Platespiller fra Mark Levinson

Denne så vi ikke komme. 45 år etter grunnleggelsen, lanserer Mark Levinson sin første platespiller.
forfatter

Kort tid etter lanseringen av forsterkerne No519 og No526, kommer meldingen om at Mark Levinson lanserer en platespiller – No.515. De har aldri laget platespillere tidligere, og holdt seg til forsterkere – og et par CD-spillere.

Akkurat som McIntosh. De lanserte ikke sin første platespiller før i 2013, MT10 som vi testet i 2014, og nå gjør Mark Levinson det samme.

Spilleren er laget i samarbeide med platespillerspesialisten VPI, noe man kan se blant annet på armbasen, og oppbygningen av chassiset med motoren mellom føttene til venstre.

Den er bygget i en sandwich med aluminium og MDF-plater, som er trukket i varmstrukket vinyl, med motoren montert i et separat chassis. Tre belter driver platetallerkenen, og spilleren leveres med en dreid platestrammer og 3D-printet tonearm.

Prisen skal være tilgjengelig sommeren 2017, og havner rundt 10.000 USD, og den kan leveres med en MC-pickup ferdig montert på armen.

Vi regner med å få hørt spilleren på High-End messen i Munchen i mai.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.