Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Nå er Apple leverandør av streaming og gaming

Apple TV+ kommer d. 1. november, mens Apple Arcade slippes allerede d. 19. september.

Skrevet av / 12.09.19 - 15:31
Nå er Apple leverandør av streaming og gaming

Allerede i mars, da Apple under overskriften “It’s Showtime” presenterte et hav av nye tjenester innen streaming, gaming, nyheter, etc., var det klart verdensselskapet fra Cupertino var igang med å flytte fokuset sitt vekk fra fysiske produkter.

Og det ble endelig bekreftet tirsdag kveld. For da Apple viste frem de tre nye iPhone-modellene samt en ny Apple og en ny iPad, ble det også satt lanseringsdatoer på tjenestene Apple TV+ og Apple Arcade. På samme måte som det også nå er offisielt bekreftet at begge tjenestene kommer til Norge!

Apple TV+

Den nye streaming-tjenesten med film og tv-serier skal ta opp kampen mot Netflix, Amazon Prime Video og den kommende Disney+ kanalen.

Apple har alliert seg med en lang rekke imponerende navn fra film- og tv-brasjen, som produserer eller spiller med i nye serier og filmer, som kun blir tilgjengelig via Apple TV+.

På presentasjonen tirsdag kveld bekreftet Apple at Apple TV+ lanseres den 1. november i over 100 land. Ved lansering vil man kunne se tv-serier som See med Jason Momoa, The Morning Show med Reese Witherspoon og Jennifer Aniston, og Truth Be Told med Aaron Paul.

“Med Apple TV+ presenterer vi helt originale historier fra de beste, klokeste og mest kreative hoder, og vi vet at seerne vil kunne finne seg favorittserier eller -filmer på vår tjeneste,” Sier Zack Van Amburg, Apples leder av Worldwide Video, i en pressemelding. Han fortsetter:

Alle originale produksjoner på Apple TV+ forteller unike historier sett fra et friskt perspektiv og med et klart budskap, og har alle som formål å underholde, knytte sammen og inspirere mennesker til kulturelle samtaler.”

Apple TV+ blir tilgjengelig via Apple TV app’en til Apple TV, iOS, Mac og andre platformer, herunder Smart TV fra LG, Samsung og Sony samt på Roku og FireTV.

Apple TV+ vil kunne sees på en rekke forskjellige enheder. (Foto: Apple)

Den månedlige prisen blir på bare 39 kroner, og abonnementet kan man dele med opptil 6 familiemedlemmer. Kjøper man en ny Apple-enhet får man et års gratis tilgang til Apple TV+ med på kjøpet.

Apple Arcade

I mars fortalte Tim Cook at spill var de mest populære appene i App Store. Derfor har Apple valgt å lansere Apple Arcade, som blir en integrert del av App Store og tilbyr ubegrenset nedlastning av mer enn 100 spill mot betaling av fast månedlig beløp.

Apple Arcade blir tilgjengelig allerede fra den 19. september på iPhone og iPad, Apple TV kommer til den 30. september, mens Mac først er klar til oktober. Tjenesten vil også koste 39 kroner per måned.

Apple Arcade blir tilgjengelig på iPhone d. 19. september. (Foto: Apple)

I en pressemelding som Apple sendte ut etter presentasjon tirsdag kveld, sier Phil Schiller, Apples senior vice president for Worldwide Marketing bl.a:

“Vi er veldig glade for å kunne lansere Apple Arcade i App Store. Et håndplukket utvalg av over 100 nye og ekslusive spill fra mange av de mest innovative spillutviklerne i verden er det perfekte supplement til App Stores nåværende enorme katalog av spill.”

Han fortsetter:

“Vi tror at kunder i alle aldre vil glede seg over at et enkelt abonnement gir hele familien ubegrenset tilgang til den fulle katalogen over fantastiske Apple Arcade-spill – og alt uten reklame og tilleggskjøp, samt at hvert spill oppfyller Apples høye standarder for anonymitet.”

Ingen av spillene i Apple Arcade-universitet blir tilgjengelig noe annet sted. Alle spillene er reklamefrie, og de kan spilles offline. Ved neste tvOS-oppdatering vil man også kunne tilkoble Xbox- og Playstation-kontrollere til Apple TV.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se Citadel-trailer

Gledelig gjensyn med to aldrende herremenn

Med MCU var ikke dødt!

Mayday! Mayday!

Du må skynde deg å drepe henne!

Ytterligere mafiaforviklinger fra Stallone & Co!

Nå kommer apene hjem til deg!

Nå kan du se UEFA Euro 2024 i HDR

Hun er tilbake!

Ventetiden er snart over!

Ventetiden er snart over!

Kommer til høsten!

Scroll to Top