TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Sonos Sub Mini forsinket?

Det kan se ut som om Sonos' planlagte Sub Mini blir forsinket noen måneder.

forfatter
Publisert 12.08.22 - 10:38

NB! Artikkelbildet er ikke av Sonos Sub Mini, men er kun ment som en indikasjon på formen Sub Mini forventes å få.

 

Sonos meddelte under sin fremleggelse av tallene for tredje kvartal på onsdag, at de har bestemt å utsette lanseringen av et nytt produkt, som var planlagt om kort tid.

Det nye Sonos-produktet det har gått mest rykter om, er en mindre og rimeligere subwoofer kalt Sub Mini. Dette på grunn av en glipp som skjedde i en kort periode i Sonos egen app, hvor man kunne velge å legge til subwoofer i systemet, og Sub Mini dukket opp. Beskrevet i appen som en «mindre, sylinderformet subwoofer». I juni dukket dessuten Sub Mini opp blant godkjente produkter hos Federal Communications Commission (FCC), det amerikanske forvaltningsorganet som regulerer telekommunikasjon, herunder alt som kommuniserer via radiobølger.

Sonos Sub Mini FCC
Tegningene av Sub Mini, godkjent av FCC. Foto: FCC

Noe vi har bedt om

En rimeligere subwoofer er et produkt vi i Lyd & Bilde har etterspurt helt siden den første versjonen av lydplanken Beam kom ut, ettersom prisen på Sonos’ eneste subwoofer – Sub – er uforholdsmessig høy i forhold til lydplanken. Prisforholdet ble ikke bedre da den enda billigere lydplanken Ray ble sluppet rett før sommeren. En lydplanke til bare en tredjedel av prisen for Sonos Sub. Det er urimelig å anta at noen vil kjøpe de to produktene og pare dem sammen, selv om det faktisk tilfører Ray sårt trengt bass.

Og siden ryktene om Sub Mini er eldre enn de første ryktene om Ray (da omtalt som Fury), er det høyst sannsynlig at det er den kompakte subwooferen Sonos hadde planlagt å lansere om kort tid. Som nå altså blir utsatt.

Sonos Ray Photo Geir Nordby 1
Salget av lydplanken Sono Ray har vært rimelig slapt. Foto: Geir Gråbein Nordby

Lunken mottakelse av Ray

Kvartalsfremleggelsen var ikke et spesielt pent skue, med et sjeldent tap på beskjedne 597.000 dollar. En lunken mottakelse av lydplanken Sonos Ray har blitt oppgitt som en av grunnene til det dårlige kvartalet. Folk elsker ikke Ray, altså, og mottakelsen stemmer godt overens med vår egen uengasjerende opplevelse av produktet.

Nå skal det sies at Sonos skylder på et dårligere TV-salg enn normalt, og de fortsetter å være optimistiske om Rays fremtid. Selv er vi ikke like overbevist. Ikke bare mangler den støtte for Dolby Atmos; den har ikke engang HDMI-inngang. Og når man ser hvor mye mer man får for pengene andre steder, som med TCL TS8132 og dessuten Denon DHT-S517 som vi avslører vår test av om nøyaktig en uke, så bør ikke Sonos være altfor skråsikre på Rays suksess.

Da vil vi heller anbefale å bruke noen ekstra kroner på Beam 2.

Sub Mini før jul?

I stedet for en snarlig lansering forventes Sub Mini i stedet å lande i hyllene en gang mellom oktober og desember. Vi får håpe de rekker julesalget.

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Anbefalte Sonos-produkter

Sonos Beam (Gen 2)

Nye Sonos Beam: For en stor lyd!

Sonos Beam var allerede den beste kompakte lydplanken. Siste generasjon er enda bedre, med Dolby Atmos.

Sonos Sub (Gen 3)

Sonos dobler bassen

Sonos Sub er tilbake i tredje generasjon, nå også med mulighet til å bruke to subwoofere i samme rom. Vi har testet!

Sonos Move

Endelig en Sonos-høyttaler som kan følge med ut i hagen og spille musikk fra mobilen.

Sonos Roam

Sonos-systemet i ”to-go”-utgave

Sonos’ første bærbare høyttaler imponerer på integrasjon og bekvemmelighet.

Sonos One

Låter like bra som forgjengeren, men er den lansert for tidlig her?

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Denne high-end-høyttaleren er ikke som andre High-end-høyttaleren Manta fra Sigberg Audio gir mer direkte lyd, mindre romklang.
lbpluss
Høyttaler du kan ha ute Musikk i hagen.
lbpluss
Konevennlige Lyngdorf Lyngdorf har nettopp lansert hele tre nye høyttalere: Cue-100 er en designmodell, mens CS-2 og D-60 er usynlige.
lbpluss
Marshall Middleton er kraftigere enn andre bærbare Bluetooth-høyttaleren Marshall Middleton har fire høyttalerelementer for å gi en kraftigere og større lyd.
lbpluss
Raidho har forbedret sin fineste høyttaler En av de lekreste high-end-høyttalerne vi vet om har fått sin arvtaker.
Følg Lyd & Bilde