Vi kårer: OnePlus Nord 2 5G

OnePlus Nord 2 senker flaggskip

OnePlus Nord 2 er akkurat nå markedets beste mobil i premiumklassen. Her får man både i pose og sekk, uten at det koster skjorta.

Publisert 27.10.21 - 11:01
OnePlus Nord 2 5G
Amund Hammeren

Akkurat som sin forgjenger kommer OnePlus Nord 2 med AMOLED-skjerm i FHD+-oppløsning, og den har både HDR10+ og samme 90 Hz oppdateringshastighet som fjorårets flaggskip, f.eks. OnePlus 7 Pro.

Skjermoppløsningen er egentlig Full HD, men fordi skjermen er designet i det litt spesielle 20:9-formatet, får man litt flere piksler for pengene. Generelt får man til denne prisen en av de beste og mest behagelige skjermene på markedet akkurat nå med OnePlus Nord 2. Lysstyrken går forøvrig opp til hele 1110 nits.

Mobilen leverer også glimrende lyd. Talekvaliteten er grei, og så er Nord 2 den første Nord-modellen som kommer med innebygde stereohøyttalere, noe som gjør lydopplevelsen, hvis man spiller spill eller ser video uten hodetelefoner, SÅ mye bedre.

Ytelse og funksjoner

Det var spesielt en grunn til at vi var spente på å teste OnePlus Nord 2, og den sitter under skjermen. Mobilen er OnePlus’ første uten Snapdragon-prosessor fra Qualcomm. I stedet er mobilen utstyrt med den såkalte Dimensity 1200-AI-prosessoren fra selskapet MediaTek.

MediaTek stammer fra Taiwan, og virksomhetens prosessorer finner man oftest i mobiler i budsjettklassen, f.eks. Nokia 2.4 og Samsung Galaxy A32, som begge koster under 2000 kroner.

Heldigvis gjør MediaTek-prosessoren og OnePlus Nord 2 alle våre bekymringer til skamme. OnePlus har selv sammenlignet Dimensity 1200-AI med Snapdragon 870, og det stemmer godt overens med resultatene av våre Benchmark-tester.

Konklusjon

OnePlus Nord 2 er bedre enn sin forgjenger. Den har høyere ytelse, innebygde stereohøyttalere, større batteri og rå lading. Eneste strek i regningen er det manglende dobbelte frontkameraet. Nåvel, man kan ikke få alt her i verden.

Drivende god platespiller

Perfekt komposisjon

Mercedes EQE med Dolby Atmos: Wow!

Scroll to Top