TEST: OnePlus Buds Z2 – Skuffende tilbud
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST OnePlus Buds Z2

Skuffende tilbud

OnePlus Buds Z2 lover å levere høy lydkvalitet og pro-funksjoner til en lav pris, men de trådløse øreproppene snubler på målstreken.

forfatter
Publisert 24.12.21 - 13:38
Karakter
OnePlus Buds Z2
L&B mener
Naturtro og nøytralt lydbilde. Dessuten full integrasjon med mobilens innstillinger, hvis du bruker en OnePlus. IP55-sertifisering beskytter mot svette og regn.
Støtter ikke høyoppløst lyd. Kommer dessuten med for mange barnesykdommer, for eksempel når proppene skal kobles med mobilen. Passformen er dårlig, og det påvirker både lydkvaliteten og den automatiske støydempingen.
Spesifikasjoner
 • Type: helt trådløse ørepropper
 • Drivere: 11 mm
 • Aktiv støyreduksjon: ja, opptil 40 dB
 • Batteritid: 5 + 23 timer (ANC på) / 7 + 31 timer (ANC av)
 • App: HeyMelody
 • Tilkoblinger: Bluetooth 5.2, USB-C
 • Vekt: 4,6 g + 42 g (etui)
 • Annet: IP55 + IPX4 (etui)
 • Web: oneplus.no
Veil. pris 1.090Pr. 24.12.21 Produktside

OnePlus Buds Z2 er kinesernes første ørepropper med støydemping siden OnePlus Buds Pro, som min kollega Geir var så begeistret over at de vant høstens gruppetest av helt trådløse ørepropper.

Ifølge OnePlus har mye av den samme teknologien som ga Buds Pro sitt nøytrale og naturtro lydbilde, funnet veien til OnePlus Buds Z2, som da også er kun få hundre kroner billigere enn Pro-modellen.

Det gjelder for eksempel de dynamiske driverne på 11 mm, som blant annet støtter Dolby Atmos (hvis øreproppene vel å merke blir brukt sammen med en OnePlus-mobil) og har IP55-sertifisering, så Buds Z2 kan klare et regnskyll eller en svett løpetur uten å bli ødelagt.

OnePlus Buds Z2 støtter til gjengjeld ikke høyoppløst lyd i form av LHDC-kodeken, men må nøye seg med AAC samt SBC. Og etuiet kan kun lades ved hjelp av USB-C, mens Pro-modellens etui støttet trådløs Qi-lading.

Barnesykdommer

Det er imidlertid ikke det faktum at det er blitt spart her og der på funksjonaliteten som er skyld i at jeg ikke er like vennligsinnet mot Buds Z2, som Geir var for Buds Pro.

Nei, det er barnesykdommene som irriterer meg. OnePlus Buds Z2 er først og fremst blitt laget for å fungere helt smertefritt sammen med mobiler fra samme produsent, så jeg testet først øreproppene sammen med den nyeste toppmodellen, OnePlus 9 Pro.

Her er det meningen at Buds Z2 skal koble seg helt automatisk med mobilen så snart man åpner etuiet første gang, men det fungerte aldri. Tvert imot krevde det nullstilling av proppene og manuell søking i mobilens Bluetooth-meny, før det ble skapt kontakt mellom de to produktene.

OnePlus Buds Z2 kommer med IP55-sertifisering, som betyr at proppene tåler et regnskyll. Selve etuiet har for øvrig IPX4-sertifisering. (Foto: OnePlus)

For god ordens skyld må jeg huske å nevne at problemet gjentok seg da jeg ville koble proppene til min iPhone 13 Pro Max via HeyMelody-appen, som man må benytte hvis man bruker en mobil fra et hvilket som helst annet selskap enn OnePlus.

OnePlus-proppene fikk også andre mystiske ting til å skje. Mens jeg brukte dem fikk jeg to spøkelsesanrop på mobilen fra Googles «Finn min enhet», noe som aldri har skjedd hverken før eller siden. Og selv om jeg ikke med hundre prosents sikkerhet kan garantere at det er en sammenheng, så er det likevel litt mistenkelig at min trofaste OnePlus 9 Pro, som aldri har oppført seg merkelig før, begynner å flippe ut i samme sekund den kobles sammen med Buds Z2.

Øreproppene betjenes enten via appen HeyMelody (eller i innstillingene på OnePlus-mobiler) – eller ved hjelp av en finger på kontrollelementene på siden av proppene. (Foto: OnePlus)

Dårlig passform

Det følger med silikonputer i fire forskjellige størrelser til øreproppene, og ingen av dem passer skikkelig i mine ører! Og det er ikke bare noe jeg innbiller meg. I innstillingene (i en undermeny til Bluetooth-innstillingene på OnePlus-mobiler, i appen HeyMelody på alle andre), kan man teste proppenes passform, og uansett hvilke puter jeg prøvde, var passformen aldri bedre enn «Middels», som betyr at støyreduksjonen ikke virker så godt som man kunne ha ønsket seg. Og samtidig går det ut over lydkvaliteten, når øreproppene ikke sitter helt som de skal.

Og det er synd, for som utgangspunkt låter OnePlus Buds Z2 glimrende. Lydbilde er både nøytralt og naturtro, og de minner dermed mye om førnevnte OnePlus Buds Pro. Men man bruker lang tid for å sette proppene skikkelig på plass i ørene, for ellers blir lyden tynnere, og den rene og klare lydopplevelsen forsvinner.

Det merker man også når man bruker øreproppene til samtale via mobilen. De tre mikrofonene i proppenes stilker er gode til å fange lyden så mottakeren hører deg klart og tydelig. Men du selv hører samtalepartneren som om han eller hun er litt for langt vekk, eller snakker med deg gjennom et kaffefilter.

Mangelfull støyreduksjon

Førnevnte støyreduksjon får også en vanskelig oppgave når proppene ikke vil bli sittende, men det må også nevnes at funksjonen heller ikke er helt overbevisende, selv når man sørger for at de to øreproppene sitter så godt fast som mulig.

OnePlus lover at man kan lade proppene til å spille musikk i fem timer (uten ANC!) ved å lade dem i etuiet i bare ti minutter. Jeg har ikke testet om det løftet holder hundre prosent, men sikkert er det at proppene lader virkelig raskt. (Foto: OnePlus)

Proppene har to innstillingsmuligheter for støydempingen, nemlig demping på 25 dB eller 40 dB, men også med maksimal støydemping trenger selv vanlig trafikkstøy gjennom så lett som ingenting. Og helt ærlig hadde jeg veldig vanskelig for å skille mellom de to innstillingsmulighetene. Med litt godvilje var osteklokkefølelsen, som man ofte får med ANC, vel litt mindre ved 25 dB, men den hårfine forskjellen blir overdøvet av støyen hvis man ikke allerede befinner seg et sted hvor det er fred og ro.

Konklusjon

Jeg rakk aldri å bli venner med OnePlus Buds Z2. Til det har OnePlus’ nye og billigere ørepropper rett og slett for mange skavanker. De innledende barnesykdommene kan man kanskje få orden på senere, men den dårlige passformen og ineffektive støydempingen er begge problemer som kan bli vanskelig å løse.

For så vidt byr øreproppene på en gedigen og god lydkvalitet, som spesielt vil begeistre de som liker et nøytralt og naturtro uttrykk, men den generelle brukeropplevelsen er frustrerende og ganske enkelt ikke tilfredsstillende.

Når man tar i betraktning at OnePlus Buds Pro, som er langt bedre på nesten alle punkter, bare koster noen få hundre kroner mer enn Buds Z2, så er det faktisk ingen grunn til å velge den billigere modellen.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Festhøyttalere og massevis av true wireless fra JBL Uansett smak og lommebok burde du finne et par trådløse ørepropper fra JBL som passer. De har også nye festhøyttalere.
Billig USB-DAC fra Creative Sond Blaster X1 er en kompakt og rimelig USB-DAC til PC-en.
Finnes det lys finnes det lyd Uendelig spilletid takket være solcelleteknologi
Fantastisk lyd fra B&W Px7 S2 er rett og slett et fantastisk vellydende par hodetelefoner, som i tillegg har støykansellering.
Glitrende fra Sennheiser Etter tre år har Sennheiser endelig oppdatert sine Momentum trådløse hodetelefoner. Og Momentum 4 Wireless skuffer ikke.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend