Nyhet

Rotel RA-1592 MKII får The Michi Treatment

Lover langt bedre lyd med bedre komponenter.

Skrevet av / 05.05.21 - 14:00
Rotel RA-1592 MKII får The Michi Treatment

Egentlig er det i budsjett- og premiumklassen Rotel er kjent for å være blant de beste. I flere tiår har CD-spillerne og forsterkerne fra Rotel, gjort det godt i tester, og de har ofte vært en av de få japanske produsentene som har lyktes med å ta opp kampen med velrenommert hi-fi fra Nord-Amerika og Europa.

Det har de åpenbart tenkt å fortsette med, for etter tre år med utvikling er de endelig klare med omfattende oppdateringer i premiumklassen.

Rotel RA-1592 MKII, RA-1572 MKII og den mer budsjettvennlige A14 MKII, har alle fått The Michi Treatment: Det vi si at mye av teknologien fra den oppsiktsvekkende vellydende high-end-serien til Rotel – Michi – har funnet veien til de rimeligere forsterkerne.

Den 200 w kraftige RA-1592 MKII skiller seg fra RA-1592, ved at den har fått en 32-bit/384kHz DAC fra Texas Instruments, den har strømming over Wifi via ethnernet,  aptX og AAC Bluetooth, den støtter MQA-filene til Tidal Master, og er kompatibel med Roon.

Forsterkeren har også platespillerinngang for MM-pickuper, USB-innngang, seks digitale innganger  og en rekke analoge innganger, blant dem også en balansert XLR-inngang.

Innvendig er så mange som 28 av komponentene byttet ut med nyere og bedre, deriblant bedre kondesatorer, kortere signalveier og oppgraderte komponenter i strømforsyningen.

Den samme behandlingen har RA-1572 MKII fått. Den har den samme DAC-en fra Texas Instruments, og totalt er hele 33 komponenter byttet ut, sammenlignet med RA-1572. RA-1572 MKII leverer 120 w effekt, og har litt færre innganger enn RA-1592 MKII, men er ellers  relativt lik.

RA-1592 MKII innvendig.

Den langt rimeligere A14 på 80 w er også oppdatert til MKII, har også gjennomgått tilsvarende oppgraderinger. Den støtter opptil 32-bit, 384 kHz via USB med MQA-støtte, og er som de andre utstyrt med ethernet, aptX og AAC Bluetooth, platespillerinngang så vel som analoge og fire digitale innganger.

 

Rotel sier at de omfattende oppgraderinger skal gi bedre dynamisk kontroll, større innsikt og detaljrikdom, ikke så ulikt den nye Michi-serien altså.

Les også Kanskje det beste high-end kuppet du kan gjøre For de som virkelig trenger mer kraft og ønsker seg enda bedre lyd, er kanskje Rotels nye Michi-serie det beste kjøpet i high-end klassen.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Gjetter du prisen?

Djevelen kommer igjen

Aston Martin med B&W: Konsertlyd i verdens første Super Tourer

Legendarisk forsterker gjenoppstår

Live podcast-episode fra Elkjøp Campus

High-end du neppe har sett før

Scroll to Top