Technics kutter prisen

Snart kan du kjøpe billigere versjon av den legendariske SL-1200-spilleren.

Skrevet av / 09.01.17 - 11:38
Technics kutter prisen

Det er ikke lenge siden vi testet Technics SL-1200G. Ikke DJ-utgaven de fleste kjenner fra 80-tallet, men hi-fi-utgaven med langt mer påkostet teknikk. Den begeistret oss med sin bunnsolide bassgjengivelse og dynamikk, men prisen er veldig høy.

Nå kommer det en rimeligere utgave kalt SL-1200GR, som ser helt lik ut, men er litt enklere bygget. Spilleren som kan havne under 20.000 kr (den andre koster nesten 40.000kr), bruker en enkelt elektromotor med en rotor, mens den dyre utgaven bruker to.

Technics demonstrerte spilleren på hotellet The Venetian på CES, og spesielt kult er funksjonen med å skifte hastighet uten å påvirke lyden. Foto: Geir Gråbein Nordby
Technics demonstrerte spilleren med pickupen Ortofon 2M Blue på hotellet The Venetian på CES, og spesielt kult er funksjonen med å skifte hastighet uten å påvirke lyden. Foto: Geir Gråbein Nordby

 

Den todelte tallerkenen er også enklere og lettere på 2,5 kg, og har fått aluminium istedet for messing. Det samme har tonearmen, som har fått aluminiumsrør istedet for magnesium.

Spillerens enklere oppbygning sparer vekt, og kroner, uten at lyden skal være nevneverdig dårligere i følge Technics.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Den kommende forsterkeren – Grand Class SU-G700 – er også verdt å nevne. Det er en 70 w kraftig integrert stereoforsterker, med analoge og digitale innganger. To optiske, to koaksiale og USB-inn, i tillegg til to analoge, skulle gjøre forsterkeren fleksibel nok for de fleste.

Den ene analoge er også en platespillerinngang.

Technics sier at forsterkeren er utstyrt med den samme LAPC-teknikken (Load Adaptive Phase Calibration), vi stiftet bekjentskap med i en tidligere test. LAPC skal dempe den negative virkningen impedansvariasjonene fra høyttaleren, påvirker forsterkeren på.

Den har også JENO (Jitter Elimination and Noise-shaping Optimisation), som skal holde jitterstøy på et minimum.

En fiffig detalj: Forsterkerens digitale klokkegenerator – den som styrer prosessoren – er batteridrevet!

La oss avslutningsvis legge til at Technics også har en ny høyttaler på gang: Grand Class SB-G90. Som er en slank gulvstående modell med to 16 cm basselementer med alumembraner, og en koaksial 16 cm mellomtone med en 25 mm diskant i midten.

Technics oppgir en oppsiktsvekkende bred frekvensrespons på 27 til 100.000 Hz. Ikke verst.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Scroll to Top