TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Topplister

Topp 10 smarttelefoner akkurat nå

Her finner du de ti beste mobilene man får tak i.

forfatter
Publisert 24.09.22 - 10:39

Mobilen er det viktigste elektronikkproduktet du har. De flest av oss bruker mange bruker mange timer på mobilen hver dag, og mobilenen virkelig alt-i-ett, den utfyller rollen som både kamera, musikkspiller, TV-skjerm, nettleser, E-bokleser, brevdue, kalender, notisblokk, spillkonsoll, telefon og mye, mye mer.

Med andre ord er det ikke likegyldig hvilken smarttelefon du har med deg i lomma. I Lyd & Bilde tester vi et stort antall mobiler hvert år – i alle prisklasser – og noen er desidert bedre enn andre.

Her har vi satt sammen en liste over de ti beste smarttelefonene fra de siste 12 månedene. Her finner du mobiler i alle prisklasser på listen – mange vil gjerne unngå å knuse sparegrisen for å kjøpe en telefon – men til felles har alle vår varmeste anbefaling.

Vi anbefaler at du klikker deg inn og leser hele testen, før du kjøper én av mobilene på listen. Men vi kan garantere at du gjør et godt valg uansett hvilken av dem du ender opp med.

[vc_row][vc_column][vc_tta_accordion active_section=»1001″ collapsible_all=»true»][vc_tta_section title=»Dette må du tenke på når du kjøper ny mobil» tab_id=»1570451461790-49d90d96-f77f»][vc_column_text]

Batteriet: Måles i mAh (milli-Ampere-hours), som enkelt og greit bestemmer hvor lenge mobilen din har strøm. Jo flere mAh, jo bedre. Som minimum bør du ha 3000 mAh, men har du en større skjerm (rundt 6 tommer eller mer), bør tallet være enda høyere. Spesielt hvis skjermen også er veldig lyssterk.

Kamera: I dag kommer mange smarttelefoner med to eller flere objektiver, hvis du vil ta gode bilder med mobilen bør du se på ting som autofokus, vidvinkel og/eller ultravidvinkel, optisk zoom, optisk bildestabilisering, nattmodus osv. Samtidig kan du glemme alt om megapiksler, det har nesten ingen betydning for hvor gode bildene dine blir.

Lagring: Du må aldri tenke på å kjøpe en smarttelefon som kommer med 8 eller 16 intern lagring. Operativsystemet alene (typisk Android) tar såpass med plass at du ikke vil ha noe til overs, vi anbefaler minst 32 GB hvis du skal ha plass til noe annet. Mange smarttelefoner lar deg utvide den innebygde lagringen med et microSD-kort eller lignende, men vær oppmerksom på eksterne minnekort er en del saktere enn telefonens egen lagring.

Lading: Flere og flere smarttelefoner, spesielt i mellomklassen og selvfølgelig de fleste dyrere modeller, kommer med mulighet for hurtiglading og/eller trådløs lading. Når mobilen kan lades fra 0 til 50 prosent på en halv time eller mindre, kan man fint leve med at mobilen ikke holder strøm gjennom hele dagen.

Skjerm: Husk at en stor skjerm ikke automatisk betyr at det blir mer plass å jobbe med på apper. Oppløsningen er minst like viktig, og selv i dag kommer de billigste smarttelefonene med bare HD-oppløsning, mens dyrere mobilene normalt har 2K-skjermer eller bedre. Når oppløsningen er høyere, blir arbeidsområdet på skjermen en del større, og bildekvaliteten er selvfølgelig bedre og grafikken skarpere.

[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion][/vc_column][/vc_row]

Denne listen vil bli oppdatert jevnlig etter hvert som vi tester ut nye produkter.

iPhone 14 Pro

Kostbar perfeksjon

Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.

Knuser konkurrentene på ytelse. Det beste kameraet hittil. Cinematic video i 4K, og den superskarpe skjermen som alltid er på.
1 TB lagring er fremdeles dyrt.

Asus ROG Phone 6 Pro

Villeste gamermobilen noensinne

Asus ROG Phone 6 er stor og dyr. Og den raskeste mobilen vi har sett.

Den raskeste mobilen akkurat nå. Punktum. Skjermen er også fantastisk.
Den er veldig, veldig dyr. Kan ikke utvides med microSD-kort.

Asus Zenfone 9

Miniatyrslagskip fra Asus

Zenfone 9 viser alle merkevaremobilene bakhjulet med en ytelse i high end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vilt.

Den nest raskeste mobilen vi har testet (kun passert av Asus’ egen ROG Phone). Superstabil video med gimbal! Et funn til prisen.
Ingen teleoptikk. Lagerplassen kan ikke utvides med microSD-kort. Ingen trådløs lading.

Motorola Edge 30 Pro

Slutt på å være langsommere enn konkurrentene

Motorola Edge 30 Pro er i skrivende stund den raskeste Android-mobilen på markedet, og prisen er nesten uslåelig.

Første mobil på markedet med den lynraske Snapdragon 8 Gen 1. Kommer dessuten med stort batteri og 68 W hurtiglading. Støtter endelig trådløs lading og har også fått stereolyd.
Skjermen er ikke den mest lyssterke, og når det gjelder kameraet, kan mobilen ikke konkurrere med Apple og Samsung – det mangler blant annet optisk zoom. Støtter hverken eSIM eller eksternt minnekort.

Nothing Phone (1)

Et friskt pust eller varm luft?

Kan en mobil være modig, varm og sjelfull?

Lekker design og høy byggekvalitet. Gjennomsiktig bakside og Glyph Interface er et ærlig forsøk på nytenkning. Flott skjerm med høy lysstyrke. Solid kamera med god makrofunksjon. Minimalistisk Android med unikt brukergrensesnitt. God batteritid.
Glyph Interface mangler tross få unntak, reell nytteverdi. Kameraet mangler optisk zoom. Leveres uten lader. De to innebygde stereohøyttalerne spiller ikke like høyt.

OnePlus 10 Pro

OnePlus tilbake på tronen

OnePlus 10 Pro er kanskje den beste Android-mobilen på markedet akkurat nå.

Høy ytelse og fantastisk god mobilskjerm. I tillegg kommer stort batteri med hurtiglading, fremragende kamera som leverer naturtro bilder, samt spennende eksklusiv design og den beste lyden fra noen mobil på markedet.
Mangler IP68-sertifisering, og ultravidvinkellinsen mangler autofokus.

Samsung Galaxy S22+ 5G

Den nye Galaxy-toppmodellen

Det beste valget hvis du vil ha en ekte Galaxy S-mobil.

Glimrende kamera med et vell av funksjoner takket være kunstig intelligens. Knivskarp og ekstremt lyssterk skjerm. Solid bygget med armour aluminium og Gorilla Glass Victus+.
Skjermoppløsningen er for lav, den store skjermstørrelsen tatt i betraktning. Dessuten leverer Samsungs egen Exynos 2200-prosessor ikke nok ytelse ut fra prisen og med tanke på at vi skriver 2022.

Samsung Galaxy Z Fold 4

I pose og sekk for de få

Samsung Galaxy Z Fold 4 følger i forgjengerens fotspor, og er mest for deg som har arvet en rik onkel, og dessuten har bruk for unik mobil produktivitet.

Lynrask og velprodusert brettbar mobil med konfigurasjon fra øverste hylle. Forbedret kamera og mer brukbart format takket være Android 12L.
Veldig, veldig dyr. Dårlig batteritid.

Sony Xperia 1 IV

Små forbedringer for de kresne

Sony Xperia 1 IV kommer ikke til å revolusjonere mobilmarkedet. Men for nerdene og de semiprofesjonelle er den nok det beste mobilvalget akkurat nå.

Skjermen er blitt mer lyssterk, batteriet er større, og kameraet har fått litt flere funksjoner, deriblant en telelinse, som nå kan zoome fritt i hele intervallet mellom 85 og 125 mm. Og så har de endelig fått orden på kameraprogramvaren og alle de automatiserte innstillingene.
Skjermens 21:9-format fører til sorte stolper på en del videoformater. Mobilen kommer også uten medfølgende lader.

Xiaomi 12 Pro

Første ekte flaggskip

Xiaomi 12 Pro er den beste high-end-mobilen fra den kinesiske produsenten til dags dato.

Lynrask lading og skyhøy ytelse. Lyssterk og skarp skjerm samt rimelig godt kamera med mange artige funksjoner. Lekker, strømlinjeformet design.
Ingen IP68-sertifisering. Underdimensjonert batteri, og kameraet kommer bare med 2x optisk zoom. Meget "kinesisk" operativsystem vil ikke falle i smak hos alle.
iPhone 14 Pro Asus ROG Phone 6 Pro Asus Zenfone 9 Motorola Edge 30 Pro Nothing Phone (1) OnePlus 10 Pro Samsung Galaxy S22+ 5G Samsung Galaxy Z Fold 4 Sony Xperia 1 IV Xiaomi 12 Pro
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For feinsmeckeren Garmin gjør virkelig sitt ytterste for å kunne tilby en klokke for alle smaker. Nå har de presentert en smartklokke med så klassisk utseende at den ofte tas for å være en tradisjonell analog klokke.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Følg Lyd & Bilde