Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Visst kan du spille på Chromebook

Nå kommer de første Chromebook-ene laget for spilling. Med 120 Hz, lynrask WiFi og god grafikk.

Skrevet av / 11.10.22 - 15:00
Visst kan du spille på Chromebook

Ikke før har Google skrinlagt sin gaming-plattform Stadia, får vi nå Chromebook for gaming.

– Vi har jobbet med dette i over to år, og endelig er vi klare med gaming for Chromebook, sa Googles utsendte, under en digital lansering mandag kveld.

– “Du kan ikke spille på en Chromebook”

Mange vil være enige i at Chromebook-er er veldig kjekke. De starter lynraskt, batteritiden er uslåelig, og stabiliteten likeså. De jobber nemlig nesten utelukkende i nettskyen, og trenger dermed ikke komplisert maskinvare eller stor intern lagringsplass for å fungere bra. Du trenger bare en internettilkobling.

Men å kunne game på en Chromebook? Det er ikke mulig, tenker du sikkert. Men det er akkurat det Google nå lanserer.

Når livet kommer i veien

Tanken er at det de siste årene har kommet masse kule spill til PC, men det nødvendige utstyret er dyrt, og vedlikehold kan være problematisk og kostbart. Utstyret må nemlig holdes oppdatert for å holde tritt med de nyeste spillene, og det kan være en utfordring for mange.

– Jeg selv er i situasjonen der livet kom i veien for spillingen. Jeg fikk familie, unger, og da jeg igjen fikk litt tid til å sette meg ned og spille igjen, var utstyret utdatert. Utstyr jeg hadde betalt masse penger for en gang i tiden, sa han.

Å spille på PC kan med andre ord være en temmelig kostbar hobby. Også om du ikke er på proffnivå.

Løsningen: skybasert spilling

Å få gaming til å fungere på en Chromebook er lettere enn det høres ut. Den tunge grafikkbehandlingen som er nødvendig for å få selv de mest avanserte spillene til å fungere, gjøres nemlig i nettskyen! Det betyr at din egen maskinvare kan være temmelig enkel.

Google har inngått samarbeid med eksterne partnere, for å tilby skybasert spilling på plattformene Nvidia GeForce Now, Xbox Cloud Gaming og Amazon Luna. Sistnevnte er for øyeblikket kun tilgjengelig i USA, så for oss her hjemme er det GeForce Now og Xbox Cloud som gjelder.

GeForce NOW for Chromebook
Collage: Nvidia

GeForce NOW

Tegner du en GeForce NOW-konto, får du tilgang på alle spillene i tjenesten. Inkludert League of Legends, Fortnite, Counter-Strike, Lost Ark, Guild Wars 2 og ikke minst Cyberpunk 2077.

Med et RTX 3080-abonnement får du tilgang på heftig GeForce RTX 3080 grafikkprosessering (GPU). All prosessering skjer i skyen! Alt du trenger er en internettlinje på minimum 35 Mbit/s, og du spiller selv de tyngste spillene med under 85 ms forsinkelse.

Xbox Cloud Gaming
Xbox Cloud har en hel masse spill du kan kose deg med. Collage: Microsoft

Xbox Cloud Gaming

Installerer du Microsofts Cloud Gaming-app på din Chromebook, får du også tilgang på en hel bråte med spill, inkludert Forza Horizon 5, Fortnite, Halo Infinite, Assassin’s Creed Odyssey og Chivalry 2, blant andre.

God grafikk

Det du trenger for en god spillopplevelse på en Chromebook, er et WiFi 6 eller WiFi 6E nettverkskort, og helst 8 GB RAM eller mer. Da får du til gjengjeld tilgang på heftig GPU i nettskyen, grafikkytelse på inntil 1600p (2560 x 1600) i  120 Hz.

Dette er egentlig alt en lettvekts gamer trenger.

chromebooks for gaming
Tre nye Chromebooks for gaming. Foto: Google

Tre nye Chromebooks for gaming

I forbindelse med lanseringen kommer nå tre nye Chromebooks optimalisert for spilling. Alle med RGB-tastaturer og den maskinvaren som trengs for en god spillopplevelse.

Acer Chromebook 516 GE_duo floating 2
Foto: Acer

Acer Chromebook 516 GE har 120 Hz skjerm med 2560 × 1600 oppløsning (WQXGA). Opptil Intel Core i7-1260P prosessor, minst 8 GB RAM og DTS-lyd er også på plass. Gamere vil like anti-ghosting-tastaturet med RGB-taster. WiFi 6E støtter det nye 6 GHz WiFi-båndet, og du kan også bruke Ethernet-port for den mest stabile nettilkoblingen.

ASUS Chromebook Flip CX5_CX5501
Foto: Asus

Asus Chromebook Vibe CX55 Flip har 144 Hz-skjerm med Full HD-oppløsning (1920 x 1080). Den kan dessuten foldes om til et nettbrett. WiFi 6 gir det beste WiFi-mottaket bortsett fra støtte for 6 GHz, og den har opptil Intel Core i7-1165G7 prosessor og minst 8 GB RAM. Harman Kardon høyttalere og anti-ghosting-tastatur har den også.

Lenovo_Ideapad_Gaming_Chromebook_167_Hero_Thin
Foto: Lenovo

Til slutt har vi Lenovo Ideapad Gaming Chromebook, med 120 Hz WQXGA-skjerm (2560 x 1600), RGB anti-ghosting-tastatur og fire innebygde høyttalere. Opptil Intel Core i5 (12 Gen) prosessor og minst 8 GB RAM, og dessuten WiFi 6E.

Prisene på de nye Chromebook-ene rangerer fra 399 til 799 dollar. Vi regner med du kan gange det med 10 for norske kroner, kanskje litt mer.

Works With Chromebook
Tilleggsutstyr? Se etter logoen “Works With Chromebook”. Collage: Google

Utstyr: “Works With Chromebook”

Er du interessert i å bygge ut din gaming-Chromebook med tilleggsutstyr som mus, kontroller og hodesett, skal du se etter den nye Works With Chromebook-logoen, eller WWCB.

Google har for anledningen inngått samarbeid med HyperX, Steelseries og Corsair, som alle fra i dag tilbyr gaming-tilbehør til Chromebooks. Vi regner med å se flere merker etterhvert.

L&B skal teste

Vi har for tiden noen av de nye Chromebook-ene på vei til testing, og gleder oss til å dele våre inntrykk. Følg med!

Relaterte gaming-artikler

Microsoft og Sony har splittet gaming-verdenen i to

…men det trenger ikke bety så mye for deg.

Les videre

Xbox Series X

Spillkonsoll med PC-ytelse!

Microsofts nye spillkonsoll byr på nydelig grafikk og rå spillopplevelser – som skapt for å nytes på en stor og skarp TV-skjerm!

Les hele testen

Sony PlayStation 5

PS5: Fremtiden er her

Sonys toppspekkede spillkonsoll leverer lynrask ytelse og sylskarp grafikk – skreddersydd for neste generasjons avanserte spill.

Les hele testen

48-50” LCD og OLED TV-er til gaming

De beste gaming-skjermene

En moderne gaming-TV gir deg ikke bare en bedre bildeopplevelse – den kan også gjøre deg til en bedre gamer! Vi har testet TV-ene som gir deg topp score.

Les hele testen

MSI Optix MPG321UR-QD

Helt rå 4K gaming-skjerm med Quantum Dot

Denne gaming-skjermen fra MSI kombinerer Ultra HD-oppløsning med kontrast på forbilledlig måte, og har dessuten knallbra farger!

Les hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

En fordypende spillopplevelse

Bli en del av spillet med KI

KI-funksjoner i en gamingskjerm?

Ansiktsløft for Asus' håndkonsoll

Fred i konsollkrigen etter 45 år

Ny ergonomisk gamingmus fra Glorious

Skreddersydd gaming-lyd med Arctis Nova 5

Masken faller for Razer

Spill "Fallout" i Excel

Gaming med AI-hjelp

Nye gaming-skjermer for alle og enhver

De beste spillene i 2024 (hittil)

Scroll to Top