Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Google legger ned Stadia

Den 18. januar 2023 stenger Googles cloud-baserte spilltjeneste. Brukerne får pengene sine tilbake.

Skrevet av / 04.10.22 - 19:24
Google legger ned Stadia

I et blogg-innlegg har Google annonsert at selskapets cloud-baserte streamingtjeneste for spill, Google Stadia, stenges.

Som en del av nedleggelsen vil alle Stadia-brukere få refundert penger for spill og utvidelser de har kjøpt på Stadia-plattformen, samt hardware kjøpt via Google Store.

Hvis man har abonnert på Stadia Pro, får man ikke refundert prisen for de tidligere månedene, men abonnementet vil være gratis frem til Stadia stenges 18. januar neste år.

I blogg-innlegget begrunner Google beslutningen med at Stadia ikke har vært så populært blant brukere som de hadde håpet. Til gjengjeld er det en fremtid for den teknologiske plattformen, som var utgangspunktet for Stadia, sier Google:

Les også Guide: Apple Arcade, Google Stadia, Netflix Games, Xbox Cloud Gaming Kom i gang med seriøs gaming på din iPhone eller Android-mobil.

«Vi ser muligheter til å bruke denne teknologien på tvers av andre deler av Google, som Youtube, Google Play og vår Augmented Reality (AR)-satsing – samt å gjøre den tilgjengelig for våre partnere i bransjen,» står det i blogg-innlegget, som fortsetter:

«Vi er fortsatt dypt engasjert i spill, og vi kommer fortsatt til å investere i nye verktøy, teknologier og plattformer, som styrker suksessen for utviklere, bransjepartnere, cloud-kunder og skapere.»

Les også Microsofts cloudgaming lanseres 15. september I første omgang blir det kun Android-brukerne som får gleden av å streame spill på farten.

Google Stadia ble lansert høsten 2019, rundt samme tid som Apple Arcade, som ble lansert 19 september samme år. I løpet av de siste årene har også selskaper som Microsoft og Netflix lansert sine egne spilltjenester.

Les også Nå kommer spill-streaming til Netflix Nå kan Netflix-abonnenter over hele verden spille fem mobilspill på en Android-enhet etter eget ønske.
Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top