Netflix endret etter hvert forretningsmodell og ble mer og mer skeptisk til å produsere serier og filmer som de ikke selv eide, og kontrollerte, 100 %. Og helt siden tidlig i 2017 begynte det å versere rykter om at Disney planla å lansere sin egen strømmetjeneste.

netflix the defenders fan poster by abubakr1298 dac3qbh fullview defenders season 2 release date netflix jeph loeb Defenders
<
>
Marvel The Defenders (Foto: Walt Disney)

I avtalen mellom Marvel og Netflix lå det en klausul om at senderettighetene ville overføres til Marvel to år etter at siste episode hadde Netflix-premiere.

14. juni 2019 lanserte Netflix hele sesong 3 av Jessica Jones, som sin siste Marvel-serie; dermed var det bare et tidsspørsmål før visningsrettighetene ble ført «tilbake» til morselskapet, Disney Studios.

Samtlige av Marvel-seriene forsvant fra Netflix (globalt) den 1. mars i år – og allerede den 16. mars kunne amerikanske Disney+-abonnenter se Luke Cage & Co.

 

Fra og med den 26. juni i år kan du igjen strømme samtlige av Marvel Defenders-seriene – nå på Disney+ i Norden. Dermed blir Marvel-universet tilnærmet komplett hos Mikke Mus & Co.

Seriefavoritter som Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, The Defenders og The Punisher blir tilgjengelig på Disney+, og gir seerne tilgang til mer fra Marvel på ett og samme sted.

Les også Spektakulær avslutning! Alle krefter forenes i det superheltene skal sette en stopper for ondskapen en gang for alle, i en actionspekket film krydret med gode karakterer og følelser.

Abonnenter kan se alt Marvel-innholdet på Disney+ her!

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top