Tungt og klassisk fra Harman

Spennende Revel konseptmodell og klassiske gjensyn fra JBL.

Skrevet av / 08.01.17 - 15:08
Tungt og klassisk fra Harman

Når det dreier seg om klassisk hi-fi er det ikke mange som kan måle seg med Harman-konsernet i omfang og teknologisk muskelkraft. På årets CES-messe viser de et stort antall produkter i alle pris- og kvalitetsklasser.

Den meste overraskende nyheten fra Harman var at high-end-merket Mark Levinson har slengt seg med på vinylbølgen med sin første platespiller i firmaets 45 år lange levetid. Prisen på USD 10.000 ( rundt 85.000 kroner) er forhåndsvis billig når det er Mark Levinson det er snakk om.

Harman-ejede MArk Levinson har fået vinyl på programmet. Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede.
Harman-eide Mark Levinson har fått vinyl på programmet. Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Bilde

 

Ikke like banebrytende, men like så interessant, var en oppdatert utgave av Performa 3-høyttalerne fra Revel. De ble presentert som en konseptmodell under navnet Performa 3 Be. Slik navnet antyder, har diskanten membran av Beryllium. I tillegg til å være kostbar og giftig, sørger Beryllium også for at høyttalere i metallet får en høyere oppdateringsfrekvens. Diskanten i Performa 3 Be arbeider opptil 35 kHz uten oppbryting – som dermed gir meget lav forvrengning. Bass- og mellomtoneenhetene har membraner av materialet «Deep Ceramic Composite», som består av utglødet aluminium. Vi fikk dessverre ikke mulighet til å høre dem på standen.

Revel Performa 3 Be. Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede.
Revel Performa 3 Be. Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Bilde

 

Klassisk monitor i ny utgave
JBL fyller 70 år i år. Jubileet markeres med et gjensyn av en klassiker, monitorhøyttaleren 4312 (artikkelbildet). Den har fått et «SE» festet på navnet, samt oppdaterte enheter, men selskapet fornekter seg ikke. Den er beregnet til profesjonelt studiobruk, men da den «sivile» utgaven, L100 Century er høyt elsket og etterspurt, vil den nok også bli populær på det private markedet.

JBL-merket byr også på mer ydmykt – og mindre kostbart – utstyr. Blant annet reisehøyttalerne JBL Pulse 3, som i tillegg til 360-graders lyd kan friste med et innebygd, musikkstyrt lys-show.

 

JBL Pulse har fået indbygget lysshow. Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede.
JBL Pulse 3 med innebygd lys-show. Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Bilde

 

Hodetelefonmerket AKG, som også er en del av Harman, hadde mange nye modeller å vise fram. En av de mest interessante var en trådløs utgave av N60 NC med aktiv støykorreksjon, som vi ved tidligere anledning har testen den kablede versjonen av.

AKG N60 NC kommer nu i en trådløs udgave. Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede.
AKG N60 NC kommer nå i en trådløs utgave. Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Bilde

 

Nytt eierskap 
Etter at Harman i november ble kjøpt opp av Samsung, har mange vært spente på hva det kommer til å bety i merkets framtid. Hva som kom til å skje visste heller ikke medarbeiderne på Harman-standen på CES. Eierskiftet er fortsatt så nytt at ingenting er sluppet ut. Men de vår både håpe- og forventingsfulle til fremtiden.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Scroll to Top