TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Nå kommer spill-streaming til Netflix

Nå kan Netflix-abonnenter over hele verden spille fem mobilspill på en Android-enhet etter eget ønske.

forfatter
Publisert 04.11.21 - 12:22

I juli kunne vi melde at Netflix hadde ansatt amerikaneren Mike Verdu som ‘Vice President of Game Development’. Verdu har tidligere jobbet for spillselskapet Electronic Arts med titler som bl.a. Sims og Plants vs. Zombies samt for Facebook, hvor han sto i spissen for utvikling av spill og andre underholdningsapper til VR-headsettet Oculus.

Ansettelsen var en del av Netflix sin plan om å lansere streaming av spill som en del av tjenestens innhold, og vi regnet med at de første spillene ville bli tilgjengelige så tidlig som neste år.

Mike Verdu har nettopp blitt ansatt hos Netflix som ‘Vice President of Game Development’. Verdu har tidligere jobbet for Electronic Arts med spilltitler som Sims og Plants vs. Zombies samt for Facebook, hvor han sto i spissen for utvikling av spill og andre underholdningsapper til VR-headsettet Oculus. (Foto: Venturebeat)

Og nå har virkeligheten overgått forventningene. Allerede denne uken kom et blogg-innlegg fra Mike Verdu på Netflix firma-nettside. Og her kan man lese at de første fem spillene nettopp har blitt lansert!

Det er snakk om spillene Stranger Things: 1984, Stranger Things 3: Spillet, Shooting Hoops, Card Blast og Teeter Up, skriver Netflix-direktøren, som fortsetter:

«Vi ønsker å utvikle et spillbibliotek med noe for enhver smak – uansett om du vil spille spill hvor du begynner fra start hver gang, eller om du vil fordype deg i en lengre spillopplevelse, hvor du får muligheten til å dykke deg ned i en omfattende historiefortelling. Vi er fortsatt i startfasen med å utvikle disse spillopplevelsene, og vi ser frem til å ha deg med på reisen.»

Slik kommer du i gang

Her er det du må gjøre for å komme i gang med spillingen:

1: Netflix-abonnementet er tilgangsbilletten din

Det eneste du trenger er et Netflix-abonnement – det er ingen reklame, ingen ekstra gebyr og ingen kjøp i appen.

2: Android-vennlig

Netflix sine mobilspill er tilgjengelige på Android-enheter, når du logger deg inn på Netflix.

Medlemmer med en Android-telefon ville kunne få opp en separat spillinje og spillfane, hvor man fritt kan velge og laste ned spill.

Medlemmer med et Android-nettbrett vil kunne se en spillinje og ha muligheten til å velge spill fra rullemenyen med kategorier.

3: Spillere fra hele verden er velkomne
Mobilene er tilgjengelige på mange av språkene som er støttet av Netflix – så spillene dine vil automatisk være innstilt etter dine preferanser på Netflix-profilen din. Hvis språket ditt ennå er tilgjengelig vil spillene som standard være på engelsk.

4: Det gjelder alle profilene på kontoen din

Netflix-abonnenter vil kunne spille spill på flere mobilenheter med den samme kontoen. Netflix sier ifra når du når grensen for antall enheter.

5: Kun for voksne

Spillene er ikke tilgjengelige på profiler som er satt opp til barn. Hvis du har satt en pinkode for å unngå at barn får tilgang til en voksenprofil, vil den samme pinkoden kreves for å logge inn på Netflix og få tilgang til spillene på en enhet.

6: Ingen forbindelse? Ingen problem!

Noen mobilspill kan kreve internettforbindelse, men andre kan spilles uten nett – slik at de lange kjøreturene med dårlig Wi-Fi blir mer overkommelige.

Big Business

Streaming av spill via skyen begynner å bli ‘big business’ på linje med musikk-streaming og streaming av film og TV-serier. Både Apple, Google og Microsoft har allerede kastet seg over spill-streaming med tjenestene Apple ArcadeGoogle Stadia og Xbox Cloud Gaming.

Mike Verdu avslutter blogg-inlegget med å love, at Netflix i de kommende månedene vil fortsette å utvikle mobilspillopplevelsen og utvide utvalget av underholdning. Med andre ord er det lagt opp til et nytt slag i streaming-krigen, og vi i Lyd & Bilde planlegger å teste de forskjellige tjenestene,  for å  avgjøre en gang for alle, hvilken spill-streaming-plattform som er den beste.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
En oppgradert nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen rett i munnen. Det følger med et par kompromisser i pakken.
Stor ståhei for ingenting Kan en mobil være modig, varm og sjelfull?
Slutt med Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nå offisielt bekreftet at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serien utelukkende kommer med Snapdragon-prosessorer. Exynos er ferdig. 
En liten dynamittkubbe Zenfone 9 viser alle merkevaremobilene bakhjulet med en ytelse i high end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vilt.
Den raskeste mobilen Asus ROG Phone 6 er stor og dyr. Og den raskeste mobilen vi har sett.
Ny OnePlus-mobil presenteres 3. august Kommer med den nye Snapdragon 8+ Gen 1 prosessoren og OxygenOS 13.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend