Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Teknologiske nyvinninger fra LG

TV-ene blir enda flatere og enda bedre. Hjemmet blir smartere. Og robotene kommer!

Skrevet av / 04.01.17 - 18:42
Teknologiske nyvinninger fra LG

Vi er på plass i Las Vegas, hvor verdens største elektronikkmesse går av stabelen. Mange av nyhetene kommer til å være forbedrede produkter på ulike områder, men det er også duket for ekte nyvinninger.

I tillegg til å få se enda bedre og flatere TV-er, nye lydanlegg og bedre kameraer, mobiler og duppeditter, kan vi forvente oss at alt blir enda smartere. Snart kan det bli vanlig med en egen robotassistent i hjemmet. Stemmestyring av tilkoblede enheter – også kjøleskap – vil bli stadig mer utbredt. Vaskemaskinene får kunstig intelligens, og bilene vil i større grad kjøre seg selv.

Det starter med LG
Hittil har vi rukket å få med oss LGs pressekonferanse. Her viste de oss hvordan de gjør bilene smartere med 4G og Wi-Fi. Nye biler vil kunne ha fullstendig oversikt over miljøet rundt og gjøre unnamanøvere når sjåføren selv er uoppmerksom.

Smart kjøkken
Kjøleskapene blir smartere, med innebygd kamera som sender bilder av innholdet direkte til mobilen din. Så har du full oversikt når du står i butikken, og slipper å kjøpe mat du allerede har i skapet. LGs nye kjøleskap får webOS brukergrensesnittet vi kjenner fra deres smart-TV-er. Her kan du bla i oppskrifter, handle online eller til og med se på videoer direkte på en 29 tommers berøringsskjerm. LG har også gått i samarbeid med Amazon, og bygget inn støtte for stemmeassistenten Alexa. Du kan se direkte på panelet hva slags ingredienser du har, og for eksempel be Alexa legge til melk på handlelisten.

2017 blir året for roboter. LGs nye smarte robotstøvsuger blir kjent med hjemmet ditt og blir flinkere til å støvsuge etter hvert som den lærer. Den vil også gjenkjenne menneskebein, og be deg flytte deg hvis du står i veien. LG viste også en stor robot som skal plasseres ut på flyplasser. På denne kan du skanne boardingkortet, og den forteller deg gate, boardingtid, hvor du går for å finne gaten, og hvordan været er der du skal

Vaskemaskinene får kunstig intelligens, og kan tilpasse temperaturen etter hardheten i vannet.

Det er med andre ord duket for å gjøre hjemmet enda smartere.

(Foto: Produsenten)

 

 

Bedre TV-er
For vår del var vi spent på hva som skjer på TV-fronten. Ville det være mer av det samme, eller kanskje komme noe helt nytt?

LGs nye LCD-TV-er får bedre Quantum Dot-teknologi. Quantum Dot er mikroskopiske ”kvanteprikker” som ligger i et filter foran lysdiodene, og kan konvertere lys til nesten hvilken som helst farge på effektivt vis. LG har nå fått ned størrelsen på kvanteprikkene ned til bare 1 nanometer. Med mindre kvanteprikker lover LG enda mer troverdige farger på sine paneler. Som dessuten nå skal gi bedre farger også til de som ikke sitter i ”sweet spot” direkte foran TV-en. LG hevder de vil ha bransjens aller beste TV-bilder for de som sitter ute på kantene.

Men det var en ny OLED-TV som åpnet øynene på undertegnede. En ny kategori for året. LG kaller den Signature OLED TV W, hvor w-en står for Wallpaper. TV-en er nemlig bare 2,57 millimeter tykk! Og da snakker vi 65 tommers bildestørrelse! TV-en festes på veggen med magnetbraketter, og går i ett med veggen. Selv med brakettene bygger den mindre enn 4 mm ut fra veggen. Det vi lurer på, er hvordan det vil se ut med strømkabel og signalkabel ned til tilkoblingsboksen. Vi forventer svar på dette i morgen.

LGs OLED-TV-er kalibreres nå av Technicolor, som er en bransjestandard for film og TV. Vi kan dermed forvente eksemplarisk fargegjengivelse.

TV-ene vil for øvrig også få bedre lyd, med innebygd Dolby Atmos som skyter lyd opp i taket og ned igjen på seeren, slik at man får følelsen av lyd i høyden så vel som i dybden.

LG vil også avduke en ny 4K Ultra-HD Blu-ray-spiller, som støtter både HDR 10 og Dolby Vision.

Vi kommer tilbake med mer info og bilder av produkter når vi får se dem i levende live i morgen.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no
Scroll to Top