Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Home Julekalender: Luke 07Delta

TEST: OnePlus 10 Pro vs. Xiaomi 12 Pro

Kinesiske toppmobiler i kamp om brukernes gunst

OnePlus 10 Pro og Xiaomi 12 Pro koster det samme, og henvender seg til de samme brukerne. Her kan du lese hvilken av de to kinesiske mobilene du bør kjøpe.

Skrevet av / 02.05.22 - 16:45
OnePlus 10 Pro vs. Xiaomi 12 Pro
Peter Gotschalk

Produkter i denne test

Bortsett fra Apple er alle de store mobilprodusentene fra Asia. På det norske markedet er amerikanske Apple dominerende, men i neste omgang er det asiatiske produsenter som Samsung (Syd-Korea), Motorola (Kina) og OnePlus (Kina) som selger flest mobiler i Norge.

Inntil for få år siden hadde kinesiske Huawei en kjempestor markedsandel, men hardt presset av den amerikanske boikotten er den tidligere mobilgiganten på få år blitt redusert til en mikroskopisk lilleputt, som stort sett er helt forsvunnet fra markedet.

Huaweis fall fra toppen har etterlatt et kjempehull i markedet, som både etablerte og nye produsenter prøver å fylle. Og spesielt de kinesiske produsentene forsøker aggressivt å få fotfeste hos de norske forbrukerne. Det gjelder både førnevnte OnePlus, som riktig nok har vært til stede på markedet i en god del år, men ennå har til gode å kunne true Samsungs markedsposisjon, og så et selskap som Xiaomi, som ennå har til gode å komme på fornavn med oss nordmenn, men på globalt plan faktisk er den nest største mobilprodusenten etter Samsung.

Både OnePlus og Xiaomi er på banen med splitter nye high-end-mobiler i akkurat samme prisklasse og med nesten identiske spesifikasjoner. Og både OnePlus 10 Pro og Xiaomi 12 Pro er, i hvert fall på papiret, blant de mest attraktive Android-mobilene på markedet.

Vi har testet dem begge for å hjelpe deg som har mot til å måle krefter med en ny kinesisk mobiltelefon. For selv om det er mange likheter mellom de to mobilene, er det også små forskjeller som for mange brukere vil ha stor betydning. Djevelen ligger i detaljene, som man sier.

Oppsummering

En dyptgående test av hver mobil, OnePlus 10 Pro og Xiaomi 12 Pro, kan du lese her. Men for deg som bare gjerne vil spole raskt frem til konklusjonen, kommer en oppsummering som sammenligner de to mobilene punkt for punkt.

Utseende og konstruksjon

Begge mobilene utstråler kvalitet og strømlinjeformet design. Men OnePlus 10 Pro slår Xiaomi 12 Pro med et hårstrå på grunn av den spesielle designen av kameramodulen, hvor Xiaomi 12 Pro fremstår litt mer anonym.

Skjerm og lyd

Xiaomi 12 Pro byr på litt mer lysstyrke enn OnePlus 10 Pro. Ellers er de to skjermene nesten identiske når det gjelder størrelse, oppløsning, oppdateringsfrekvens, etc.

Men også her stikker OnePlus 10 Pro av med seieren. Ligger de to mobilene side om side, legger man raskt merke til at skjermbildet på Xiaomi 12 Pro virker litt kunstigere når det gjelder fargetoner, mens OnePlus 10 Pro har kalibrert skjermen så bildet virker både mer naturlig og varmere.

OnePlus 10 Pro vs Xiaomi 12 Pro
Ligger de to mobilene side om side, legger man raskt merke til at skjermbildet på Xiaomi 12 Pro (nederst) virker litt kunstigere når det gjelder fargetoner, mens OnePlus 10 Pro (øverst) har kalibrert skjermen så bildet virker både mer naturlig og varmere. (Foto: Peter Gotschalk)

Når det gjelder lyden, er det ingen diskusjon. Begge mobilene støtter høyoppløst lyd og aptX, men de innebygde høyttalerne i OnePlus 10 Pro er i en klasse for seg.

Kamera

Når det kommer til kameraet, er det stor forskjell på OnePlus 10 Pro og Xiaomi 12 Pro. Hvis du foretrekker naturtro bilder, er OnePlus 10 Pro det riktige valget, mens Xiaomi 12 Pro er utstyrt med kamerafunksjoner som bare virker veldig «kinesiske». Du kan for eksempel lage små videoer med mange forskjellige effekter med Xiaomis mobil, mens OnePlus 10 Pro byr på 150° ultravidvinkel og tre utvalgte kamerafiltre som er utviklet i samarbeide med kameraprodusenten Hasselblad – OnePlus’ partner når det gjelder kameraets fargekalibrering, programvare, etc.

Det er til syvende og sist en smakssak, men vi vurderer at OnePlus 10 Pro treffer bedre når det gjelder norske brukeres preferanser.

Ytelse og funksjoner

Både OnePlus 10 Pro og Xiaomi 12 Pro kommer med Snapdragon 8 Gen 1, samt 12 gigabyte RAM, og selv om Xiaomi klarer seg litt bedre i Benchmark-testene, er det i realiteten ingen forskjell på den daglige brukeropplevelsen. Begge mobilene er lynraske og veldig holdbare.

Xiaomi 12 Pro kan skryte av markedets villeste hurtiglading, nemlig 120 W, mens OnePlus 10 Pro må nøye seg med 80 W. Begge støtter 50 W trådløs lading.

OnePlus 10 Pro vs Xiaomi 12 Pro
OnePlus 10 Pro kommer med en 48 megapiksler Sony IMX789-optikk, 50 megapiksler 150° ultravidvinkelkamera samt et teleobjektiv på 8 megapiksler med 3,3x optisk zoom. Frontkameraet er på 32 megapiksler. Xiaomi 12 Pro kan imidlertid by på tre objektiver, som alle er på 50 megapiksler. Utover en vidvinkellinse med IMX707-sensor fra Sony, har kameraet en 115° ultravidvinkellinse samt en telelinse å by på. (Foto: Peter Gotschalk)

Men OnePlus 10 Pro kommer med et batteri på 5000 mAh, mens Xiaomi 12 Pro kun byr på 4600 mAh, og det utgjør en markant forskjell i forhold til batteritiden.

Ja, du må bruke drøye ti minutter mer på å lade OnePlus 10 Pro, men til gjengjeld holder den strømmen hele dagen, mens det fort kan bli kritisk sent på kvelden med Xiaomi 12 Pro. Og med mindre man går rundt med den store 120 W-laderen i lommen, er det i praksis ikke til mye hjelp at Xiaomi 12 Pro kan lades til 100 % ti minutter raskere enn konkurrenten.

Sist, men ikke minst, kommer Xiaomi 12 Pro med et brukergrensesnitt med et veldig kinesisk preg. For det første er det mange overflødige apper, og for det andre er ikoner og menyer ikke så godt tilpasset det europeiske markedet som man kunne ønske seg. Det er stavefeil i menyene, og vi fant for eksempel en funksjon som forskjønner deg hvis du videochatter i WeChat, som er det dominerende sosiale mediet i Kina.

Her er OnePlus med sitt OxygenOS-brukergrensesnitt igjen mer på linje med europeiske brukere. Her er ingen overflødige apper eller funksjoner, og designen fremstår mer «ferdig».

Summa summarum, også når det gjelder ytelse og funksjoner, ender OnePlus 10 Pro som den samlede seierherren.

Konklusjon

Duellens vinner er OnePlus 10 Pro, som er den av de to mobilene vi vil anbefale til de fleste brukere. Vi gir imidlertid fortsatt Xiaomi 12 Pro vår spesielle anbefaling, for den er absolutt også et sterkt alternativ om man skal ha en ny Android-mobil. Spesielt for dem som tidligere likte Huaweis mobiler.

Produkter i denne test

OnePlus 10 Pro

OnePlus tilbake på tronen

OnePlus 10 Pro er kanskje den beste Android-mobilen på markedet akkurat nå.

Høy ytelse og fantastisk god mobilskjerm. I tillegg kommer stort batteri med hurtiglading, fremragende kamera som leverer naturtro bilder, samt spennende eksklusiv design og den beste lyden fra noen mobil på markedet.
Mangler IP68-sertifisering, og ultravidvinkellinsen mangler autofokus.
Les hele testen

Xiaomi 12 Pro

Første ekte flaggskip

Xiaomi 12 Pro er den beste high-end-mobilen fra den kinesiske produsenten til dags dato.

Lynrask lading og skyhøy ytelse. Lyssterk og skarp skjerm samt rimelig godt kamera med mange artige funksjoner. Lekker, strømlinjeformet design.
Ingen IP68-sertifisering. Underdimensjonert batteri, og kameraet kommer bare med 2x optisk zoom. Meget "kinesisk" operativsystem vil ikke falle i smak hos alle.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Like sterk som storebror

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google utfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig en raskere Apple Watch

Huawei Watch GT 4 er smartklokken som smelter inn

OnePlus Open bretter seg ut

Det beste iPhone-valget

Grønn mobil for de fingernemme

Pixel Pro fortsetter å imponere

Villere nettbrett får du ikke

Liten og lynrask, men designet trenger en oppdatering

For deg med Samsung-mobil

Scroll to Top