TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Topplister

Topp 10 smarttelefoner akkurat nå

Her finner du de ti beste mobilene man får tak i.

forfatter
Oppdatert: 02.12.22 - 13:43 // Først publisert: 28/05/2022

Mobilen er det viktigste elektronikkproduktet du har. De flest av oss bruker mange bruker mange timer på mobilen hver dag, og mobilenen virkelig alt-i-ett, den utfyller rollen som både kamera, musikkspiller, TV-skjerm, nettleser, E-bokleser, brevdue, kalender, notisblokk, spillkonsoll, telefon og mye, mye mer.

Med andre ord er det ikke likegyldig hvilken smarttelefon du har med deg i lomma. I Lyd & Bilde tester vi et stort antall mobiler hvert år – i alle prisklasser – og noen er desidert bedre enn andre.

Her har vi satt sammen en liste over de ti beste smarttelefonene fra de siste 12 månedene. Her finner du mobiler i alle prisklasser på listen – mange vil gjerne unngå å knuse sparegrisen for å kjøpe en telefon – men til felles har alle vår varmeste anbefaling.

Vi anbefaler at du klikker deg inn og leser hele testen, før du kjøper én av mobilene på listen. Men vi kan garantere at du gjør et godt valg uansett hvilken av dem du ender opp med.

Batteriet: Måles i mAh (milli-Ampere-hours), som enkelt og greit bestemmer hvor lenge mobilen din har strøm. Jo flere mAh, jo bedre. Som minimum bør du ha 3000 mAh, men har du en større skjerm (rundt 6 tommer eller mer), bør tallet være enda høyere. Spesielt hvis skjermen også er veldig lyssterk.

Kamera: I dag kommer mange smarttelefoner med to eller flere objektiver, hvis du vil ta gode bilder med mobilen bør du se på ting som autofokus, vidvinkel og/eller ultravidvinkel, optisk zoom, optisk bildestabilisering, nattmodus osv. Samtidig kan du glemme alt om megapiksler, det har nesten ingen betydning for hvor gode bildene dine blir.

Lagring: Du må aldri tenke på å kjøpe en smarttelefon som kommer med 8 eller 16 intern lagring. Operativsystemet alene (typisk Android) tar såpass med plass at du ikke vil ha noe til overs, vi anbefaler minst 32 GB hvis du skal ha plass til noe annet. Mange smarttelefoner lar deg utvide den innebygde lagringen med et microSD-kort eller lignende, men vær oppmerksom på eksterne minnekort er en del saktere enn telefonens egen lagring.

Lading: Flere og flere smarttelefoner, spesielt i mellomklassen og selvfølgelig de fleste dyrere modeller, kommer med mulighet for hurtiglading og/eller trådløs lading. Når mobilen kan lades fra 0 til 50 prosent på en halv time eller mindre, kan man fint leve med at mobilen ikke holder strøm gjennom hele dagen.

Skjerm: Husk at en stor skjerm ikke automatisk betyr at det blir mer plass å jobbe med på apper. Oppløsningen er minst like viktig, og selv i dag kommer de billigste smarttelefonene med bare HD-oppløsning, mens dyrere mobilene normalt har 2K-skjermer eller bedre. Når oppløsningen er høyere, blir arbeidsområdet på skjermen en del større, og bildekvaliteten er selvfølgelig bedre og grafikken skarpere.

Denne listen vil bli oppdatert jevnlig etter hvert som vi tester ut nye produkter.

Apple iPhone 14

Den billigste iPhone 14

iPhone 14 er bedre enn forgjengeren, men den er også dyrere og kommer ikke med mange vesentlige oppdateringer.

Enda raskere med bedre kamera og flere funksjoner.
Lader er ekstrautstyr. Mangler teleobjektiv. Prisen har gjort et hopp.

iPhone 14 Pro

Kostbar perfeksjon

Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.

Knuser konkurrentene på ytelse. Det beste kameraet hittil. Cinematic video i 4K, og den superskarpe skjermen som alltid er på.
1 TB lagring er fremdeles dyrt.

Google Pixel 7

Alt det beste fra toppmodellen

Like rask som Pro-versjonen, og skjermen er nesten like god, bare mindre. Veldig attraktiv pris.
Den fine teleoptikken er tatt bort. De fiffigste AI-featurene er fortsatt fremtidsmusikk.

Google Pixel 7 Pro

Googles egen målestokk

Pixel 7 Pro er Googles referansemobil som viser hvordan Android 13 skal brukes. Og nå er den i Norge.

Stor og lekker premium-mobil med high end-ambisjoner. Lekker skjerm og svært gode kameraer.
Man kan finne raskere mobiler til denne prisen. De mest innovative AI-features er enten ikke aktivert enda, eller kun tilgjengelige på engelsk.

Motorola Edge 30 Ultra

Ultragod?

Motorola Edge 30 Ultra er det mest ambisiøse produktet fra den kinesiske mobilprodusenten til dags dato. Og mobilen lever (nesten) opp til forventningene.

Blant de raskeste mobilene vi har testet. Dessuten lang batteritid og lynrask lading. I tillegg kommer fantastisk skjermkvalitet med 144 Hz oppdateringsfrekvens. Designen er elegant og robust på samme tid.
Det er blitt gjort kompromisser for å holde prisen nede, og derfor må mobilen nøye seg med IP52-sertifisering og glassbeskyttelse med Gorilla Glass 5. OLED-panelet hadde også fortjent en høyere oppløsning enn FHD+. Det største problemet er imidlertid kameraet. La deg ikke narre av de 200 megapikslene.

Motorola Razr 2022

Markedets beste brettmobil

Motorola Razr 2022 beviser at alle god ting er tre. Endelig lever Motorolas brettmobil opp til sin ikoniske forgjenger.

Lynrask prosessor, god batteritid og lyssterk brettbar skjerm uten synlig fold. Dessuten funksjoner som gjør bruk av den brettbare formfaktoren.
Ingen trådløs lading. Kameraet mangler også optisk zoom.

OnePlus 10T

Raskt budsjettflaggskip mangler det siste

OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen rett i munnen. Det følger med et par kompromisser i pakken.

Rask Snapdragon 8+ Gen 1-prosessor og enda raskere 150 W lading. God skjerm og glimrende lydkvalitet.
Mangler trådløs lading og IP-sertifisering. Kameraet har ikke optisk zoom.

Samsung Galaxy Z Fold 4

I pose og sekk for de få

Samsung Galaxy Z Fold 4 følger i forgjengerens fotspor, og er mest for deg som har arvet en rik onkel, og dessuten har bruk for unik mobil produktivitet.

Lynrask og velprodusert brettbar mobil med konfigurasjon fra øverste hylle. Forbedret kamera og mer brukbart format takket være Android 12L.
Veldig, veldig dyr. Dårlig batteritid.

Sony Xperia 5 IV

Kompakt toppmobil til kameraentusiaster

Sony Xperia 5 IV er en av de få kompakte mobilene i premiumklassen på markedet. Den er fremragende, men på enkelte punkter treffer ikke Sony helt.

Glimrende kameramobil for semiprofesjonelle. Dessuten OLED-skjerm i 21:9-format, som nå er blitt mer lyssterk. I tillegg kommer kompakt format og dedikert kameraknapp samt hurtig prosessor og trådløs lading.
Mobilen blir ekstremt varm når den presses. Kameraet mangler Xperia-seriens tradisjonelle periskopteknologi i telelinsen.

Xiaomi 12T Pro

Toppfart med små kompromisser

Xiaomi 12T Pro er kanskje den raskeste mobilen på markedet blant Android-mobiler akkurat nå. Og det fantastiske kameraet med 200 megapiksler linse leverer varene.

Fantastisk kamera med 200 megapiksler, 120 W lynlading, en av markedets raskeste mobilprosessorer leverer topp ytelse.
Det har vært mange kompromisser for å holde prisen nede, og mobilen må nøye seg med IP53-sertifisering og skjermbeskyttelse med Gorilla Glass 5. Skjermen er heller ikke den mest lyssterke. Likevel er mobilen 1000 kroner dyrere enn sin forgjenger.
Apple iPhone 14 iPhone 14 Pro Google Pixel 7 Google Pixel 7 Pro Motorola Edge 30 Ultra Motorola Razr 2022 OnePlus 10T Samsung Galaxy Z Fold 4 Sony Xperia 5 IV Xiaomi 12T Pro
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Både analog og smart Med den nye klokken vivomove Trend blandes den analoge stilen med smarte funksjoner.
Test av Samsung Galaxy S23 Ultra? Vi ønsket å ha en ferdig test av den nyeste Samsung-topptelefonen klar til i dag. Men Samsung sa nei. Og den koreanske elektronikk-giganten er langt fra den eneste elektronikkprodusenten som lider av tvangsnevroser.
Alle nye Samsung Galaxy S23-modeller kommer med Snapdragon Samsung lanserer tre nye smarttelefoner med toppspesifikasjoner. Mobilene er tilgjengelig for salg allerede i dag.
lbpluss
Når nesten hele veien En svært bra treningsklokke som har alt. Inkludert katastrofal batteritid og høy prislapp.
OnePlus bekrefter overraskende iPad-konkurrent OnePlus Pad lanseres 7. februar.
Følg Lyd & Bilde