Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Sigma 50mm F1.2 DG DN Art objektiv

Passer Sony, Leica og Panasonic.

Skrevet av / 06.04.24 - 10:59
Sigma 50mm F1.2 DG DN Art objektiv

Brennvidden passer ikke alle til alt, men det er ikke til å komme fra at en 50mm er svært anvendelig til mye. Det er gjerne her man finner de skarpeste objektivene, med et naturlig perspektiv som mange fotografer liker. Synsvinkelen her er 46.8°.

Sigmas nye 50 er av det lyssterke slaget, blender 1.2 er svært egnet til fotografering i lite lys, eller bare når man trenger så smal skarphetsdybde som mulig.

Foto: Sigma

Sigma 50mm F1.2 DG DN Art er relativt kompakt og lett, og er 11 cm langt og 81 mm bredt. Vekten er oppgitt til 745 gram for utgaven for Sony fullformat, og 740 gram for utgaven for Leica og Panasonic fullformat.

Innvendig er det 17 elementer i 12 grupper, fire av dem er asfæriske elementer, og objektivet har 13 avrundede blenderlameller. Nærgrensen er oppgitt til 40 cm, og filterfatningen er 72 mm.

Objektivet har en vann og oljeavstøtende overflatebehandling på frontelementet. Foto: Sigma

Autofokusen styres av en HLA-motor (High-response Linear Actuator), og objektivet skal være godt korrigert for fokuspusting – focus breathing, og Sigma sier at de har korrigert sfærisk og aksial kromatisk aberrasjon, sagittal coma flare. Og at både strølys og ghosting skal være nær eliminert.

Objektiver værtettet og det er laget hos Sigma i Aizu i Japan, og har AFL-knapp og blenderring,samt klikk- og låsebryter på blenderring.

Prisen er oppgitt til 17.990 kroner, og objektivet er i butikkene fra 18. april.

Foto: Sigma
Les også Det aller minste fullformatkameraet Sigma fp L kan gi deg de skarpeste bildene du har sett. Det er likevel ikke sikkert at det er kameraet for deg.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

DJI gir manuelle objektiver autofokus

Proffvideo på iPhone

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Lyd & Bilde
Scroll to Top