Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Nå kommer spill-streaming til Netflix

Nå kan Netflix-abonnenter over hele verden spille fem mobilspill på en Android-enhet etter eget ønske.

Skrevet av / 04.11.21 - 12:22
Nå kommer spill-streaming til Netflix

I juli kunne vi melde at Netflix hadde ansatt amerikaneren Mike Verdu som ‘Vice President of Game Development’. Verdu har tidligere jobbet for spillselskapet Electronic Arts med titler som bl.a. Sims og Plants vs. Zombies samt for Facebook, hvor han sto i spissen for utvikling av spill og andre underholdningsapper til VR-headsettet Oculus.

Ansettelsen var en del av Netflix sin plan om å lansere streaming av spill som en del av tjenestens innhold, og vi regnet med at de første spillene ville bli tilgjengelige så tidlig som neste år.

Mike Verdu har nettopp blitt ansatt hos Netflix som ‘Vice President of Game Development’. Verdu har tidligere jobbet for Electronic Arts med spilltitler som Sims og Plants vs. Zombies samt for Facebook, hvor han sto i spissen for utvikling av spill og andre underholdningsapper til VR-headsettet Oculus. (Foto: Venturebeat)

Og nå har virkeligheten overgått forventningene. Allerede denne uken kom et blogg-innlegg fra Mike Verdu på Netflix firma-nettside. Og her kan man lese at de første fem spillene nettopp har blitt lansert!

Det er snakk om spillene Stranger Things: 1984, Stranger Things 3: Spillet, Shooting Hoops, Card Blast og Teeter Up, skriver Netflix-direktøren, som fortsetter:

«Vi ønsker å utvikle et spillbibliotek med noe for enhver smak – uansett om du vil spille spill hvor du begynner fra start hver gang, eller om du vil fordype deg i en lengre spillopplevelse, hvor du får muligheten til å dykke deg ned i en omfattende historiefortelling. Vi er fortsatt i startfasen med å utvikle disse spillopplevelsene, og vi ser frem til å ha deg med på reisen.»

Slik kommer du i gang

Her er det du må gjøre for å komme i gang med spillingen:

1: Netflix-abonnementet er tilgangsbilletten din

Det eneste du trenger er et Netflix-abonnement – det er ingen reklame, ingen ekstra gebyr og ingen kjøp i appen.

2: Android-vennlig

Netflix sine mobilspill er tilgjengelige på Android-enheter, når du logger deg inn på Netflix.

Medlemmer med en Android-telefon ville kunne få opp en separat spillinje og spillfane, hvor man fritt kan velge og laste ned spill.

Medlemmer med et Android-nettbrett vil kunne se en spillinje og ha muligheten til å velge spill fra rullemenyen med kategorier.

3: Spillere fra hele verden er velkomne
Mobilene er tilgjengelige på mange av språkene som er støttet av Netflix – så spillene dine vil automatisk være innstilt etter dine preferanser på Netflix-profilen din. Hvis språket ditt ennå er tilgjengelig vil spillene som standard være på engelsk.

4: Det gjelder alle profilene på kontoen din

Netflix-abonnenter vil kunne spille spill på flere mobilenheter med den samme kontoen. Netflix sier ifra når du når grensen for antall enheter.

5: Kun for voksne

Spillene er ikke tilgjengelige på profiler som er satt opp til barn. Hvis du har satt en pinkode for å unngå at barn får tilgang til en voksenprofil, vil den samme pinkoden kreves for å logge inn på Netflix og få tilgang til spillene på en enhet.

6: Ingen forbindelse? Ingen problem!

Noen mobilspill kan kreve internettforbindelse, men andre kan spilles uten nett – slik at de lange kjøreturene med dårlig Wi-Fi blir mer overkommelige.

Big Business

Streaming av spill via skyen begynner å bli ‘big business’ på linje med musikk-streaming og streaming av film og TV-serier. Både Apple, Google og Microsoft har allerede kastet seg over spill-streaming med tjenestene Apple ArcadeGoogle Stadia og Xbox Cloud Gaming.

Mike Verdu avslutter blogg-inlegget med å love, at Netflix i de kommende månedene vil fortsette å utvikle mobilspillopplevelsen og utvide utvalget av underholdning. Med andre ord er det lagt opp til et nytt slag i streaming-krigen, og vi i Lyd & Bilde planlegger å teste de forskjellige tjenestene,  for å  avgjøre en gang for alle, hvilken spill-streaming-plattform som er den beste.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Rykte: iOS 18 får AI-genererte emojier og ChatGPT-partnerskap

M4-brikken innleder Apples sluttspurt i AI-kappløpet

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbake!

Smartere og sterkere - samme kamera

Ny iPad Air fås i to størrelser

IPad Pro får to OLED-paneler

Nothings designkonkurranse er avgjort

Forsov du deg i dag morges? Apple innrømmer at det var deres feil!

Ta en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMDs egne mobiler

Tracker for Google Find My-nettverket

Scroll to Top