Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Microsofts cloudgaming lanseres 15. september

I første omgang blir det kun Android-brukerne som får gleden av å streame spill på farten.

Skrevet av / 06.08.20 - 16:33
Microsofts cloudgaming lanseres 15. september

En smarttelefon er fantastisk tidsfordriv, men hardcore-gaming er ikke dens sterkeste side. Det er ytelsen for dårlig til. Dette problemet har Microsoft en løsning til – i form av tjenesten Microsoft Couldgaming (i testperioden kjent som Project xCloud), som lanseres i 22 land neste måned. Herunder alle de nordiske landene.

Microsoft Cloudgaming er en streamingtjeneste for spill. Spillene drives av kraftige servere i Microsofts datasenter rundt om på kloden, men styres fra din egen mobil. Opplevelsen blir altså litt som å ha en gaming-maskin i lomma. Styringen blir riktignok litt annerledes: Enten touch eller via en Bluetooth-tilkoblet Xbox-kontroller.

Tjenesten lanseres offisielt den 15. september, hvor man da vil ha mer enn 100 spilltitler å velge mellom. Den dårlige nyheten er at det i første omgang utelukkende blir Android-brukere som får gleden av å streame spill. De 25 prosentene av mobil- og tabletbrukere som sverger til iOS, må altså smøre seg med tålmodighet inntil Apple kan godkjenne xCloud-appen. Der xCloud for øvrig sliter med samme skjebne som konkurrenten Google Stadia, som heller ikke fås til iOS.

For å kunne spille kreves et abonnement på Microsoft Xbox Game Pass Ultimate. Det koster 125 kroner i måneden, og gir samtidig tilgang til de samme over 100 spilltitlene på både PC og Xbox.

For å få en flytende spillopplevelse uten hakking kreves en rask forbindelse. Microsoft anbefaler 5 Ghz trådløst nettverk eller en mobil dataforbindelse på minst 10 Mb/s.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top