Nyhet

McIntosh og Sonus faber er solgt

Kapitalfonden Highlander Partners har kjøpt opp McIntosh Group, som også står bak Sonus faber.

Skrevet av / 16.06.22 - 19:19
McIntosh og Sonus faber er solgt

Svært få high end-merker er så bredt kjente og beundret som amerikanske McIntosh, hvis frontpaneler med store blå VU-metre for mange er bildet av tungt entusiast-Hi-Fi. Det samme kan sies om det italienske høyttalermerket Sonus faber med deres høyttalere i ekslusivt lær og blankpolert edeltre.

Les også Den eneste forsterkeren du trenger McIntosh MA12000 smeller ryggen og rensker lommeboken, men lyden gjør deg euforisk og lykkelig.

De to merkene utgjør tilsammen McIntosh Group (tidligere Fine Sounds Group), og de har nå fått en nyer. Nemlig det internasjonale investeringsfirmaet Highlander Partners. Det forteller Highlander Partners i en pressemelding, som beskriver seg selv som et firma med fokus på oppkjøp av selskaper og det å oppnå majoritetskontroll med formålet å skape verdi.

Les også Velspillende italiensk håndverk Ut med den gamle referansehøyttaleren, inn med en ny fra Sonus fabers nye Olympica-generasjon.

Vi har utviklet vår investeringsstrategi rundt forbrukerfokuserte merker og luksusvarer gjennom mange år. Muligheten til å drive så store merker som de i McIntosh Group kommer ikke spesielt ofte, og vi er svært fornøyde med å være en del av selskapets neste kapittel,” sier Jeff L. Hull, Highlanders Partners president og Ceo.

Direktørene i McIntosh Group, Jeff Poggi og Charles Randall, kommenterer: “Vi ser frem til å fortsette vår vekstkurs sammen med Highlander-teamet. Vi ser et flust av muligheter på tvers av merker og produktkategorier, og vi mener at Highlanders finansielle tilgang kan hjelpe oss med utnytte disse muligheter.”

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Gjetter du prisen?

Djevelen kommer igjen

Aston Martin med B&W: Konsertlyd i verdens første Super Tourer

Legendarisk forsterker gjenoppstår

Live podcast-episode fra Elkjøp Campus

High-end du neppe har sett før

Scroll to Top