TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

Google legger ned Stadia

Den 18. januar 2023 stenger Googles cloud-baserte spilltjeneste. Brukerne får pengene sine tilbake.

forfatter
Publisert 04.10.22 - 19:24

I et blogg-innlegg har Google annonsert at selskapets cloud-baserte streamingtjeneste for spill, Google Stadia, stenges.

Som en del av nedleggelsen vil alle Stadia-brukere få refundert penger for spill og utvidelser de har kjøpt på Stadia-plattformen, samt hardware kjøpt via Google Store.

Hvis man har abonnert på Stadia Pro, får man ikke refundert prisen for de tidligere månedene, men abonnementet vil være gratis frem til Stadia stenges 18. januar neste år.

I blogg-innlegget begrunner Google beslutningen med at Stadia ikke har vært så populært blant brukere som de hadde håpet. Til gjengjeld er det en fremtid for den teknologiske plattformen, som var utgangspunktet for Stadia, sier Google:

Les også Guide: Apple Arcade, Google Stadia, Netflix Games, Xbox Cloud Gaming Kom i gang med seriøs gaming på din iPhone eller Android-mobil.
AppleArcade TOP

«Vi ser muligheter til å bruke denne teknologien på tvers av andre deler av Google, som Youtube, Google Play og vår Augmented Reality (AR)-satsing – samt å gjøre den tilgjengelig for våre partnere i bransjen,» står det i blogg-innlegget, som fortsetter:

«Vi er fortsatt dypt engasjert i spill, og vi kommer fortsatt til å investere i nye verktøy, teknologier og plattformer, som styrker suksessen for utviklere, bransjepartnere, cloud-kunder og skapere.»

Les også Microsofts cloudgaming lanseres 15. september I første omgang blir det kun Android-brukerne som får gleden av å streame spill på farten.

Google Stadia ble lansert høsten 2019, rundt samme tid som Apple Arcade, som ble lansert 19 september samme år. I løpet av de siste årene har også selskaper som Microsoft og Netflix lansert sine egne spilltjenester.

Les også Nå kommer spill-streaming til Netflix Nå kan Netflix-abonnenter over hele verden spille fem mobilspill på en Android-enhet etter eget ønske.
Annonse
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Playstation VR2 nærmer seg De nye VR-brillene fra Sony er like rundt hjørnet, og nå vet vi prisen.
Profesjonelt verktøy i luksusklasse Steelseries’ toppmodell har faktisk alle de featurene man kan tenke på å be om.
Gaming-skjerm gir hakeslepp Den store Asus-skjermens OLED-panel med perfekt svartnivå, sammen med den matte overflaten gir den beste gaming-opplevelsen vi har hatt.
Endelig: Chromebooks for gaming! Nå kommer de første Chromebook-ene laget for spilling. Med 120 Hz, lynrask WiFi og god grafikk.
Google sier farvel til spill-streaming Den 18. januar 2023 stenger Googles cloud-baserte spilltjeneste. Brukerne får pengene sine tilbake.
Logitech G Cloud er en konsoll til alle spill Spill fra skyen - på den cloudtjenesten du vil. Logitechs nye håndholdte konsoll prøver å dekke dem alle.
Følg Lyd & Bilde