Imponerende bærbare fra Dell

XPS 15 utklasser Macbook Pro og XPS 13 blir hybrid

Skrevet av / 11.01.17 - 08:21
Imponerende bærbare fra Dell

Dell lanserte en rekke nye maskiner og fikk hele sju hederspriser på CES Innovation Awards. Blant annet for den ultratynne skjermen Dell 27 Ultrathin S2718D som også har USB-C. Samt iMac-konkurrenten XPS All-in-one som har 4k-skjerm. Dersom det ikke er nok, ble det også vist en Ultrasharp 32 Ultra HD 8K skjerm med hele 8K-oppløsning.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Dell)

 

Den største nyheten var trolig den oppgraderte XPS 15, som sies å være den minste 15,6-tommers laptopen på markedet. Men det interessante er hvor mye av den nyeste teknologien de har klart å presse inn. Den har selvfølgelig 7. generasjons Core i7 (Kaby Lake), et kraftig GeForce GTX 1050 grafikkort og kan ha opptil 32 GB minne. Skjermen kan være opptil 4K-oppløsning, batteriet har økt til 97 wattimer og den har generøst med porter. I motsetning til den nye Macbook Pro, kritisert for gammel teknologi, svakt batteri og få porter. Dessuten starter prisen på rimelige 1000 dollar.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Dell)

 

Interessant er også XPS 13 2-in-1, en hybridversjon vår gamle Ultrabook-favoritt. Her har man muligheten til å vri på skjermen og bruke den som et nettbrett. Til tross for endringen har den ikke blitt noe større, tvert i mot, ifølge Dell er den verdens minste 13-tommers hybrid. Dette er i stor grad takket være den ekstremt tynne rammen. Skjermen kan fås i opptil QHD+ oppløsning (3200 x 1800). På innsiden sitter nyeste 7. generasjons Core i5 eller i7-prosessorer og batteriet sies å vare i opptil 15 timer.

 

 

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top