TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
CYBER MONDAY // - 12 MND 50%!
Nyhet

McIntosh LB200 Light Box: Tom boks for tung hi-fi

Det er mange som drømmer om en fet McIntosh-rigg hjemme i stua, men dette produktet tar kaka!

forfatter
Publisert 25.06.22 - 08:00

Er det en produsent vi virkelig forbinder med TUNG hi-fi så er det McIntosh. Den tradisjonsrike amerikanske produsenten er kjent for sine muskuløse high-end forsterkere, som kan sparke i gang rockefoten på selv de mest seiglivede og tungdrevne høyttalerne.

Forsterkerne med de klassiske blå VU-meterne på fronten og saftige strømforsyninger på innsiden, vekker følelser hos hi-fi entusiaster. Det seneste produktet fra McIntosh er derimot ganske…vel, luftig!

LB200FrontTop 1024x1024
LB200 Light Box er laget for å matche andre McIntosh-komponenter. På utsiden lyser den grønne Mc-logoen, og på innsiden har den plass for oppbevaring av kabler, strømforsyninger og andre ting du vil ha ute av syne. (Foto: McIntosh)

McIntosh LB200 Light Box

McIntosh LB200 Light Box er rett og slett en tom boks med McIntosh-logoen på. Den er omtrent på størrelse med en CD-spiller i standard 43 centimeters bredde, og tanken er at den skal kunne inngå i et større oppsett med McIntosh-komponenter. Boksen er først og fremst laget for å være dekorativ, der den grønne McIntosh-logoen lyser opp når du skrur på resten av anlegget.

LB200 Light Box kunne lett forveksles med en voksen hi-fi forsterker fra samme merke. Den er imidlertid helt tom innvendig, og tomrommet kan for eksempel fylles med mindre enheter som Apple TV, TV-mottakere, strømforsyninger, kabler og lignende – for å holde hi-fi «alteret» ryddig og symmetrisk. LB200 er utstyrt med en IR-mottaker/sender som forsterker signalene fra fjernkontroller. Wi-fi rutere er derimot ikke anbefalt å plassere inne i boksen.

LB200 Back background animation
Boksen har et avtakbart lokk på baksiden (35,5 x 6,7 cm stort), hvor man kan putte inn det man ønsker. Større komponenter kan settes inn ved å skru av toppdekselet, som for øvrig har riller for kjøling. (Foto: McIntosh)

Prisen da?

Til tross for mager innmat er ikke McIntosh-boksen spesielt billig. LB200 skal koste 1500 dollar i USA, det vil si nærmere 20.000 kroner her hjemme. Det er like mye som ganske habil stereoforsterker som Rotel RA-1592 MK II.

Alternativt, hvis du ikke har råd til en gampesvær McIntosh-rigg, kan du jo kjøpe denne boksen og putte en annen forsterker på innsiden, kamuflert som en vaskekte «Big Mack». Vi har sjekket målene, og en nusselig Sonos Amp får akkurat plass gjennom sprekken…

Hva synes du? Er denne boksen et must for McIntosh-fansen, en praktisk pyntegjenstand, eller bare overflødig juggel? Si gjerne din mening i kommentarfeltet under!

PS! For deg som ikke får nok av VU-metere finnes det også en ikonisk McIntosh-klokke til nattbordet…

McClock Angle J 720x
McIntosh MCLK12 – rock around the clock. (Foto: McIntosh)

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Black Week Tilbud 30%
Kun 64,16 pr mnd i 12 mnd
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Les mer om McIntosh

McIntosh og Sonus faber er solgt

HiFi-ikoner bytter eier

Kapitalfonden Highlander Partners har kjøpt opp McIntosh Group, som også står bak Sonus faber.

McIntosh MX180

Vanvittig surroundprosessor fra McIntosh

MX180 A/V Processor støtter 8K-video.

McIntosh MA12000

Den eneste forsterkeren du trenger

McIntosh MA12000 smeller ryggen og rensker lommeboken, men lyden gjør deg euforisk og lykkelig.

McIntosh MA9500 og MA8950

Her er McIntosh oppgraderte forsterkere

Ny DAC, bedre dynamikk og mindre støy.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

En kommentar om “McIntosh LB200 Light Box: Tom boks for tung hi-fi”

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt og billig Mission-DAC Mission LX Connect DAC er en kombinert digitalkonverter, forforsterker og hodetelefonforsterker.
Ny dansk high end-serie Kjente navn bak tre forsterkere i tungvektsklassen
Rega-forsterkeren har blitt "digital" Rega har tviholdt på analoge innganger på sine forsterkere. Men nå har de endelig tatt steget inn i den moderne hverdagen.
Ny toppserie fra Audiolab Britiske Audiolab lanserer en helt ny forsterker - og faktisk en CD-transport også!
Budsjettvennlige forsterkere med Bluetooth En enkel og en avansert integrert forsterker.
L&B Techcast episode 7 I denne episoden snakker vi om TV og lydplanker. Hvor stor skal TV-en være? Skal du velge LED, QLED eller OLED? Hvorfor er lyden på TV-en så dårlig at du trenger en lydplanke og subwoofer i tillegg?
Følg Lyd & Bilde