Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Fujifilm Instax Mini 99: Gøy med analogt øyeblikkskamera

Fujifilms mest avanserte analoge øyeblikkskamera hittil heter Instax Mini 99. Med en rekke nye og spennende funksjoner.

Skrevet av / 24.03.24 - 11:00
Fujifilm Instax Mini 99: Gøy med analogt øyeblikkskamera

Fujifilm Instax Mini 99 er en oppfølger til det over ti år gamle Instax Mini 90. Blant de mest interessante nyhetene er muligheten til å endre fargeprofilen på bildene dine. Dette gjøres gjennom en spesiell fargekontrollskive på toppen av kameraet, som lar deg velge mellom sju forskjellige profiler. Deriblant nøytral, falmet grønn, varm tone, lyseblå, myk magenta, sepia og en strølys-effekt. For å oppnå disse fargeprofilene sitter interne LED-lys på innsiden av kameraet, for å påvirke eksponeringen av bildene. Vi snakker med andre ord om meget moderne funksjonalitet i et analogt kamera.

fujifilm_instax_mini_99_2-topaz
Foto: Fujifilm

Mange justeringer

I tillegg til fargekontrollskiven, har Instax Mini 99 flere andre manuelle kontroller. Du kan justere eksponering og blitsen, og bruke kameraets innebygde fotomoduser: Sportsmodus med økt lukkerhastighet for å fange gode og skarpe aktivitetsbilder, Dobbel eksponering, som kombinerer to bilder i ett, og en såkalt Bulb Mode, som øker mengden lys som slippes inn idet man tar bildet, som skaper en lysere effekt på bildet.

Les også Kule bilder på direkten Det er ikke bildekvaliteten som gjør instantkameraer så populære. Det er gleden over å holde bildene i hendene.

Her er også både selvutløser og bryter for å skru vignettering av og på. Kameraet har også et tradisjonelt display, som viser kamerainnstillingene og antall gjenværende bilder i kassetten.

1100279_instax_mini_99_6-topaz 1100279_instax_mini_99_5-topaz 1100279_instax_mini_99_4-topaz 1100279_instax_mini_99_3-topaz Mini99_controls-topaz
<
>
Foto: Fujifilm

Ikke til selfier

Med Instax Mini 99 har man også fjernet en funksjon, nemlig selfiespeilet. Dette forklares med at det gir et mer strømlinjeformet utseende, men noen vil garantert savne funksjonen.

Som et analogt kamera eksponerer Instax Mini 99 filmen direkte, i motsetning til digitale Instax-kameraer, som tar et bilde med en digital sensor og deretter skriver ut bildet med en innebygd Instax-skriver. Dette skal gi bildene fra Mini 99 et mer naturlig og «filmaktig» utseende.

fujifilm_instax_mini_99_1-topaz
Foto: Fujifilm

Fujifilm Instax Mini 99: Tilgjengelighet og pris

Kameraet kan forhåndsbestilles allerede nå, og forventes på lager i begynnelsen av april. Prisen er 2299 kroner. En kassett med 20 fargebilder koster fra ca. 200 kroner.

Mer info: fujifilm.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Seriøs bildemaskin fra Leica

Gammelt filmformat får renessanse

Avslører nytt zoomobjektiv

Ekstremt på alle måter

Kan bli umulig å få tak i

Liten, lett og lyssterk

Kompakt superzoom for fullformat

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top