TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Rotel RA-1592 MKII får The Michi Treatment

Lover langt bedre lyd med bedre komponenter.

forfatter
Publisert 05.05.21 - 14:00

Egentlig er det i budsjett- og premiumklassen Rotel er kjent for å være blant de beste. I flere tiår har CD-spillerne og forsterkerne fra Rotel, gjort det godt i tester, og de har ofte vært en av de få japanske produsentene som har lyktes med å ta opp kampen med velrenommert hi-fi fra Nord-Amerika og Europa.

Det har de åpenbart tenkt å fortsette med, for etter tre år med utvikling er de endelig klare med omfattende oppdateringer i premiumklassen.

Rotel RA-1592 MKII, RA-1572 MKII og den mer budsjettvennlige A14 MKII, har alle fått The Michi Treatment: Det vi si at mye av teknologien fra den oppsiktsvekkende vellydende high-end-serien til Rotel – Michi – har funnet veien til de rimeligere forsterkerne.

Den 200 w kraftige RA-1592 MKII skiller seg fra RA-1592, ved at den har fått en 32-bit/384kHz DAC fra Texas Instruments, den har strømming over Wifi via ethnernet,  aptX og AAC Bluetooth, den støtter MQA-filene til Tidal Master, og er kompatibel med Roon.

Forsterkeren har også platespillerinngang for MM-pickuper, USB-innngang, seks digitale innganger  og en rekke analoge innganger, blant dem også en balansert XLR-inngang.

Innvendig er så mange som 28 av komponentene byttet ut med nyere og bedre, deriblant bedre kondesatorer, kortere signalveier og oppgraderte komponenter i strømforsyningen.

Den samme behandlingen har RA-1572 MKII fått. Den har den samme DAC-en fra Texas Instruments, og totalt er hele 33 komponenter byttet ut, sammenlignet med RA-1572. RA-1572 MKII leverer 120 w effekt, og har litt færre innganger enn RA-1592 MKII, men er ellers  relativt lik.

RA-1592 MKII innvendig.

Den langt rimeligere A14 på 80 w er også oppdatert til MKII, har også gjennomgått tilsvarende oppgraderinger. Den støtter opptil 32-bit, 384 kHz via USB med MQA-støtte, og er som de andre utstyrt med ethernet, aptX og AAC Bluetooth, platespillerinngang så vel som analoge og fire digitale innganger.

 

Rotel sier at de omfattende oppgraderinger skal gi bedre dynamisk kontroll, større innsikt og detaljrikdom, ikke så ulikt den nye Michi-serien altså.

Les også Kanskje det beste high-end kuppet du kan gjøre For de som virkelig trenger mer kraft og ønsker seg enda bedre lyd, er kanskje Rotels nye Michi-serie det beste kjøpet i high-end klassen.

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Jo, du har også råd til et forsterkersett Et forsterkersett med separate komponenter til samme pris som en multiromshøyttaler? Det kan faktisk være mulig!
Kanskje den beste i sin klasse McIntosh har oppdatert MA9000 og gjort favorittforsterkeren vår mer anvendelig, og enda bedre.
Moderne radioteknologi i klassisk design Bordradio i retrodesign med Bluetooth.
Billig strømmeløsning Boksen som gir deg Bluetooth i anlegget.
Nå blir Lyngdorf-forsterkeren enda bedre Med Tidal Connect og full dekoding av MQA-filer blir den kompakte strømmeforsterkeren TDAI-1120 et enda bedre kjøp.
Fjerner peiskosen fra vinylplatene Boksen som fjerner støyen.
Følg Lyd & Bilde