Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

IFA 2019: Huawei satser på Android 10 i ny Mate 30-serie

Det har lenge vært stor usikkerhet knyttet til Huaweis første nye mobiler etter den amerikanske blokaden Nå bekrefter Huawei at Mate 30 kommer med Android 10!

Skrevet av / 08.09.19 - 18:57
IFA 2019: Huawei satser på Android 10 i ny Mate 30-serie

At Huawei vil lansere Mate 30- og Mate 30 Pro-mobilene i München 19. september er allerede sikkert og visst. På årets IFA-messe i Berlin kunngjorde Huawei-toppsjef Richard Yu også at de nye mobilene vil være basert på deres nye Kirin 990-prosessor.


Det store spørsmålet som har preget tek-bransjen den siste tiden er om Huawei Mate 30 og Mate 30 Pro ville komme med Android, eller om de i stedet vil bli de første smartmobilene basert på HarmonyOS, Huaweis eget operativsystem. Det har vært utviklet som et alternativ til Android, som følge av handelskrigen mellem USA og Kina og den pågående blokaden av Huawei. 

Les også: Huaweis nye operativsystem heter HarmonyOS

Det blir imidlertid ikke tilfelle, sier den danske visedirektør for Huawei Consumer Business Group, Lin Yin, til Lyd & Bilde.

Lin Yin deltok i en middag med Richard Yu i Berlin kvelden etter toppsjefens keynote, og her fikk han med egne øyne se et eksemplar av den kommende Huawei Mate 30. Og han kan bekrefte at Huawei Mate 30-serien bliver basert på Android 10, den nyeste Android-versionen!

Huawei-direktør Yin Lin bekrefter at Huawei Mate 30-serien blir baseret på Android 10, den nyeste Android-versionen. (Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Bilde)

 

Hvad prisen blir, samt når og i hvilke land mobilene blir lansert, er til gjengjeld fortsatt hemmelig, siger Lin Yin. På grunnn av usikkerheten omkring lanseringsdatoen har bl.a Huawei i Danmark valgt å ikke sende danske journalister til presentasjonen av Mate 30-serien i München, men vil i stedet følge opp med lokale arrangementer, når situasjonen er avklart.

Android er stadig vårt førstevalg, understreger Lin Yin.

Les også: 17 af våre mobiler får ny Android-versjon

Kirin 990

Som nevnt blir Mate 30-serien de første Huawei-mobilene med den nye Kirin 990-prosessoren under panseret. Kirin 990 kommer faktisk i to versjoner med og uten 5G. Kirin 990 5G har et 5G-modem integrert i selve prosessorchippen, noe som reduserer overflatearealet med 36 prosent i forhold til andre løsninger. Chip-en er på størrelse med en fingerspiss, og huser 10,3 milliarder transistorer.

Den nye prosessoren sørger for at de kommende Huawei-modellene får en rekke nye og imponerende finesser. F.eks. vil man via AI kunne redigere videoer i realtid, slik at personer eller gjenstandre kan tas ut af videoen eller plasseres i andre omgivelser.

Ved hjelp av kameraet skal man også kunne måle personers hjerteslag, da teknologien b.la er i stand til å registrere blodtilstrømningen til ansiktet.

Læs også: Kommentar: Huawei-blokkeringen kan knuse Android

Kirin 990 5G. (Foto: Huawei)

 

«Kirin 990 5G bygger på Balong 5000 chipsettet vi presenterte tidligere i år. Dermed får vi en suveren 5G-forbindelse, som bringer Kirin 990 5G helt i front med en downlink-hastighet på 2,3 gigabit i sekundet og en uplink-hastighet, som kommer helt opp i 1,25 gigabit i sekundet. Og så er vi altså oppe på hastigheter, som leverer 5G-oplevelser uten sidestykke,» siger RenKe, som er dansk direktør for Huawei Consumer Business Group i en pressemelding.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

IFA 2019: Huawei bekrefter - Mate 30-serien kommer med Android 10!

IFA 2019: Her hører hun lyd fra alle kanter

IFA 2019: Se hva Braun har gjort

IFA 2019: Ny Panasonic-TV med kodenavn “MegaCon” for mega kontrast!

55-tommer med 8K-oppløsning!

IFA 2019: Pioneer gir full gass i hjemmekinoen

IFA 2019: Mesh-nettverk gir ekte trådløs gigabit-hastighet

IFA 2019: Pioneer tviholder på CD-spilleren

IFA 2019: En av de beste helt trådløse øreproppene får enda bedre erstatter

IFA 2019: Endelig en bærbar høyttaler fra Sonos!

IFA 2019: Walkmanen er ikke død. Her er Sonys nye musikkspiller.

IFA 2019: Bedre trådløs lyd fra Sennheiser

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top