Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Gammel favoritt i ny utgave

Hodetelefonene får smartere stemmestyring, eq og bedre støydemping.

Skrevet av / 05.09.19 - 11:26
Gammel favoritt i ny utgave

De var kanskje ikke først ute med støydempende hodetelefoner, men de var først med virkelig god lyd. Momentum-serien til Sennheiser kommer nå i tredje generasjon, med bedre lyd og nye funksjoner.

Momentum Wireless kiler seg midt i feltet med Sony WH-1000XM3, Bose NCH 700 og B&O Beoplay H9i.

De lukkede øreklokkene med Sennheisers 42mm store membraner, er tunet for balansert lyd med mer korrekt gjengivelse, om man skal tolke den vage pressemeldingen. De har også Bluetooth 5 med støtte for aptX, AAC og SBC, samt aptX med Low Latency for synkronisering av lyd og bilde. Feks. når man ser på Netflix.

Les testen av Bose NCH 700

 Man kan også tilpasse og justere lyden med en equalizer i Sennheisers Smart Control app.

Hodetelefonene som forresten spiller i 17 timer på en lading, og har aktiv støydemping, skal også ha bedre samtalelyd enn før, og Momentum Wireless støtter taleassistenter som Siri og Google Assistant, mens Amazon Alexa kommer i senere firmware-oppdatering som blir gjort tilgjengelig i Smart Control appen.

De har også auto-av, slik at strømmen slås av når de brettes sammen, og slås på automatisk når de brettes ut. Musikken stopper eller starter når strømmen slukkes, og tennes. På siden av den ene øreklokken, er det knapper for styring av musikken, samtaler, stemmeassistenter og Bluetooth-paring.

Med Transparent Hearing skal man selv kunne bestemme hvor mye støydemping man trenger, hvis man feks. ønsker å høre mer av omgivelsene, er det mulig.

Finn hodetelefonene

De kan også spores med TILE, som er integrerte i hodetelefonenes Bluetooth-funksjon, bare last ned TILE-appen og søk etter dem.

Momentum Wireless kommer først i matt sort, den sandfargede varianten kommer først i november 2019, og prisen er oppgitt til 4199 kr.

PXC 550-II Wireless

Sennheiser har også oppgradert de større PXC 550 Wireless, og den nye versjonen har fått stemmeassistentene Siri, Google Assistant og Amazon Alexa.

De har også adaptiv støyreduksjon med vindstøyredusering, lukkede øreklokker og støtte for Bluetooth 5 med AAC  og aptX. Her betjenes musikken og samtalene med en pekeflate på den ene øreklokken, og hodetelefonene tennes og slukkes automatisk, når de brettes sammen, eller brettes ut.

Batteritiden er oppgitt til 20 timer, eller 30 timer hvis man bruker kablet forbindelse.

PXC 550-II Wireless er i salg i oktober til 349 Euro.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Marshall rocker videre

Latterlig billig fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarger

Toppliste: Ørepropper og hodetelefoner til påskeferien

Forbedre hørselen med AirPods Pro

Lykke til med å få kjøpt disse

De beste øreproppene får en etterfølger

Skullcandy: GROM lyd til små barneører

Enda bedre Accentum fra Sennheiser

Forsterkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic feirer 100 år med spesialutgave

Bruker solen som krafstasjon

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top