nyhet

Høstlige hi-fi-dager

Høsten ringer inn, og det betyr hi-fi-helg i Oslo. Også kjent som Høstpuls.

Skrevet av / 11.10.18 - 13:58
Høstlige hi-fi-dager

Til helgen kan du ta en tur i en av Oslos mange hi-fi-forhandlere, og oddsen er at de har spesielle tilbud og demonstrasjoner denne helgen. Det er nemlig tid for Høstpuls, initiert først og fremst av Oslo Hi-Fi Center. I tillegg henger mange andre aktører seg på, så det er bare å legge opp hi-fi-ruten gjennom byen.

Oslo Hi-Fi Center er selve flaggskipet, og i Dronning Mauds gate 1 finner du både premierer og messetilbud.

KEF R Series
KEF R Series. Foto: KEF

Høyttalerprodusent KEFs nye R-serie blir presentert, og da med flaggskipmodellen R11 i heftig demo. Det går rykter om at det kan bli en aldri så liten verdensnyhet! Foruten vil du finne tilbud på den utgående R-serien. Blant annet kom en All Black Edition av R700 i fjor, i begrenset opplag på 500 nummererte par. Denne får du nå på tilbud, nedsatt fra 32.000 til 18.000 kroner.

Marantz Ruby
Marantz Ruby-serien markerer 40 år med Ken Ishiwata. Foto: Marantz

Nye Marantz-produkter blir også stilt ut og demonstrert, det er da den nye Ruby-serien som troner, denne markerer Ken Ishiwatas 40 år lange karriere hos Marantz og er noe ganske spesielt.

Det vil ikke være high-end-messe utne McIntosh, og denne gangen vil du blant annet få et spesielt messetilbud på monoforsterkersettet MC601.

I tillegg kan du få høre hodetelefonene fra Nuraphone i demonstrasjon, vi får norgespremiere på de lukkede high-end-hodetelefonene Focal Elegia og Audezes trådløse Mobius, og ikke minst RHAs planmagnetiske ørepropper CL2.

Les mer om Oslo Hi-Fi Centers Høstpuls her.

Steinway Lyngdorf Model B
Steinway Lyngdorf Model B vil koste rundt en million… Foto: Steinway Lyngdorf

Hi-Fi Klubben i Grensen 18 har også noe spesielt å by på denne helgen. Blant annet får vi norgespremiere på Steinway Lyngdorf Model B. Vi snakker her om en gulvstående dipol aktiv høyttaler med hele 4 x 400 watt digital forsterkerkraft og hele tre 12-tommers basselementer i hver høyttaler. Model B har tid- og romkorreksjon som bare Steinway Lyngdorf kan, og vi har ingen tvil om et helt rått sluttresultat! Og her gjelder den klassiske: «må du spørre om prisen, så har du ikke råd». Men siden det er deg, så er svaret vi har fått «rundt en million».

Bowers & Wilkins 600 Series
B&Ws nye 600-serie kan du høre hos Hi-Fi Klubben i Grensen 18. Foto: B&W

I tillegg får du se og høre nye høyttalerserier fra Dali og Bowers & Wilkins, det er da Dalis rimelige Oberon-serie (vi har fått inn Oberon 3 og 7 til test), og vi vil gjette på at du kanskje også kan få noen MQA-demoer på den nylig oppdaterte Callisto-serien. I tilfellet Bowers & Wilkins er det den nye 600-serien som blir demonstrert. Her har vi nylig fått inn 603 og 607 til test, og vi gleder oss til å pakke dem ut!

I tillegg vil du kunne gjøre noen tilbudskupp, med 20% rabatt på alle hodetelefoner fra B&W og RHA, 10% på Samsungs 2018 QLED TV-er samt 30% på alle Dali Zensor-høyttalere.

Sonus Faber Sonetto
Sonus Faber Sonetto Series får du høre hos Stereofil. Foto: Sonus Faber

Hos Stereofil i Grensen 9 får du norgespremiere på Yamahas nye hjemmekinoflaggskip, prosessoren CX-A5200. Nyheten er DTS:X i tillegg til Dolby Atmos, og dessuten Amazon Alexa stemmestyring. Du får også oppleve de helt nye Sonetto-høyttalerne fra Sonus faber, og dessuten de nye Kanta no. 3 fra Focal. Les vår test av den første Kanta no. 2, så skjønner du raskt at dette er høyttalere du bare MÅ låne ørene til! Butikken har selvsagt også tilbud på flere produkter.

Hegel H590
Hegel H590 kan du høre hos Soundgarden Oslo Centrum. Foto: Hegel

Soundgarden Oslo Centrum har også åpne dører i Hammersborggata 2, og det er den nye forsterkeren Hegel H590 som er den store nyheten på demo her. Men du finner også tilbud på diverse platespillere fra Pro-ject, og dessuten Bose demoprodukter. Blant annet.

Piega Premium 701. Foto: Piega

Duet Audio har utvidede åpningstider i helgen, og vil blant annet ha tilbud på utvalgte høyttalere fra Piega. I tillegg har de den nye Auralic G1-serien på demo, og den lukkede hodetelefonen Focal Elegia. Det vil være ulike tilbud og god oppvarting, så stikk innom i Akersgata 65!

PMC twenty5.23. Foto: PMC

Norsk Audio Teknikk vil også ha utvidet åpningstider i Ullevålsveien 13, inkludert søndag, og kommer til å kjøre tilbud. Blant nyheter er det Parasound som gjelder. Og pass også på å sjekke ut høyttalerne deres fra PMC!

Foto: Cabasse

Kontrapunkt HiFi i Vibes gate 12 velger å ikke friste med tilbud, men vil vise frem nye produkter fra Cabasse og ARC. Linn vil også bli demonstrert, men den nye Selekt-serien lanseres ikke tidsnok til å få være med.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

MQA er ikke død. Kjøpes av Lenbrook

Denon lager platespiller igjen

Nye tonearmer til platespillere

Ser du hva som er nytt?

Slank og rimelig forsterker fra Marantz

Billig platespiller med innebygget høyttaler

Scroll to Top