Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

IFA 2019: Endelig en bærbar høyttaler fra Sonos!

Ryktene viste seg å være sanne: Sonos lanserer sin første bærbare høyttaler under IFA! Sonos Move kommer i september.

Skrevet av / 05.09.19 - 15:00
IFA 2019: Endelig en bærbar høyttaler fra Sonos!

Markedet for bærbare, batteridrevne trådløse høyttalere med Bluetooth har tatt helt av, og det var bare et tidsspørsmål om når Sonos ville slippe sin egen variant. Nå er den her, og navnet er selvfølgelig Sonos MOVE. (Den er nå testet – les testen her!)

Sonos Move kan gjøre alt det andre Sonos-høyttalere kan, men det store partytrikset er altså at den kan “get up and move” – uten å være avhengig av strømtilkobling. I stedet har den en liten og nett ladestasjon, og innebygde batterier som hevdes å vare i 10 timer med kontinuerlig musikk. Batteriene er også utskiftbare, for å sikre at produktet skal vare i mange år, selv etter at det originale batteriet har gått tom for juice.

Bildetekst: Sonos Move har Bluetooth tillegg til Wi-Fi og Airplay 2, slik at den både kan fungere som del av et større Sonos multiromsystem eller alene som frittstående høyttaler.

Auto Trueplay: Tilpasningsdyktig lyd

Foruten å være 100% trådløs er Sonos Move en smart høyttaler med alle moderne finesser på plass, inkludert innebygde mikrofoner for stemmestyring. Men den bruker også mikrofonene til noe mer enn bare å snakke med Google Assistant eller Amazon Alexa: Nemlig å lytte og tilpasse lyden til omgivelsene!
Den såkalte Auto Trueplay funksjonen aktiveres straks høyttaleren plukkes opp og settes ned igjen. Enten du setter den i et rom med skarp etterklang, et mer dempet miljø eller tar den med utendørs, vil lyden justere seg automatisk – alt for å optimalisere lyden til de akustiske forholdene.

Solid høyttaler

Sonos Move er en tettpakket og solid høyttaler. (Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Bilde)

 

Sonos Move har et praktisk bærehåndtak innfelt på baksiden, men det er en relativt tung sak vi snakker om her: Høyttalerelementene består av en 4,5” bass/mellomtone pluss en diskant med “waveguide” som sikrer bred og sterk diskantgjengivelse. Legg til to klasse D forsterkere, strømforsyning og nok batterikraft til å vare i ti timer, så sier det seg nesten selv at den må veie en del.

Dette er altså ingen liten og nett Bluetooth-høyttaler du tar med deg i lommen eller vesken: Move er først og fremst en “flyttbar” høyttaler til hjemmebruk., som du kan ta med deg fra kjøkkenet til badet eller ut på terrassen, uten å måtte tenke på ledninger.

Men stopp en halv.. En bærbar Bluetooth-høyttaler er da ingen verdensnyhet? Ligger ikke Sonos veldig bak konkurrentene her? Svaret er nok bare at de har tatt seg ekstra god tid før de var fornøyd!

Sonos-ingeniørene Lyd & Bilde pratet med, fortalte stolt hvordan Move har vært nitidig utviklet og finslipt lydmessig, stresstestet, dropp-testet og dynket i vann. Alt for å lage en hardfør og allsidig bærbar høyttaler med IP56-rating (som betyr ikke helt vanntett, men nesten).

Første lytteinntrykk 

Lyden virker meget overbevisende: Førsteinntrykket vi fikk i Berlin er i alle fall at Sonos Move kan spille høyt både og rent, med en frisk og fyldig lyd som fungerte bra både innendørs og utendørs. Auto Trueplay funksjonen virker også effektiv når det gjelder å tilpasse lyden til ulike lokasjoner.
Under lytteseansen i Berlin fikk vi bare høre en høyttaler om gangen, men i følge Sonos vil det også være fullt mulig å bruke 2 x Move i en stereo kombinasjon (venstre/høyre kanal).

Den endelige dommen på lydkvaliteten blir nødt til vente til vi har fått testet Sonos Move mer grundig på egen hånd.

(edit 15.09.2019: Vi har nå testet Sonos Move, testen kan leses her).

Og det får vi snart sjansen til: Sonos melder nemlig at Move vil være i butikk allerede mot slutten av måneden, nærmere bestemt 24. September. Prisen blir 3999 kroner!

Sonos Port og Sonos One SL (Foto: Audun Hage, Lyd & Bilde)

I tillegg til Sonos Move lanserer Sonos to andre produkter under IFA-messen. Sonos Port (en ny versjon av den stasjonære musikkspilleren Connect) samt Sonos One SL (En rimeligere versjon av Sonos One, uten innebygde mikrofoner for stemmestyring).

Priser:

Sonos Move: 3999 kr

Sonos Port:  3999 kr

Sonos One SL:  1799 kr

https://prisguiden.no/produkt/sonos-move-397254

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Se den villeste JBL-samlingen i verden

Superdiskanten er kronen på verket

Se hvilken høyttaler som er tilbake!

En ny stjerne på høyttalerhimmelen

Jordskjelv i stua!

Sonos Roam oppdatert for sommeren

Her er Samsungs nye lydplanker

- Den nye Sonos-appen suger

Kjempebillig høyttaler

Nå kan du velge farge

Quad oppgraderer flaggskipet.

Trådløs luksus fra Frankrike

Scroll to Top