IFA 2019: Mesh-nettverk gir ekte trådløs gigabit-hastighet

Om du ønsker maksimal hastighet på ditt trådløse nettverk, og er villig til å betale for det, har Netgear svaret med Orbi WiFi 6 Mesh System.
Netgear Orbi WiFi 6 Mesh System
Annonse
Annonse
forfatter

Man må selvsagt ha fibernett, for å være garantert den raskeste internetthastigheten. I dag kan man abonnere på opptil 1 gigabit hastighet, som gir maksimalt 125 MB overføring pr. sekund. Det er omtrent samme overføringshastighet som de raskeste roterende harddiskene (SSD-er er mye raskere enn det igjen). Som kommer godt med når man jobber mot skyen med tunge arbeidsoppgaver, grafikk, videoer og musikk.

WiFi 6
Blir ditt trådløse nettverk strupet av for mange tilkoblede dingser? Løsningen heter WiFi 6.

 

De raskeste ruterne har inntil nylig vært såkalt AC-rutere. De kan i teorien overføre med over 1 Gbps trådløs hastighet. I praksis stopper de på 4-500 Mbps, og det er hvis den tilkoblede enheten er i samme rom som ruteren din. Det er fortsatt raskt, men likevel ikke hastigheten du betaler for, dersom du har gigabit internettlinje.

Men nå har WiFi 6 kommet, også kjent som AX. Disse støtter teoretisk over 10 Gbps trådløs hastighet, og har virkelighetshastigheter som overgår gigabit-hastigheten vi betaler for hos vår internettleverandør.

Lynraskt MESH-nettverk

Netgear lanserer nå et WiFi 6 MESH-system, for lynraskt trådløst hjemmenettverk. Du kan nå endelig få gigabithastighet over hele hjemmet, gitt at dine tilkoblede enheter støtter WiFi 6 (AX). Så langt vil nesten ingenting du kobler til nettverket støtte WiFi 6-hastigheter. For eksempel er det fortsatt bare Samsung som har mobiltelefoner med WiFi 6, og bare deres helt nyeste. Som den fantastiske Samsung Galaxy Note 10.

Det er likevel opp og avgjort at det stadig vil komme flere smartprodukter og dingser som støtter WiFi 6. Da er det fint å ha et hjemmenettverk som gir hastigheten du betaler for.

Men selv om de fleste tilkoblede produktene ikke støtter trådløs gigabithastighet, så stjeler det båndbredde fra ruteren hver gang du strømmer Ultra HD-video på Netflix, eller laster opp og ned store filer trådløst over nettverket. Med tanke på at et vanlig hjem i dag har mellom 20 og 50 nettverkstilkoblede produkter, kan man fort strupe hastigheten på et vanlig AC-nettverk.

Eller, som Netgear selv skriver: «Dagens typiske WiFi-nettverk kan sammenlignes med hvordan det er å kjøre i kø på en firefelts motorvei, mens Orbi WiFi 6 Mesh System er som en 16-felts supermotorvei – flere samtidige strømmer gir økt kapasitet til mer trafikk, og det sikrer også at de raskeste WiFi-enhetene ikke bremses ned av de som er tregere.»

Netgear highway
«Orbi WiFi 6 Mesh System er som en 16-felts supermotorvei.» – Netgear

 

Netgear Orbi Wifi 6 Mesh System, alias RBK852, inkluderer en hovedruter og en trådløs forlenger (satellitt), som plasseres på en strategisk plass i hjemmet, for å gi best mulig dekning overalt. Pakken slippes i midten av desember og koster hele 8490 kroner, så du skal vite at du trenger det før du klikker «kjøp»!

netgear.no

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
Etter opptøyene i Washington har de sosiale mediene tatt noen grep. Er det sensur eller ren nødvendighet?
SoundBeamer er en lydenhet for skrivebordet, som stråler lyden direkte til hvert øre.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Årets nye OLED-skjermer fra Philips får en rekke oppdateringer, inkludert en ny 77-tommer med Ambilight!
Samsung har utviklet en ny app som lar deg kalibrere TV-en selv ved hjelp av mobilen.
Sony a1 får ikke bare 8K-video og 50 Mp, det er gnistrende raskt også.
BMWs kommende elbil får kjørt seg på testbanen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekoding og hodetelefonforsterker.
Mange må nå handle elektronikk på nett. Derfor har Elkjøp tredoblet kapasiteten på Live shopping.
OnePlus 9 blir en markant oppgradering i forhold til OnePlus 8, mens skjermene ikke forandrer seg så mye i forhold til i fjor.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Øretelefonene Nova H1 er laget for kvinner og andre som liker å pynte seg med øredobber.
Bitteliten sub med uante krefter.
En av tidenes mest populære Netflix-filmer får snart sin oppfølger (-e?).
De to kinesiske mobilprodusentene vil utvikle produkter i fellesskap fremover.