TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Denons første med Atmos topphøyttalere

Endelig kommer Denons første lydplanke med Dolby Atmos og topphøyttalere. Og den er ikke dyr, heller.

forfatter
Publisert 20.01.22 - 10:23

Denon er endelig på banen med sin første Atmos-lydplanke med separate topphøyttalere, nemlig DHT-S517. Ved å flytte takkanalene til toppen av lydplanken, vil høyttalerelementene rette lyden opp mot taket, hvorpå den reflekteres ned på lytterne i sofaen. Og dermed i mye større grad gi inntrykk av lyd som kommer ovenfra på ordentlig. Når man løfter lyden opp til taket med lydformater som Dolby Atmos og DTS:X, blir filmopplevelsen virkelig en god del større.

Den software-baserte 3D-lyden har vi aldri helt latt oss imponere av, så det er på tide at Denon kom med en slik lydplanke. Og vi vet Denon kan lage god lyd når de vil, så vi er spent på hva DHT-S517 kan levere.

Denon DHT S517 Soundbar Lifestyle14
Denon DHT S517 kommer med trådløs sub. Foto: Denon

Trådløs subwoofer

Det følger også med en trådløs subwoofer i esken, med et 15 cm basselement i en tett basskasse. Et såkalt trykkammer har ikke like mye energi i det dypeste bassområdet som en bassrefleks, men du slipper støy og blafring fra noen bassport. Vi forventer derfor en renere bass enn fra mange andre subwoofere i denne klassen.

Les også Denon-lydplanke med multirom og Atmos Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Denon Home Sound Bar 550 - lifestyle

Lydretur

For å kunne levere Dolby Atmos problemfritt fra strømmetjenster innebygd i TV-en, er lydplanken utstyrt med eARC, altså lydreturkanal hvor e-en står for enhanced. Denne sender lyden i revers gjennom HDMI-kabelen som forbinder lydplanken med TV-en, og nyeste standard har større båndbredde og utvidet funksjonalitet med nye lydformater. Altså gir den mulighet for høyoppløst multikanalslyd.

HDMI-inngang

Det kan hende du har en kilde du ønsker å koble direkte inn i lydplanken, i stedet for at den tar turen gjennom TV-en. For eksempel en spillkonsoll, hvor ønsket er lavest mulig bildeforsinkelse. Da kan Denon DHT-S517 by på en HDMI-inngang med støtte for 4K Ultra-HD. Dessverre står det ikke oppgitt noe sted hvorvidt denne støtter 120 Hz bildefrekvens, så vi vil gå ut ifra at 60 Hz er det høyeste her.

Denon DHT S517 Soundbar Lifestyle11 DeNoiseAI low light
Det følger med fjernkontroll, og musikkstrømming kan kun skje med Bluetooth. Foto: Denon

Også til musikk?

Mens lydplanker løfter lyden fra TV-en betraktelig, og kan by på gode filmopplevelser, er de sjelden en fullgod erstatning til et godt stereoanlegg. Men mange fungerer greit, og Denon har utstyrt DHT-S517 med trådløs Bluetooth for anledningen.

Denon DHT S517 Soundbar Lifestyle5
Foto: Denon

Denon DHT-S517: Pris og tilgjengelighet

Denon DHT-S517 koster 400 euro, som bør bety 4500 kroner eller mindre. Den lanseres i dag.

hifiklubben.no

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Marshall-lyd i lomma Den er så liten at det nesten er naturstridig at den lager så mye lyd.
Zeppelinen flyr igjen Bowers & Wilkins velkjente trådløse Zeppelin-høyttaler har nådd fjerde generasjon, og den har fulgt med i tiden. Resultatet er helt moderne.
Skotske fynesser i München Fyne Audio viste fram full vintagestil på high end-messen i München.
High End 2022: Ny jernhøyttaler med spennende elementer Endelig kommer det en større utgave av den utmerkede Jern. Og med helt ville høyttalerelementer.
Dypbass du aldri før har hørt Sjansen for at du har sett eller hørt om Kerr, er minimal. Det bør du definitivt gjøre noe med.
B&O Beosound Balance - endelig testet i stereo Den smarte Beosound Balance låter veldig bra alene - og enda bedre i par.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend