Nå er Apple leverandør av streaming og gaming

Apple TV+ kommer d. 1. november, mens Apple Arcade slippes allerede d. 19. september.
Annonse
Annonse
forfatter

Allerede i mars, da Apple under overskriften «It’s Showtime» presenterte et hav av nye tjenester innen streaming, gaming, nyheter, etc., var det klart verdensselskapet fra Cupertino var igang med å flytte fokuset sitt vekk fra fysiske produkter.

Og det ble endelig bekreftet tirsdag kveld. For da Apple viste frem de tre nye iPhone-modellene samt en ny Apple og en ny iPad, ble det også satt lanseringsdatoer på tjenestene Apple TV+ og Apple Arcade. På samme måte som det også nå er offisielt bekreftet at begge tjenestene kommer til Norge!

Apple TV+

Den nye streaming-tjenesten med film og tv-serier skal ta opp kampen mot Netflix, Amazon Prime Video og den kommende Disney+ kanalen.

Apple har alliert seg med en lang rekke imponerende navn fra film- og tv-brasjen, som produserer eller spiller med i nye serier og filmer, som kun blir tilgjengelig via Apple TV+.

Annonse

På presentasjonen tirsdag kveld bekreftet Apple at Apple TV+ lanseres den 1. november i over 100 land. Ved lansering vil man kunne se tv-serier som See med Jason Momoa, The Morning Show med Reese Witherspoon og Jennifer Aniston, og Truth Be Told med Aaron Paul.

«Med Apple TV+ presenterer vi helt originale historier fra de beste, klokeste og mest kreative hoder, og vi vet at seerne vil kunne finne seg favorittserier eller -filmer på vår tjeneste,» Sier Zack Van Amburg, Apples leder av Worldwide Video, i en pressemelding. Han fortsetter:

«Alle originale produksjoner på Apple TV+ forteller unike historier sett fra et friskt perspektiv og med et klart budskap, og har alle som formål å underholde, knytte sammen og inspirere mennesker til kulturelle samtaler.»

Apple TV+ blir tilgjengelig via Apple TV app’en til Apple TV, iOS, Mac og andre platformer, herunder Smart TV fra LG, Samsung og Sony samt på Roku og FireTV.

Annonse
Apple TV+ vil kunne sees på en rekke forskjellige enheder. (Foto: Apple)

Den månedlige prisen blir på bare 39 kroner, og abonnementet kan man dele med opptil 6 familiemedlemmer. Kjøper man en ny Apple-enhet får man et års gratis tilgang til Apple TV+ med på kjøpet.

Apple Arcade

I mars fortalte Tim Cook at spill var de mest populære appene i App Store. Derfor har Apple valgt å lansere Apple Arcade, som blir en integrert del av App Store og tilbyr ubegrenset nedlastning av mer enn 100 spill mot betaling av fast månedlig beløp.

Apple Arcade blir tilgjengelig allerede fra den 19. september på iPhone og iPad, Apple TV kommer til den 30. september, mens Mac først er klar til oktober. Tjenesten vil også koste 39 kroner per måned.

Apple Arcade blir tilgjengelig på iPhone d. 19. september. (Foto: Apple)

I en pressemelding som Apple sendte ut etter presentasjon tirsdag kveld, sier Phil Schiller, Apples senior vice president for Worldwide Marketing bl.a:

«Vi er veldig glade for å kunne lansere Apple Arcade i App Store. Et håndplukket utvalg av over 100 nye og ekslusive spill fra mange av de mest innovative spillutviklerne i verden er det perfekte supplement til App Stores nåværende enorme katalog av spill.»

Annonse

Han fortsetter:

«Vi tror at kunder i alle aldre vil glede seg over at et enkelt abonnement gir hele familien ubegrenset tilgang til den fulle katalogen over fantastiske Apple Arcade-spill – og alt uten reklame og tilleggskjøp, samt at hvert spill oppfyller Apples høye standarder for anonymitet.»

Ingen av spillene i Apple Arcade-universitet blir tilgjengelig noe annet sted. Alle spillene er reklamefrie, og de kan spilles offline. Ved neste tvOS-oppdatering vil man også kunne tilkoble Xbox- og Playstation-kontrollere til Apple TV.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Motorola Moto G30 kommer med 64 Mp kamera og 90 Hz skjerm.
Lesebrett for fargerike illustrasjoner.
Galaxy A52 og Galaxy A72 får 90 Hz, mens skjermen på Galaxy A52 5G kommer helt opp til 120 Hz.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde
Billig inngangsbillett til analog fotografering.
Historisk Golden Globe til avdød stjerne.
Amazons strømmetjeneste vil tilby mer eksklusivt innhold til nordiske kunder, og lanserer et samarbeid med ErosSTX.
Over-the-air gjør det enklere å fikse feil på XC40 Pure Electric P8.
Etter en lang koronapause er ventetiden (snart) over - se traileren til fjerdesesongen her.
Den er stor, den er stilig - og vi får nok aldri se den i Norge.
Negative kommentarer renner inn etter trøbbel med forhåndsbestillingen av IONIQ 5.