TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Denons første med Atmos topphøyttalere

Endelig kommer Denons første lydplanke med Dolby Atmos og topphøyttalere. Og den er ikke dyr, heller.

forfatter
Publisert 20.01.22 - 10:23

Denon er endelig på banen med sin første Atmos-lydplanke med separate topphøyttalere, nemlig DHT-S517. Ved å flytte takkanalene til toppen av lydplanken, vil høyttalerelementene rette lyden opp mot taket, hvorpå den reflekteres ned på lytterne i sofaen. Og dermed i mye større grad gi inntrykk av lyd som kommer ovenfra på ordentlig. Når man løfter lyden opp til taket med lydformater som Dolby Atmos og DTS:X, blir filmopplevelsen virkelig en god del større.

Den software-baserte 3D-lyden har vi aldri helt latt oss imponere av, så det er på tide at Denon kom med en slik lydplanke. Og vi vet Denon kan lage god lyd når de vil, så vi er spent på hva DHT-S517 kan levere.

Denon DHT S517 Soundbar Lifestyle14
Denon DHT S517 kommer med trådløs sub. Foto: Denon

Trådløs subwoofer

Det følger også med en trådløs subwoofer i esken, med et 15 cm basselement i en tett basskasse. Et såkalt trykkammer har ikke like mye energi i det dypeste bassområdet som en bassrefleks, men du slipper støy og blafring fra noen bassport. Vi forventer derfor en renere bass enn fra mange andre subwoofere i denne klassen.

Les også Denon-lydplanke med multirom og Atmos Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Denon Home Sound Bar 550 - lifestyle

Lydretur

For å kunne levere Dolby Atmos problemfritt fra strømmetjenster innebygd i TV-en, er lydplanken utstyrt med eARC, altså lydreturkanal hvor e-en står for enhanced. Denne sender lyden i revers gjennom HDMI-kabelen som forbinder lydplanken med TV-en, og nyeste standard har større båndbredde og utvidet funksjonalitet med nye lydformater. Altså gir den mulighet for høyoppløst multikanalslyd.

HDMI-inngang

Det kan hende du har en kilde du ønsker å koble direkte inn i lydplanken, i stedet for at den tar turen gjennom TV-en. For eksempel en spillkonsoll, hvor ønsket er lavest mulig bildeforsinkelse. Da kan Denon DHT-S517 by på en HDMI-inngang med støtte for 4K Ultra-HD. Dessverre står det ikke oppgitt noe sted hvorvidt denne støtter 120 Hz bildefrekvens, så vi vil gå ut ifra at 60 Hz er det høyeste her.

Denon DHT S517 Soundbar Lifestyle11 DeNoiseAI low light
Det følger med fjernkontroll, og musikkstrømming kan kun skje med Bluetooth. Foto: Denon

Også til musikk?

Mens lydplanker løfter lyden fra TV-en betraktelig, og kan by på gode filmopplevelser, er de sjelden en fullgod erstatning til et godt stereoanlegg. Men mange fungerer greit, og Denon har utstyrt DHT-S517 med trådløs Bluetooth for anledningen.

Denon DHT S517 Soundbar Lifestyle5
Foto: Denon

Denon DHT-S517: Pris og tilgjengelighet

Denon DHT-S517 koster 400 euro, som bør bety 4500 kroner eller mindre. Den lanseres i dag.

hifiklubben.no

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Dansk tordenbrak Vestlyd er et nytt høyttalermerke med høytropende ambisjoner. Vi har testet toppmodellen.
Sonos Sub Mini kan være midt i blinken for mange Endelig en rimeligere Sonos-sub! Og Sub Mini kan være akkurat hva du har ventet på.
Skikkelig hi-fi til småpenger Argon Audio har oppdatert sin allerede vellykkede Forte-serie. Det er den bare blitt bedre av.
Monitor Audio fornyer Platinum-serien Monitor Audio feirer 50 år og lanserer nye flaggskiphøyttalere.
Ny 700-serie med høyttalere fra Bowers & Wilkins Henter teknikken fra high-end høyttalerne i 800-serien.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Følg Lyd & Bilde