Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Roon Nucleus One: En Roon-streamer for «alle»

Endelig vil Roon spille i folkets divisjon, med musikkserveren Nucleus One.

Skrevet av / 23.03.24 - 09:00
Roon Nucleus One: En Roon-streamer for «alle»

Roons nyeste medlem i streamerfamilien kommer bare kort tid etter at selskapet, som nylig ble kjøpt opp av Harman, slapp nyheten om sin absolutte råtass i toppsjiktet – Nucleus Titan. Men der Titan koster flesk, er Nucleus One laget for et mye lavere budsjett. Med en pris på bare 500 dollar, er den nemlig under en femtedel av prisen på sin storebror.

Foto: Roon Labs

Nucleus One erstatter den gamle, og dessuten vesentlig dyrere, Nucleus-modellen. Roon lover at den nye serveren byr på oppgradert maskinvare og ytelse fullt på høyde med forgjengeren, til tross for den beskjedne prislappen.

Utstyr

Under panseret finner vi plass til en 2,5-tommers SATA SSD eller harddisk på inntil 8 TB. Det burde holde i bøttevis for de fleste, med plass til 100 000 spor eller 10 000 album. I tillegg finner vi støtte for nettverkslagring (NAS), to USB-A-porter og en HDMI-port dedikert til lyd.

Les også Roon med spinnvill musikkstreamer Roon lover uovertruffen lyd og funksjonalitet med sin nyeste og tyngste streamer: Roon Nucleus Titan.

Nucleus One takler opptil seks soner med multirom-lyd. Selv om den deler den matte, svarte polykarbonat-finishen med storebror Titan, er One utstyrt med en egen kjølevifte og ventilasjon skjult i designet. One vil derfor støye en anelse, i motsetning til den vifteløse Titan.

Roon Nucleus One kobles til en USB-DAC, eller du kan bruke HDMI. Foto: Roon Labs

Alternativ til Bluesound og Sonos?

På papiret virker det som om Nucleus One er Roon-produktet alle vil sikle etter. For brukere av Roons avspillings-software for PC og Mac har man her endelig et håndfast Roon-produkt, som tar opp kampen mot musikkstreamere som Bluesound Node og Sonos Port.

Les også Roon Labs Nucleus+ Roon kan meget godt være verdens beste på musikkstrømming og multiromsavspilling. Her er nettverksspilleren som løser det meste.

Vel, kanskje ikke helt. For der hvor andre streamere har innebygd strømmetjenester som Spotify, Apple Music, YouTube Music, Tidal og Cobuz, så støtter Roon for tiden utelukkende Tidal og Cobuz. I tillegg til lagrede musikkfiler. Nucleus One har heller ikke innebygd digitalkonverter, men må kobles til en USB-DAC eller en DAC med HDMI-inngang.

Om den lille sorte boksen yter like bra som den ser ut, kan dette uansett fort bli manges første skritt inn i Roons verden av sømløs musikkglede, uten behov for en PC ved siden av.

Nucleus_One_side__55379-topaz copy
Foto: Roon Labs

Roon Nucleus One: Pris og tilgjengelighet

Roon Nucleus One lanseres den 15. mai, og prisen er som nevnt på 500 dollar. For tiden står Roon uten distribusjon her hjemme, vi får håpe det er midlertidig.

Mer info: roonlabs.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

B&O med super-eksklusiv CD-spiller til en halv million kroner

Billigere strømming fra Auralic

Ny og bedre forsterker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Lyd & Bilde
Scroll to Top