annonse
annonse

test: Philips 65OLED903

Philips 65OLED903
Philips 65OLED903

Fyrverkeri for øyne og ører

Philips har sendt sin beste OLED-TV til høyttalerguruene hos Bowers & Wilkins for lydmessig oppgradering. Resultatet er mildt sagt strålende!

Philips 65OLED903 serverer kontrastrike kulører både på skjermen og omgivelsene rundt, i tillegg til fremragende klar lyd.
Philips-skjermen har ikke like supernøytrale farger som de beste, men kompenserer med fargesprakende Ambilight.
annonse

Slanke OLED-skjermer med fet lyd er en sjelden kombinasjon. Det finnes noen hederlige unntak, men de har også en pris i ”det-hvite-ut-av-øyet” klassen. Derfor er det mer vanlig å legge til en separat lydplanke, gjerne med subwoofer, surroundlyd og det hele. De eksterne løsningene kan låte fenomenalt, men har også noen utfordringer: Det blir aldri like elegant og lettvint som en TV med en fullverdig integrert lyd. Ekstra fjernkontroller og ledninger kan også legge en demper på brukeropplevelsen.

Philips vil slå et slag for integrert lyd på sin seneste toppmodell 65OLED903. For å få bukt med lyd-utfordringene har de hyret inn selveste Bowers & Wilkins. Den engelske høyttalerprodusenten har lang erfaring med å skvise ut best mulig lyd i alle størrelser og prisklasser. Hvis noen kan klare å lage skikkelig TV-lyd, bør det være dem!

Philips 65OLED903: Design

Nykommeren ligner lillebroren OLED803 på en prikk, med ett viktig unntak. Rett under skjermen sitter en kraftig, påmontert høyttaler kledd i stoff, som flukter perfekt med skjermoverflaten. Baksiden er glatt, og det eneste som stikker seg ut er Ambilight-lysdiodene som bidrar med å lyse opp omgivelsene i samme farger som skjermen. OLED-panelet er virkelig syltynt ut i kantene, uten at TV-en føles skjør av den grunn. 65OLED903 føler tyngre og mer solid skrudd sammen enn LGs B8 og C8-modeller.

Ambilight-lyset bidrar til å heve opplevelsen, i tillegg til å gjøre den kontrastrike TV-seansen mer behagelig for øynene. (Foto: Philips)

Brukervennlighet og finesser

Philips 65OLED903 kommer med to fjernkontroller. Den store, tosidige kontrollen med tastatur på baksiden føles litt utdatert, men tar oss raskere til de avanserte innstillingene. Den nyere minifjernkontrollen føles imidlertid god til dagligdags bruk. Den er langt mer ergonomisk og lar oss navigere menyer ved å gli tommelen over en pekeflate.

Vårt testeksemplar kom lastet med det nye operativsystemet Android 8.0 Oreo. Den nye Android-versjonen har blitt kvikkere og mer TV-vennlig. Både direktesendte TV-kanaler og apper som YouTube og Netflix ligger raskt tilgjengelig via startmenyen. Det er også lettere å hoppe mellom ulike typer innhold og fortsatte der man slapp.

I motsetning til Sony og LG sine OLED-skjermer, støtter ikke Philips HDR-formatet Dolby Vision. De har imidlertid kunngjort støtte for det åpne formatet HDR10+, som vil være tilgjengelig fra utvalgte UHD Blu-ray titler så vel som Amazon Prime. Hvis også Netflix bestemmer seg for å støtte standarden, vil dette veie opp for mange fordelene med Dolby Vision (dynamiske metadata, som gir større variasjon i kontrast).

Bildekvalitet

På bildefronten er Philips 65OLED903 nøyaktig lik lillebror OLED803. Faktisk dreier det om samme TV, bare med en annen lyddel i bagasjen. Med et OLED-panel av siste skrik, drevet av Philips sin råeste bildeprosessor P5 series 2, er den fullt kapabel til å få ”øynene til å løpe i vann”.

Philips kan slå seg på brystet med å ha vunnet flere blindtester i sammenligning med andre OLED-konkurrenter. De var riktignok arrangert i samarbeid med nettopp Philips, men er verdt å bite seg merke i, da de har valgt en annen bildefilosofi enn ”purister” som Sony og Panasonic. For Philips handler det først og fremst om å skape et livlig og dynamisk bilde, som majoriteten av TV-seere vil foretrekke.

Philips-skjermen kommer med en rekke forhåndsprogrammerte bildemodus, og her finnes det noe for enhver smak. Philips egen favoritt heter ”Vivid” (Livlig), men de kunne like gjerne kalt den Turbo! Skarpheten, fargemetningen og kontrasten er skrudd til 11 på en skala fra 1 til 10, med superglatte bevegelser på toppen av det hele. Det hele ser svært imponerende ut, nesten FOR imponerende. En eldre film eller TV-serie kan plutselig se ut som den er spilt inn i 4K med HDR! Bakdelen er at nyere innhold ser litt oversminket og filtrert ut.

Vivid-modusen vil garantert tiltrekke de TV-seerne som setter pris på litt ekstra krydder, men i våre øyne virker den litt overdreven. Philips-skjermens potente bildeprosessor har imidlertid flere talenter: Velger man en mer nøytral bildemodus som Film eller Personlig og finjusterer dem litt, går det an å få et fabelaktig naturlig, fargekorrekt og likevel livlig bilde.

OLED903 gjør for eksempel underverker med et bra opptak som Springsteen on Broadway (Netflix, HDR). Med redusert bildemanipulasjon gikk hovedpersonen fra å se stiv og oversminket ut, til å ligne en levende, rynkete musiker av kjøtt og blod. Sammenlignet med LG OLED65C8, en annen utmerket OLED-skjerm, fremhever Philips enda flere detaljer, og tegner skarpere konturer rundt ”The Boss”. Bevegelsene hans er også superglatte, der LG viser tendenser til rykk og napp.

Ambilight hever stemningen

Den fargesprakende livekonserten Live in Prague fra Hans Zimmer: (kjent komponist som står bak filmmusikken fra en rekke Hollywood-blockbustere) egner seg perfekt til å vise hva Philips-OLED-en duger til. Med stemningsfull belysning og effekter i konsertsalen, sylskarpe, uretusjerte nærbilder av musikerne på scenen og ikke minst – et nydelig lydbilde – får man virkelig full pakke. Her settes alle egenskaper på prøve, og Philips-skjermen klarer å formidle dramaet, ikke minst takket være det stemningsfulle Ambilight-lyset: Som vi tidligere har vært inne på, er det ingen tvil om at Ambilight fungerer spesielt bra i kombinasjon med OLED. Det kan gi en ekstra stemning til en romantisk film, så vel som å gi ekstra adrenalin til action, sport og spill.

Lydkvalitet

Det er ikke første gang at en TV kommer påklistret med en logo fra en velrenommert lydprodusent på fronten. Det skjer ofte med tvilsom lydmessig gevinst, og kan bære preg av å være mer en ”lisensjobb” enn genuin produktutvikling.

Philips’ samarbeid med Bowers & Wilkins faller dog ikke i den kategorien. Et eget team hos B&W har jobbet dedikert med utviklingen av de innebygde høyttalerne. Med strenge rammer på fysiske dimensjoner og elektronikk, har de konsentrert seg om valg av høyttalerenheter og EQ. Og her er det brukt høyttalerelementer av langt høyere kvalitet enn ”papp-høyttalerne” man vanligvis finner i en TV!

Diskantdomen har for eksempel membran av titan (et materiale vi kjenner godt fra B&Ws hi-fi høyttalere), og drives av en høyeffektiv neodym-magnet. Bass-delen er også gjennomtenkt, der en dedikert, aktiv basshøyttaler jobber sammen med to passive elementer.

Basshøyttaleren på baksiden består av ett aktivt, og to passive elementer. (Foto: Philips)

Den påkostede innmaten gir absolutt hørbare resultater. De fremadrettede høyttalerne låter milevis bedre enn de nedadrettede høyttalerne vi finner i lillebror OLED803. Storebror har en imponerende sterk og klar stemmegjengivelse, som knytter dialogen til handlingen på en overbevisende måte. Enten det er dreier seg om en heseblesende action-film eller dagens nyheter, er det lett å høre hva som blir sagt. TV-en har også rikelig dynamisk overskudd, og låter ikke anstrengt selv når vi utfordrer den med krevende musikkspor: Hans Zimmers tittelmelodi fra Interstellar låter veloppløst, luftig og detaljert. Her er det plass til mange elementer i lydbildet uten at det grøtes til.

Høyttaleren er en elegant forlengelse av TV-en, og fremstår langt mer diskré enn en separat lydplanke. (Foto: Philips)

Philips-skjermen holder ikke følge med påkostede lydplanker som LG SK10 eller Samsung HW-N960, som begge har drahjelp av ekstern subwoofer. Det er ikke noe bassmonster vi snakker om, og den kan heller ikke spille grensesløst høyt. Du får derimot fyldig og stram bass som ikke vrenger, og kan dra volumet til maks uten at det skjærer i ørene.

Konklusjon

Philips 65OLED803 var en av de mest underholdende TV-ene i sin prisklasse, og med storebror OLED903 har Philips fikset det største ankepunktet, nemlig lyden. Med hjelp fra Bowers & Wilkins har de truffet blink, med fyldig og potent lyd som er noe av det beste vi har hørt i denne prisklassen. Legg til kruttsterk bildekvalitet og fargesprakende Ambilight-lys som utvider stemningen i hele stua, så har du en av de råeste TV-ene du kan kjøpe akkurat nå.

picture5
<
>
(Foto: Philips)

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
  • Størrelse/type: 65” 4K OLED
  • Oppløsning: 3840×2160 (4K Ultra HD)
  • Operativsystem: Android Oreo (8.0)
  • Innganger: 4 HDMI, 3 USB
  • Utganger: Optisk digital lydutgang
  • HDR: HDR10+
  • Annet: B&W lydplanke, 3-sidig Ambilight, Twin Tuner CI+ (T/T2/C/S/S2)
  • Web: philips.no
Philips 65OLED903 produktside
Pris: 34995,-

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Philips 2019 TV-modeller støtter Dolby Vision

Philips går for skarpere bilde, fetere lyd og bredere formatstøtte på kommende 2019-modeller.

test
Samsung The Frame UE55LS03

Ditt eget kunstgalleri

Samsung kunst-TV kan lett forveksles med et maleri når den er skrudd av, men The Frame fungerer utmerket med bevegelige bilder også.

CES: 8K OLED eller QLED i 2019?

TV-ene blir større og bedre i år. 8K er stikkord for toppmodellene. Men skal man velge OLED eller QLED?

CES 2019: Nye OLED-skjermer fra Sony

Sonys nye OLED-toppmodell AG9 kan skilte finpusset design, bedre lyd og støtte for smarte tjenester som Google Assistant og Airplay 2.

CES 2019: GZ2000 er Panasonics nye referanse-OLED

Panasonics nye OLED-flaggskip blir en skikkelig råtass med oppgradert bildepanel, Dolby Vision HDR-kvalitet og Atmos-lyd fra Technics!

CES: 98 tommers 8K TV fra Sony

8K er i vinden i år, og Sony slipper to modeller: en på 85 og en på 98 tommer! Nye OLED-modeller er også på vei.

CES 2019: Rullbar OLED fra LG

[OPPDATERT med video] På CES-messen i Las Vegas kunngjorde LG at deres første rullbare OLED-TV er klar for produksjon. LG Signature OLED65R9 kan rulles ned helt eller delvis når den ikke er i bruk!

75 tommer Micro-LED fra Samsung

Samsung har klart å krympe sine Micro-LED-moduler til å kunne gi ekte 4K UHD-oppløsning på en 75-tommers TV. Det var også annet snacks å se.

CES 2019: Samsung Smart TV får iTunes og AirPlay 2

Ja, du leste riktig: Samsungs nye smart-TVer får sin egen iTunes-app! En oppgradering til 2018-modellene kommer til våren.

test
TCL 55DP600

Skviset budsjett-TV

TCL er på banen med en ”snusfornuftig” TV til hyggelig pris, men det spørs om ikke utstyrsnivået er kuttet vel mye!

annonse

CES 2019: Årets nye OLED-TVer fra LG

LG kvesser knivene for TV-året 2019 med en rekke skarpe nyheter, deriblant en helt ny 8K OLED-TV!

test
LG OLED65W8

Eksotisk veggpryd

LGs ”Wallpaper” OLED er en av de råeste TV-ene som kan kjøpes for penger: Bildet nærmest svever foran oss! Det eneste som trekker ned, er en litt klumpete lydplanke.

test
Sony KD-75ZF9

Lander på kulen

Sonys råeste LCD-TV har ganske spektakulær bildekvalitet, men bommer litt på totalopplevelsen.

test
Samsung QE75Q9FN

Storeslem fra Samsung!

Samsungs 4K toppmodell serverer heftig bildekvalitet, og filmopplevelsen blir bare enda råere når vi øker bildestørrelsen til 75 tommer.

gruppetest
55″ 4K LCD TV-er

De beste TV-kjøpene

Ny TV? Her er modellene som gir deg råskarp bildekvalitet uten å tømme lommeboka!

test
Samsung QE75Q900R

Krystallklar fremtids-TV

Skarp, skarpere, skarpest: Vi har testet Samsungs splitter nye 8K-TV QE75Q900R!

test
Sony KD-65AF9

Verdt å vente på

Helt på tampen av TV-året kliner Sony til med en ny OLED-toppmodell. ­
Bravia KD-65AF9 leverer design, bilde og lyd i high-end klassen.

Google ‘Smart TV Kit’ og ny Chromecast

I forkant av Googles arrangement 9. oktober er det allerede lekket et ”Smart TV Kit”.

test
Philips 65OLED803

Den stiligste OLED-en

Sugen på en TV som skiller seg ut i mengden? Du skal lete lenge etter en heftigere bildemaskin enn Philips 65OLED803.

test
LG OLED65E8PLA

Luksus-OLED

Med LG-s ”nesten-toppmodell” i E8-serien får du fenomenal bildekvalitet i en lekker innpakning, men det koster også deretter.

test
Panasonic TX-65FZ950E

Full pakke!

Panasonic 65FZ950E varter opp med bildekvalitet i referanseklassen, med lyd som står i stil.

Nye “Master series” toppmodeller fra Sony

Sony hviler ikke på laurbærene, og på IFA-messe viste de frem sine nye TV-modeller i high-end sjiktet.

8K-TV fra Samsung: Vi har sett lyset!

Mye vil ha mer, heter det, og under IFA-messen lanserte Samsung sin neste storsatsning innen TV: 8K! Vi fikk kikke nærmere på teknikken, og må innrømme at vi kjenner oss litt frelst…

annonse

Philips 65OLED903 har lyd fra Bowers & Wilkins

Philips hintet om et samarbeid med Bowers & Wilkins tidligere i år. På IFA-messen fikk vi både se og høre resultatet!

test
Samsung QE55Q8DN

Turboladet TV fra Samsung

Midt i den travleste TV-sesongen trekker Samsung et spennende kort ut av ermet. Kan QE55Q8DN rett og slett være årets beste TV-kjøp fra koreanerne?

test
Samsung UE55NU7105

Flink til det meste

Samsung NU7100 er en god allround-TV med flott design, bilde og lyd, men det merkes at konkurransen er tøff!

test
Altibox Huawei Q22

Redefinerer TV-dekoderen

Ultra HD-mottakeren fra Altibox binder sammen lineær-TV med strømming på en måte som gjør at man aldri vil tilbake til vanlig TV.

Philips og B&W vil forbedre TV-lyden

Philips og Bowers & Wilkins starter "samarbeid for en bedre TV-opplevelse".

test
Canal Digital OnePlace S70CDS

All TV på ett sted

Canal Digitals alt-i-ett paraboltuner tar sikte på å gi oss den komplette TV-opplevelsen.

B&O i blanke messingen

Noen av Bang & Olufsens råeste produkter kommer i enda tøffere finish.

gruppetest
8 storskjermer til fotball-VM

Slik ser du VM best!

Fotball-VM er i gang. Og selv om Norge ikke deltar i år, kan det kan være en god unnskyldning for å oppgradere til ny TV!

8K-TV fra Sharp

70-tommer med 8K-oppløsning

Glem 4K: nå er det 8K-oppløsning som gjelder, mener Sharp.

test
Samsung QE65Q9FN

Back in black!

Samsungs flaggskip-TV er tilbake i ny støpning, denne gangen med bildekvalitet som er en toppmodell verdig!

test
Philips 65OLED873

Blendende god!

Konkurrentene må komme opp med noe spesielt for å overgå bildeopplevelsen fra Philips’ fargesprakende OLED-TV.

Alt om Samsungs 2018 TV-modeller

Alt om Samsungs 2018 TV-modeller

Samsung lanserer et bredt spekter av spennende TV-er i 2018, og den avanserte QLED-serien utvides med flere nye modeller.

Panasonics 2018 4K LCD-TVer har HDR10+

Panasonics 2018 4K LCD-TVer har HDR10+

Panasonics nye LCD-toppmodeller frister med superslank design, bedre bildekvalitet med HDR10+, og ikke minst mulighet for stemmestyring via Google Assistant og Amazon Alexa.

test
Test av 75″ 4K-TV storskjermer med HDR

Storskjerm til folkefesten

Vurderer du ny TV til Vinter-OL, film eller gaming? Hvorfor ikke kline til med en real storskjerm!

Ny Android-boks fra Canal Digital

Ny Android-boks fra Canal Digital

Canal Digitals nye satellittdekoder er Android-basert og støtter både 4K og HDR!

Første kikk på Samsungs 2018 TV-modeller

CES 2018

Her er det vi vet om Samsungs kommende 2018-modeller så langt!

Panasonics FZ950 og FZ800 støtter HDR10+

CES 2018

Panasonics nye OLED-skjermer sikter seg inn på de riktig kresne TV-entusiastene.

Enda mer kontrast med HDR10+

Samsung og Panasonic samarbeider med filmbransjen om den nye videostandarden HDR10+.