Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

DJI Avata 2 FPV-drone

Bedre bilder og lengre flytid.

Skrevet av / 12.04.24 - 10:27
DJI Avata 2 FPV-drone

De kalles FPV-droner (First Person View), og gir deg kameravinkelen fra dronen live i et par briller (goggles), som du har på hodet. Med den nye Avata 2 fra DJI, kan man lage videoopptak som ikke er så lett å nå til med en vanlig drone.

Med DJI Goggles 3 ser man det samme som kameraet på dronen ser. Da er det lettere å følge for eksempel en skikjører, en surfer, eller en på terrengsykkel, og dronen kan kan stupe, flippes og rulle mens man gjør opptak. Flyaktrobatikken styrer man med RC Motion 3-joysticken, hvor man kan velge 360-graders flipp eller roll, og 180-graders drifting rundt motivet.

Foto: DJI

På brillene, som kalles DJI Goggles 3, finner man justerbare dioptre for fokus med to mikro-OLED-paneler, med 10-bits farger og en oppdateringsfrekvens på opptil 100 Hz.

På utsiden av brillene sitter det små kameraer, sånn at man også kan se omgivelsene rundt dronen – Real World Pip (Picture in picture), og det gir operatøren mye bedre kontroll, enn om hen bare ser kamerafeeden.

RockSteady bildestabilisator

Foto: DJI

Kameraet bruker en ny 1/1,3 tommers CMOS bildebrikke med 12 megapiksler, og har en bildevinkel på brede 155 grader. Kameraet vibrerer heller ikke med dronens RockSteady bildestabilisator, og med gyroflow kan man stabilisere opptakene enda mer under redigering.

Fly More Combo

Foto: DJI

Dronen har også DJIs turtle mode som snur dronen om den faller på ryggen, slik at den igjen kan fly videre eller vende hjem. Sikkerheten er ivaretatt med en knapp på stikka som stopper dronen hvis det er nødvendig. Flytid er oppgitt til opp til 23 minutter, og med Fly More Combo får man tre batterier i pakken, og en hurtiglader.

Avata 2 med Goggles 3 og RC Motion 3. Foto: DJI

Video kan lagres internt på en 46 GB minnebrikke, som har plass til cirka 90 minutter med 1080p/60fps video. Dronen kan sende videostrømmen live på opptil 13 km avstand, i 1080p/100fps HD bildekvalitet, med en bitrate på opptil 60Mbps.

Pris

DJI Avata 2 kan leveres som Fly More Combo med Goggles 3, RC Motion 3 og ett batteri, til 11 799 kroner og inkluderer DJI Avata 2, DJI Goggles 3 og DJI RC Motion 3. Med tre batterier, en toveis ladehub, og bag, koster pakken 13 999 kroner.

Foto: DJI
Les også Som å sitte i cockpiten Du kan lage noen utrolige videoer med denne dronen, men først må du lære deg å fly.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

DJI gir manuelle objektiver autofokus

Proffvideo på iPhone

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Lyd & Bilde
Scroll to Top