annonse
annonse
annonse

IFA 2019: Nye Philips OLED-TVer med lyd fra Bowers & Wilkins

Vi fikk både høre og se nye OLED+934 og OLED+984 på IFA-messen.

Legg til som favoritt

Det var tilbake i 2018 at Philips først lanserte et samarbeid med den engelske høyttalerprodusenten Bowers  & Wilkins på lydsiden. Dette prosjektet har siden båret frukter i form av toppmodellen 65OLED903, som vi testet med godt resultat i 2018. Men denne modellen var visst bare begynnelsen!

Les også: Philips OLED934: Ny toppmodell avslørt

Under årets IFA-messe viste Philips frem to splitter nye modeller: OLED934 samt über-toppmodellen OLED984, som begge får avanserte høyttalere utviklet av B&W.

Ekte B&W-lyd

B&W har hele tiden vært nøye med å poengtere at de kom relativt sent med i utviklingen av fjorårets modell OLED903 – og derfor var nødt til å gjøre en del kompromisser med tanke på lyden. På OLED934 og OLED984 har de derimot vært involvert i designprosessen fra starten av, og det er lett å se TV-ene har tatt form av dette: Både OLED934 og OLED984 har relativt omfattende, separate høyttalerløsninger, som likevel smelter bra sammen med bildepanelet rent visuelt sett.

Philips OLED+934

Philips OLED+934. (Foto: Philips)

OLED+934 kommer i 55” og 65” skjermstørrelse, med siste generasjons OLED-panel fra LG kombinert med tredje generasjon P5-bildeprosessor og tresidig Ambilight-lys. Den dedikerte høyttalerseksjonen fungerer også som sokkel for TV-en – men det er også mulig å veggmontere TV-en. Høyttalerdelen er laget av glassfiberforsterket ABS, med innvendige ribber for å redusere uønsket resonans. Lydsystemet er dobbelt så stort som forgjengeren OLED+903, med fire 30 mm mellomtonedrivere, to separate 19 mm titan-tweetere og en 80 mm basshøyttaler med Flowport bassrefleks. 80 mm subwoofer. I tillegg kan OLED+934  skilte med dedikerte 50 mm Dolby Atmos “høydekanaler” på toppen, for å gi ekstra 3D-effekt.

Philips OLED+984

Philips OLED+984. (Foto: Philips)

Den nye flaggskipmodellen OLED+984 blir tilgjengelig i 65”. Her lover Philips både bilde og lydkvalitet som skal “matche eller overgå det aller beste i markedet.” Den får i tillegg til OLED-panel og P5 3rd gen videoprosessor, endelig Ambilight-lys på alle fire sider!

På OLED+984 er høyttalerne montert i et separat kabinett under TV-en. Det gir bedre plass til høyttalerelementene og bedre ”lungekapasitet” i form av ekstra kabinettvolum. Høyttalersystemet består av tre 4” bass/mellomtone elementer plassert i separate kammer. Prikken over i-en er B&Ws karakteristiske “toppkalott” diskant, kjent fra ikoniske høyttalermodeller som Nautilus 800-serien. Diskanten sitter i et eget hus på toppen av høyttaleren, noe som gir bedre spredning og redusert forvrengning.

984-modellen kan både stå på stativ eller veggmonteres, og har etter vårt syn en meget stram og funksjonell design.

Lytteinntrykk

Philips demonstrerte både OLED+934 og OLED+984 for de fremmøtte under IFA-messen, og det ga absolutt mersmak. 934-modellen ble blant annet demonstrert med Atmos-klipp fra Mad Max, hvor den ga en overbevisende surroundeffekt. Lyden var både kraftfull og ren – helt klart et steg opp fra OLED903 så vel som andre kapable TV-er.

Philips 65OLED+984 kommer med den særegne toppmonterte diskanten fra Bowers & Wilkins, som gir flere lydmessige fordeler. (Foto: Audun Hage, Lyd & Bilde)

 

Likevel var det (som forventet) det nye flaggskipet 984 som imponerte aller mest. Her fikk vi servert både filmlyd og ren musikk, og lydgjengivelsen kan beskrives som noe av det beste vi har hørt innen TV-lyd! Klarhet og oppløsning i diskantområdet er en typisk mangel på de aller fleste TV-er, men her var den supernyansert, distinkt og finkornet. Det ga et betydelig løft til både filmdialog så vel som vokaler. Mellomtonen var også fyldig og detaljert, kombinert med en overbevisende dyp og stram bassgjengivelse. De fleste ville nok si seg fornøyd der og da, men vi tok oss selv i å lure på hvor mye bedre det kunne bli med en separat subwoofer?

Bowers & Wilkins har nemlig sørget for å inkludere en egen subwooferutgang på OLED+984, slik at det er mulig å koble til en kablet subwoofer. På spørsmål om hvilken subwoofer de anbefaler, foreslo B&W-representanten den kompakte ASW608 (4.998 kroner) som et godt alternativ. Men i prinsippet kan man benytte hvilken som helst aktiv subwoofer med analog lydinngang.

Philips OLED+934 og OLED+984 kommer nå i september, og vil (ut fra første inntrykk vel og merke) være et spennende alternativ for dem som verdsetter en TV med førsteklasses integrert lyd.

Priser:

Philips 55OLED934: 24.990 kr (Prisguiden)

Philips 65OLED934: 34.990 kr (Prisguiden)

Philips 65OLED984: 49.990 kr (Prisguiden)

Kommentarfeltet er åpnet mellom 06:30 - 23:00.
Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Legg igjen en kommentar

annonse

Les også

Sony NW-ZX507

IFA 2019: Sonys nye musikkspiller

Musikkspilleren NW-ZX507 lover oss luksuslyd i lommeformat.
Gammel favoritt i ny utgave

Gammel favoritt i ny utgave

Hodetelefonene får smartere stemmestyring, eq og bedre støydemping.
Razer Blade Stealth 13 16_9

IFA 2019: Razer er først med gaming ultrabook

Blade Stealth 13 er den første ultrabærbare spill-PC-en. Billig? Nei. Praktisk? Det vil vi tro.
IFA 2019: Acer Swift 5 er verdens letteste 14” bærbar

IFA 2019: Acer Swift 5 er verdens letteste 14” bærbar

Den nyeste generasjonen av Acer Swift 5 har nye 10. generasjons Intel Core- prosessor samt NVIDIA GeForce MX250-grafikk og veier bare 990 gram.
Rekordomsetning for elektronikk

Rekordomsetning for elektronikk

Den globale omsetningen av forbrukerelektronikk setter nye rekorder.
IFA 2019: Smartere komfyrvakt

IFA 2019: Smartere komfyrvakt

En smartere kjøkkensensor, som overvåker komfyren og varsler deg via en app på mobilen.
Onkyo TX-RZ3400

IFA 2019: Flaggskip-receiver fra Onkyo

Onkyo knytter neven, med sin beste og dyreste hjemmekinoreceiver TX-RZ3400.
annonse
Lukk meny