Search
Generic filters

Lyssterk vidvinkelzoom

Med 12-24mm og blender 2.8 er Sonys G Master-zoom råest i verden.

Man skulle ikke tro at Sony-fotografene trengte enda en vidvinkelzoom, men her er FE 12-24mm f2.8 GM. Den aller mest lyssterke zoomen med akkurat dette brennviddeområdet. Hvis noen føler at de har sett denne før, så kan det være den andre 12-24mm zoomen Sony lager, den med lysstyrke 4.0. Eller kanskje Sigmas lignende 14-24/2.8.

Den nye 12-24 er en del større, blender 2.8 stiller store krav til optikken i objektivet, og bare se på frontelementet her. Dette er avansert optisk teknologi. Selv ikke Sonys FE 16-35/2.8 har så mye glass.

Sony FE 12-24mm f2.8 G Master, som den heter, har noen ganske rå teknologiske vrier på optisk belegg og mekanisk konstruksjon.

Bak det enorme frontelementet, befinner det seg tre av Sonys SA Extreme asfæriske linseelementer, tre ED (Extra Dispersion) elementer og to Super ED elementer og et ekstra asfærisk element.

Objektivet har også internfokus, manuell fokusring, programmerbar funksjonsknapp, og det følger med en mal for fotografer som trenger å klippe til filtre. Som plasseres i en tilpasset filterholder bak det bakre linseelementet.

Det vises ikke på bildene, men det er ni avrundede blenderlameller her, og fire av Sonys XD fokusmotorer er gruppert i par, og Sony hevder at autofokusen skal være lynrask og stillegående.

Det voldsomme fronteelementet har en ekstra ‘glatt’ overflate for finere tegning av kantene på duse bakgrunner, også kalt bokeh.

Den ekstreme Sony-zoomen er i salg fra august 2020, prisen er oppgitt til 37.500 kr.

Her er en video Sony har laget:

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

SSD er nå standard i alle Apples iMacs.
En av årets største kinolanseringer fra Walt Disney, Mulan, slippes nå direkte på strømmetjenesten Disney+.
Samsung har nettopp lansert Galaxy Note 20 og Galaxy Note 20 Ultra. Teknologien er vi kjent med, men begge modellene byr på design og finesser som virker svært lovende.
I tillegg til Samsung Galaxy Note 20-serien har Samsung i dag lansert Samsung Galaxy Tab S7 og Tab S7+, Samsung Galaxy Watch 3, Samsung Galaxy Buds Live og sist, men ikke minst, Samsung Galaxy Z Fold 2.
En lekket YouTube-video ser ut til å avsløre nye opplysninger om Sonys støyreduserende hodetelefoner.
Logitech kutter ledningen på sitt gaming-headsett, som er utviklet i samarbeid med profesjonelle spillere.
Slik kommer Huaweis neste Mate 40-serie til å se ut.
Vi loves topp lyd til lav pris.

Aktuelle tilbud

Annonse

Sony Xperia 1 II (kamera)

Veil.pris 12000 ,- Skyt som om det var et systemkamera Sjekk beste pris

Samsung Galaxy S20 Ultra (kamera)

Veil.pris 14500 ,- Samsung forsøker å gjøre alt for mye og mister fokus Sjekk beste pris

Oneplus 8 Pro (kamera)

Veil.pris 11000 ,- Sterkt opprykk for OnePlus kamera Sjekk beste pris

Huawei P40 Pro+ (kamera)

Veil.pris 14000 ,- Huawei først med 10x zoom i mobilen Sjekk beste pris
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.