Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Rotel RA-1592 MKII får The Michi Treatment

Lover langt bedre lyd med bedre komponenter.

Skrevet av / 05.05.21 - 14:00
Rotel RA-1592 MKII får The Michi Treatment

Egentlig er det i budsjett- og premiumklassen Rotel er kjent for å være blant de beste. I flere tiår har CD-spillerne og forsterkerne fra Rotel, gjort det godt i tester, og de har ofte vært en av de få japanske produsentene som har lyktes med å ta opp kampen med velrenommert hi-fi fra Nord-Amerika og Europa.

Det har de åpenbart tenkt å fortsette med, for etter tre år med utvikling er de endelig klare med omfattende oppdateringer i premiumklassen.

Rotel RA-1592 MKII, RA-1572 MKII og den mer budsjettvennlige A14 MKII, har alle fått The Michi Treatment: Det vi si at mye av teknologien fra den oppsiktsvekkende vellydende high-end-serien til Rotel – Michi – har funnet veien til de rimeligere forsterkerne.

Den 200 w kraftige RA-1592 MKII skiller seg fra RA-1592, ved at den har fått en 32-bit/384kHz DAC fra Texas Instruments, den har strømming over Wifi via ethnernet,  aptX og AAC Bluetooth, den støtter MQA-filene til Tidal Master, og er kompatibel med Roon.

Forsterkeren har også platespillerinngang for MM-pickuper, USB-innngang, seks digitale innganger  og en rekke analoge innganger, blant dem også en balansert XLR-inngang.

Innvendig er så mange som 28 av komponentene byttet ut med nyere og bedre, deriblant bedre kondesatorer, kortere signalveier og oppgraderte komponenter i strømforsyningen.

Den samme behandlingen har RA-1572 MKII fått. Den har den samme DAC-en fra Texas Instruments, og totalt er hele 33 komponenter byttet ut, sammenlignet med RA-1572. RA-1572 MKII leverer 120 w effekt, og har litt færre innganger enn RA-1592 MKII, men er ellers  relativt lik.

RA-1592 MKII innvendig.

Den langt rimeligere A14 på 80 w er også oppdatert til MKII, har også gjennomgått tilsvarende oppgraderinger. Den støtter opptil 32-bit, 384 kHz via USB med MQA-støtte, og er som de andre utstyrt med ethernet, aptX og AAC Bluetooth, platespillerinngang så vel som analoge og fire digitale innganger.

 

Rotel sier at de omfattende oppgraderinger skal gi bedre dynamisk kontroll, større innsikt og detaljrikdom, ikke så ulikt den nye Michi-serien altså.

Les også Kanskje det beste high-end kuppet du kan gjøre For de som virkelig trenger mer kraft og ønsker seg enda bedre lyd, er kanskje Rotels nye Michi-serie det beste kjøpet i high-end klassen.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Ny streamer fra McIntosh

Billig og bra musikkstreamer fra FiiO?

Her er lyden fra McIntosh

Harman åpner lydforskningssenter i Danmark

Cambridge-streamer får oppdatering

Rega lover en ny pickup-era

Kompakt strømmeforsterker

Liten detalj eliminerer støy

Bambusspiller fra Lenco

Sonos hadde et ess i ermet

Revuelto får bedre lyd

Gitarformet kjendisspiller

Scroll to Top