Microsofts cloudgaming lanseres 15. september

I første omgang blir det kun Android-brukerne som får gleden av å streame spill på farten.
Annonse
Annonse
forfatter

En smarttelefon er fantastisk tidsfordriv, men hardcore-gaming er ikke dens sterkeste side. Det er ytelsen for dårlig til. Dette problemet har Microsoft en løsning til – i form av tjenesten Microsoft Couldgaming (i testperioden kjent som Project xCloud), som lanseres i 22 land neste måned. Herunder alle de nordiske landene.

Microsoft Cloudgaming er en streamingtjeneste for spill. Spillene drives av kraftige servere i Microsofts datasenter rundt om på kloden, men styres fra din egen mobil. Opplevelsen blir altså litt som å ha en gaming-maskin i lomma. Styringen blir riktignok litt annerledes: Enten touch eller via en Bluetooth-tilkoblet Xbox-kontroller.

Tjenesten lanseres offisielt den 15. september, hvor man da vil ha mer enn 100 spilltitler å velge mellom. Den dårlige nyheten er at det i første omgang utelukkende blir Android-brukere som får gleden av å streame spill. De 25 prosentene av mobil- og tabletbrukere som sverger til iOS, må altså smøre seg med tålmodighet inntil Apple kan godkjenne xCloud-appen. Der xCloud for øvrig sliter med samme skjebne som konkurrenten Google Stadia, som heller ikke fås til iOS.

For å kunne spille kreves et abonnement på Microsoft Xbox Game Pass Ultimate. Det koster 125 kroner i måneden, og gir samtidig tilgang til de samme over 100 spilltitlene på både PC og Xbox.

Annonse

For å få en flytende spillopplevelse uten hakking kreves en rask forbindelse. Microsoft anbefaler 5 Ghz trådløst nettverk eller en mobil dataforbindelse på minst 10 Mb/s.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Motorola Moto G30 kommer med 64 Mp kamera og 90 Hz skjerm.
Lesebrett for fargerike illustrasjoner.
Galaxy A52 og Galaxy A72 får 90 Hz, mens skjermen på Galaxy A52 5G kommer helt opp til 120 Hz.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde
Billig inngangsbillett til analog fotografering.
Historisk Golden Globe til avdød stjerne.
Amazons strømmetjeneste vil tilby mer eksklusivt innhold til nordiske kunder, og lanserer et samarbeid med ErosSTX.
Over-the-air gjør det enklere å fikse feil på XC40 Pure Electric P8.
Etter en lang koronapause er ventetiden (snart) over - se traileren til fjerdesesongen her.
Den er stor, den er stilig - og vi får nok aldri se den i Norge.
Negative kommentarer renner inn etter trøbbel med forhåndsbestillingen av IONIQ 5.
Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!