Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Sonos Fury: Billig lydplanke på vei?

Lydplanke til 2500 kroner! Er Sonos i ferd med å vanne ut merkevaren fullstendig? Nei, da!

Skrevet av / 22.04.22 - 14:21
Sonos Fury: Billig lydplanke på vei?

I følge The Verge er Sonos helt sikkert på vei med en ny lydplanke. Og den kommer allerede den 7. juni. Den skal verken erstatte Beam eller Arc, men legger seg i stedet helt på bunnlinjen. 250 dollar skal den koste, i følge lekkasjen, og den går enn så lenge under kodenavnet «Fury». Perfekt sammen med den kommende, mindre subwooferen?

Les også Nye Sonos Beam: For en stor lyd! Sonos Beam var allerede den beste kompakte lydplanken. Siste generasjon er enda bedre, med Dolby Atmos.

Ingen HDMI

På denne lydplanken finnes ingen HDMI-kontakt, og man kan dermed tilsynelatende skyte en hvit pil etter alt som heter Dolby Atmos-dekoding. Som med de eldre PlayBar og den ikke fullt så vellykkede PlayBase er optisk digitalkabel det man trenger for å få Fury til å spille. Som betyr at komprimert Dolby Digital er alt man kan forvente av denne lydplanken. Men den kan fremdeles utvides til 5.1 sammen med andre trådløse Sonos-høyttalere. Men så kan man lure på: hvorfor skal man ville det? Det blir fort dyrt å supplere med flere høyttalere, og da kunne man jo like gjerne kjøpt en Beam eller Arc.

Husker du lydsokkelen PlayBase? Den hadde heller ikke HDMI. Foto: Sonos

Bruk Sonos Fury som bakhøyttaler

Men så kommer et viktig poeng: Du kan bruke to av den lille lydplanken som et par bakkanaler sammen med en Sonos Beam eller Arc! Montert vertikalt på veggen vil høyttalerelementene være vinklet skrått oppover og nedover, som kan bety at Dolby Atmos-innhold får en større romfølelse, enn med andre trådløshøyttalere som Sonos One SL eller Sonos Five.

Så da virker det plutselig ikke så dumt likevel.

Les også Sonos Arc: enda bedre med bakhøyttalere og subwoofer Sonos' beste lydplanke Arc blir enda bedre med trådløse bakhøyttalere og subwoofer. Her får du ekte hjemmekinolyd.

– Ingen kommentar

Vi henvendte oss til Sonos for en kommentar, men fikk bare dette til svar:

«Vi kommenterar inte på läckor och spekulationer men vi lovar att vi alltid håller dig i loopen när vi har nyheter och annat att dela.» – Sonos

I mellomtiden kan du lese om lekkasjen hos The Verge, som også har laget sine egne 3D-illustrasjoner av hvordan lydplanken omtrentlig kommer til å se ut. Hint: Den ligner ikke Beam (Gen 2), som vi har brukt som artikkelbilde.

Les også Endelig en mindre subwoofer fra Sonos? En ny, mindre Sonos-subwoofer kan være like rundt hjørnet, dersom vi skal tro produsentens egen app.
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top