Samsung dropper Android Wear

Med sin nye smartklokke sementerer den koreanske elektronikkgiganten en viktig beslutning. Android Wear droppes.

Samsung Gear S2 ble allerede så smått lansert en uke før IFA-messen og er oppfølger til fjorårets Gear S, som både var smart og rask, men også litt av en firkantet koloss.

Gear S2 er som forgjengeren basert på operativsystemet Tizen, og Samsung sementerer dermed tilsynelatende en beslutning om å holde seg vekk fra Googles Android Wear-plattform, selv om Samsung på mobilfronten nok er verdens største produsent av Android-baserte smartmobiler.

Men foruten operativsystemet har Samsung Gear S2 ikke mye til felles med forgjengeren. Hele brukergrensesnittet har fått en overhaling, og hvor Gear S mest av alt lignet noe helten fra en 80-talls science fiction-film ville bære på armen, så er Gear S2 først og fremst en klokke som man kan bære på armen i full offentlighet, uten at det blir pinlig.

Udover Gear S2 var Galaxy S6 edge+ Samsungs anden store mobil-nyhed på IFA 2015. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede
Foruten Gear S2 var Galaxy S6 Edge+ Samsungs andre store mobilnyhet på IFA 2015. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Bilde

Gear S2 har en bevegelig ring rundt urskiven og en hjem- og tilbakeknapp som gir brukeren en nøyaktig og enkel kontroll over gensesnittet. Med klokken kan man motta notifikasjoner og sende beskjeder direkte fra armen, følge sine treningsmål med 24-timers aktivitetslogg og mye mer. Når klokken havner i butikkene vil det i den dedikerte App Store være et par tusen apper som er tilpasset den runde brukerflaten.

Gear S2 Classic er den dyre udgave af Samsungs nye smart-ur. Kommer i oktober til 2.999 kroner. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede
Gear S2 Classic er den dyre utgaven av Samsungs nye smartklokke. Kommer i oktober. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Bilde

Klokken har en kompakt design med en tykkelse på 11,4 mm og en 1,2” rund S-AMOLED-skjerm (oppløsningen er 360 x 360 piksler). Innvendig gjemmer det seg en 1-GHz dual core-prosessor, mens batterilevetiden skal være på to til tre døgn, opplyser Samsung. Tizen-uret virker kun sammen med Android-mobiler, mens iPhone ikke støttes.

Gear S2 er også utstyrt med NFC, hvilket muliggjør funksjoner som mobilbetaling, når og hvis Samsung Pay kommer på våre breddegrader på et senere tidspunkt.

Sportsmodellen, der bare hedder Gear S2, kommer ligeledes i oktober, men til en pris på 2.599 kroner. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede
Sportsmodellen, som bare heter Gear S2, kommer også i oktober. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Bilde

Gear S2 kommer i to versjoner: Gear S2 classic med svart urskive og lærreim og Gear S2 skapt til den aktive typen, som vil ha en mer sporty og minimalistisk design. Klokkeremmene måler 22 mm og kan skiftes ut med alle slags standard-urremmer fra urmakeren.

Både Gear S2 og Classic-modellen lanseres i oktober.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Denne håper vi blir en realitet, for se så søt den er.
Hold armen i ro og spar plass på skrivebordet med ergonomisk trackball.
I dag slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Både Marantz, Denon og Yamaha receivere med HDMI 2.1 får svart skjerm med den nye Xbox gjennom HDMI.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Serial 1-elsykkelen er "Powered by Harley-Davidson" og er samtidig en hyllest til selskapets første motorsykkel fra 1903.
Den bærbare Beolit 20 har trådløs lading og lang batteritid.
Den svenske nettbutikken åpnet i natt.
Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.