Nyhet

Lyssterk vidvinkelzoom

Med 12-24mm og blender 2.8 er Sonys G Master-zoom råest i verden.
forfatter

Man skulle ikke tro at Sony-fotografene trengte enda en vidvinkelzoom, men her er FE 12-24mm f2.8 GM. Den aller mest lyssterke zoomen med akkurat dette brennviddeområdet. Hvis noen føler at de har sett denne før, så kan det være den andre 12-24mm zoomen Sony lager, den med lysstyrke 4.0. Eller kanskje Sigmas lignende 14-24/2.8.

Den nye 12-24 er en del større, blender 2.8 stiller store krav til optikken i objektivet, og bare se på frontelementet her. Dette er avansert optisk teknologi. Selv ikke Sonys FE 16-35/2.8 har så mye glass.

Sony FE 12-24mm f2.8 G Master, som den heter, har noen ganske rå teknologiske vrier på optisk belegg og mekanisk konstruksjon.

Bak det enorme frontelementet, befinner det seg tre av Sonys SA Extreme asfæriske linseelementer, tre ED (Extra Dispersion) elementer og to Super ED elementer og et ekstra asfærisk element.

Objektivet har også internfokus, manuell fokusring, programmerbar funksjonsknapp, og det følger med en mal for fotografer som trenger å klippe til filtre. Som plasseres i en tilpasset filterholder bak det bakre linseelementet.

Det vises ikke på bildene, men det er ni avrundede blenderlameller her, og fire av Sonys XD fokusmotorer er gruppert i par, og Sony hevder at autofokusen skal være lynrask og stillegående.

Det voldsomme fronteelementet har en ekstra ‘glatt’ overflate for finere tegning av kantene på duse bakgrunner, også kalt bokeh.

Den ekstreme Sony-zoomen er i salg fra august 2020, prisen er oppgitt til 37.500 kr.

Her er en video Sony har laget:

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.