Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Huawei: 17 av våre mobiler får ny Android-versjon

I en umiddelbar snuoperasjon meddeler Huawei at et større antall av selskapets smarttelefon-modeller vil bli oppdatert til Android Q i løpet av høsten.

Skrevet av / 21.06.19 - 13:48
Huawei: 17 av våre mobiler får ny Android-versjon

Til tross for at Huawei i forrige måned havnet på den amerikanske regjeringens såkalte Entity List over virksomheter, som ikke fritt må få tilgang til amerikansk teknologi, påstår den kinesiske mobilgiganten nå at 17 av selskapets populære smarttelefoner vil bli oppgradert til Android Q, den kommende versjonen av Android-operativsystemet til smarttelefoner.

Google hadde ellers blokkert for alt samarbeid med Huawei som følge av den offisielle amerikanske boikotten, og ryktene viste til at Huawei både var i ferd med å finne et alternativ til Google Play og samtidig jobbet med å utvikle et nytt operativsystem kalt Hongmeng.

Men nå kan man lese under overskriften «Huawei answers» på en offisiell Huawei-side, at den kinesiske mobilprodusenten fortsatt har planer om å sikkerhetsoppdatere alle sine Android-baserte smarttelefoner. Og at alle Huaweis mobiler vil bli oppdatert til den kommende Android-versjonen. På siden har Huawei også lagt til en FAQ, og her er et par av dem:

“P30 og P30 Pro vil ikke få tilgang til Android Q.”

Hvor Huawei videre svarer litt kryptisk:

«Vi er overbeviste om at våre mest populære enheter, herunder P30-serien, vil bli i stand til å få tilgang til Android Q. Vi har i flere måneder jobbet med tredjepartsleverandører for å sikre at våre mobiltelefoner vil kunne bli oppdatert til Android Q.»

Videre inkluderer Huawei en liste med alle mobilenheter som i skrivende stund vil bli oppgradert, «når Android Q blir frigitt av Google»:

P30 Pro
P30
Mate 20
Mate 20 Pro
PORSCHE DESIGN Mate 20 RS
P30 lite
P smart 2019
P smart+ 2019
P smart Z
Mate 20 X
Mate 20 X (5G)
P20 Pro
P20
Mate 10 Pro
PORSCHE DESIGN Mate 10
Mate 10
Mate 20 Lite

Det er ikke helt klart om Huawei har fått tilgang til alt samarbeid med Google, eller om det kinesiske selskapet har fått tilgang til Android-oppdateringen via Android Open Source Project. Vi har skrevet til Huawei i Danmark for å få en avklaring, og vi oppdaterer denne historien hvis og når vi mottar et svar.

[OPPDATERT 24/6]

Vi stilte Huawei følgende spørsmål:

– Hva vil det si, at Huawei er “confident that our most popular devices, including the P30 series, will be able to access Android Q”? Er det 100% sikkert, eller betyr det, at dere er “overbeviste om at det skal lykkes”?

– Hvem er de “third parties”, som Huawei har arbeidet sammen med i månedsvis for å sikre, at Huaweis enheter vil kunne kjøre Android Q?

– Hvordan kan kundene være sikre på at de nevnte mobilene vil få adgang til Android Q “as and when it is released by Google”, når Huawei stadig står oppført på USAs såkalte Entity List og forlengelsen av Android-lisensen (https://lydogbillede.dk/nyheter/mobil-tablet/huaweis-android-licens-forlaenges-med-tre-maaneder/?usr=1) kun er forlenget frem til 19. august, eksplisitt innebærer at Huawei ikke får adgang til den nye version av Android?

Vi mottok dette svaret fra Huawei i Danmark:

“Vi har ingen kommentarer. Vi streber etter å holde samarbedspartnere, medier og kunder oppdatert enten direkte eller via offisielle informasjonskanaler.”

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

Magnetisk lagringsdisk til mobile filmskapere

Polestar-mobiltelefonen er på vei

Apple tillater likevel webapper

Budsjettmobil fra Nothing

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 presentert i Barcelona

Come on, Barbie, let's go party

Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra

Ikke tørk mobiltelefonen din i ris

Får din gamle Samsung-mobil Galaxy AI?

0
Scroll to Top