Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

OnePlus lanserer to nye Nord-mobiler

Her er alle detaljene om de nye mobilene. Og for første gang får Nord-serien også et par trådløse ørepropper.

Skrevet av / 19.05.22 - 16:20
OnePlus lanserer to nye Nord-mobiler

I dag har OnePlus presentert tre nye medlemmer av Nord-familien: To smarttelefoner – OnePlus Nord 2T og OnePlus Nord CE 2 Lite – i tillegg til de trådløse øreproppene OnePlus Nord Buds, som er det første lydproduktet i den budsjettvennlige Nord-serien.

Les også Tiger på sprang, drage i skjul OnePlus 10 Pro og Xiaomi 12 Pro koster det samme, og henvender seg til de samme brukerne. Her kan du lese hvilken av de to kinesiske mobilene du bør kjøpe.

OnePlus Nord 2T

Vi var veldig begeistret for OnePlus Nord 2, og den nye OnePlus Nord 2T er tenkt som en oppdatert og forbedret utgave av den utmerkede mellomklasse-mobilen. Den tilbyr bl.a. samme 80W SUPERVOOC-ladesystem som OnePlus 10 Pro, et oppgradert MediaTek Dimensity 1300 chipset og et oppdatert 32 MP frontkamera samt OxygenOS 12.1.

Med 80W SUPERVOOC skal man kunne lade opp det 4500 mAh store batteriet i OnePlus Nord 2T på kun 27 minutter.

Mobilen kommer også med et trippelkamera på baksiden, som består av en 50 Mp Sony IMX766-sensor med optisk bildestabilisering, et 8 MP ultravidvinkelkamera med et synsfelt på 120° samt et 2 Mp monoobjektiv.

OnePlus Nord 2T
(Foto: OnePlus)

Sonys 50 MP IMX766 er nøye utvalg på grunn av de 1/1.56 tommer store sensorene, 1.0 um pikselstørrelse samt støtte av OIS, forklarer OnePlus i en pressemelding.

Og takket være en oppdatert Nightscape-funksjon samt AI-funksjoner i chipsettet fra Mediatek, er dette OnePlus beste mobilen noensinne når det kommer til å skyte skarpe og detaljerte bilder selv i omgivelser med svakt lys, lover produsenten.

På forsiden er OnePlus Nord 2 T utstyrt med 32 Mp kamera, som er det samme kameraet man finner i OnePlus 10 Pro.

Skjermen er på 6,43″ med AMOLED-teknologi. Den byr på FHD+-oppløsning og en oppdateringsfrekvens på 90 Hz samt støtte av HDR10+.

Under skjermen finner man som sagt MediaTek Dimensity 1300-prosessoren, samt opptil 12 GB RAM og opptil 256 GB lagring.

OnePlus Nord 2T
(Foto: OnePlus)

Maskineriet drives av Android 12 samt OnePlus sitt eget brukergrensesnitt, OxygenOS i versjon 12.1.

OnePlus Nord 2T lanseres 24. mai til en veiledende utsalgspris på 4.490 kroner for modellen med 8 GB RAM og 128 GB lagring. Modellen med 12 GB RAM og 256 GB lagring til salg har foreløpig ikke fått en offisiell norsk pris. Mobilene blir tilgjengelige i fargene Gray Shadow og Jade Fog.

OnePlus Nord CE 2 Lite

I den litt billigere enden av prisskalaen finner man OnePlus Nord 2 CE Lite, som er en slankere og nedgradert utgave OnePlus Nord CE 2, som vi testet for et par måneder siden.

Den nye budsjettmobilen kommer med Snapdragon 695-prosessor, 8 GB RAM og 128 GB innebygd lagring. Batteriet er på hele 5000 mAh, og mobilen har 33W SUPERVOOC-lading.

Telefonen må nøye seg med en LCD-skjerm på 6,59″ og FHD+-oppløsning. Til gjengjeld får man en oppdateringshastighet på 120 Hz.

OnePlus Nord CE 2 Lite
(Foto: OnePlus)

På baksiden av mobilen finner man et trippelkamerasystem med bl.a. hovedsensor på 64 Mp samt en dybdesensor på 2 Mp. Frontkameraet er på 16 Mp.

Også her drives maskineriet av Android 12 samt OnePlus sitt eget brukergrensesnitt, OxygenOS i versjon 12.1.

OnePlus Nord CE 2 Lite kommer i to farger, Blue Tide og Black Dusk, og ingen av dem er mottakelige for fingeravtrykk eller andre flekker. Mobilen kan kjøpes fra 24. mai til en veiledende pris på 3.490 kroner.

OnePlus Nord Buds

Og for første gang har det dukket opp et helt nytt produkt i OnePlus Nord-serie. Nemlig OnePlus Nord Buds, som ifølge pressemeldingen er utstyrt med 12,4 mm titanium dynamic-drivere, spesielt utvalg av OnePlus sine ingeniører for sin fyldige bass og knivskarpe diskant.

OnePlus Nord Buds støtter – i likhet med OnePlus Buds Z2 – romlig lydteknologi fra Dolby Atmos, som leverer 3D-lytteopplevelser til film, musikk eller spill som støtter det. Nord Buds er også utstyrt med fire mikrofoner, som filtrerer uønsket bakgrunnsstøy under samtaler.

OnePlus Nord Buds
(Foto: OnePlus)

På en enkelt opplading gir OnePlus Nord Buds 30 timers spilletid sammen med det medfølgende etuiet, lover OnePlus videre.

Øreproppene kommer med Bluetooth 5.2. og er IP55-sertifiserte, slik at de tåler regn eller litt svette. For øvrig har proppene et nanobelegg som skal beskytte mot rust.

OnePlus Nord Buds lanseres samtidig med to nye mobilene, den 24. mai. Veiledende utsalgspris er 599 kroner.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top