Back to School

Tekst: John Alex Hvidlykke, Peter Gotschalk og Lasse Svendsen

 

 

Kjenn din type. Hvilket utstyr er uunnværlig når man flytter hjemmefra for å studere?

 

Sommerferien er slutt, og det betyr for mange starten på en helt ny tilværelse som student. Mange flytter hjemmefra til storbyen for å studere der.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

 

Studiestarten betyr derfor også at man må skaffe seg det mest nødvendige til redebygging på den nye adressen. Her tenker vi ikke så mye på de sekundære småtingene, som seng, bord og skap. Den slags krever bare en tur på IKEA – og vi er for øvrig ikke et boligmagasin. Vi tenker derimot på det virkelig viktige interiøret – som datamaskin, mobil og trådløse høyttalere!

 

Ikke alle har samme behov. Hva som er viktig for nettopp deg, avhenger både av din studieretning og interessene dine. Er du datamaskinspiller, står det sannsynligvis et råskinn av en PC på bordet. Er det derimot løpstrening som fyller kveldene, brukes pengene nok bedre på treningsarmbånd og utstyr som det er lett å ta med på turen.

 

Vi har samlet redaksjonens anbefalinger til utstyr til fem helt forskjellige (og litt karikerte) studenter. Deres behov er vidt forskjellig, men felles er det imidlertid at de har bruk for en mobiltelefon, en laptop (eller et annet mobilt skriveredskap), et par hodetelefoner, en trådløs høyttaler og en (eventuelt smart) klokke.

 

 

 

 

Gameren

Tegning: Thierry Capezzone
Tegning: Thierry Capezzone

For Gameren gameren handler livet først og fremst om spill, og høyskolens lynraske internettforbindelse var i seg selv en utmerket grunn til å la seg skrive inn på datateknologi (han kunne også ha studert matematikk). Som medstudent møter du sjelden Gameren i fellesrommet, og skulle det likevel skje, blir det sannsynligvis når han klokken åtte om morgenen varmer en pizza til kveldsmat. Gameren kjører nemlig på amerikansk vestkysttid, da de øvrige medlemmene i klanen hans bor i California.

 

For Gameren er gadgets – og spesielt PC-en – ikke bare artig utstyr, men livsnødvendigheter for å klare seg i konkurransen. Gameren er hyggelig og omgjengelig, men en nådeløs killer i cyberspace. Han har betalt en del av utstyret med sommerjobber, samt med en pengepremie fra siste års verdensmesterskap i Call of Duty.

 

 1. Mobil
(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Google Nexus 6P

En ekte hardcore-gamer er også Android-nerd. Og ingen mobil på markedet leverer Android i systemets rå form bedre enn Nexus 6P. Som du selvfølgelig «rooter» så snart du har kjøpt den.

Pris: 5.995 kr

Web: google.com/intl/no_no/nexus/6p/

 

 

 1. Bærbar
(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

MSi GT80 Titan 2QE

Gamerens kjæreste eie! Med en 18,4” skjerm, to grafikk-prosessorer og ekstremt høye Benchmark-resultater er det ingen over og ingen ved siden av dette råskinnet av en gaming-bærbar.

Pris: 36.990 kr

Web: msi.com

 

 

 1. Hodetelefoner
(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Sennheiser G4ME ONE

Noen gamere er opptatt av lydkvaliteten, og velger heller Sennheisers gaming-headset med mikrofon, fremfor de basstunge alternativene. Fordi disse funker bedre til musikk.

Pris: 1.995 kr

Web: sennheiser.no

 

 

 

 

 1. BT-høyttaler

 

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

JBL Flip 3

Gameren kjøpte JBL-høyttaleren fordi det er et kjent merke, og denne tåler at man velter Cola-glasset over den, samtidig som den er liten nok til å tas med på neste gathering.

Pris: 1.295 kr

Web: no.harman.com

 

 

 

 1. Armbånd

 

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Casio AE-1100WD-1AVEF

Nerden i Gameren elsker at Casio-klokken viser alle verdenstidene, slik at det er mulig å følge med på når gamere verden rundt er våkne og klare til å spille online. Dessuten er den billig, for pengene skal jo brukes på spill.

Pris: ca. 450 kr

Web: casio.com

 

 

 

 

 1. App
(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Steam

Holder styr på de nyeste spilltitler, og holder kontakten med ditt gamer-community når du er på farten. Intet er viktigere. De andre gamerne er tross alt din familie!

Pris: gratis

Web: steampowered.com

 


 

Hipsteren

 

(Foto: Produsenten)
Tegning: Thierry Capezzone

Hipsteren er overhodet ikke opptatt av tekniske spesifikasjoner. Når han kjøper en ting – som gjerne må være vintage – handler det først og fremst om at den med sitt autentiske håndverk og unike design, støtter hans egen originalitet (som han har modellert etter en artikkel i Paste Magazine).

 

Utstyret består derfor av en blanding av nytt og gammelt. Hipsteren har både hodetelefoner og høyttalere som er innstilt på hans foretrukne indie-webradio fra New York. Aller best er det imidlertid å lytte til 78-ere spilt på en reisegrammofon med håndsveiv og 200 grams nåletrykk. Pengene har Hipsteren tjent på sin nattjobb som bartender på en økologisk øl- og hvitvinsbar.

 

Hipsteren er sannsynligvis i gang med en utdannelse innen opplevelsesdesign, og man kan også møtes på de mer langskjeggete deler av markedsføring.

 

 1. Mobil
(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Nokia 3310

Den sprøeste retromobilen du kan forestille deg. Den kan trolig kjøpes billig, og så kan den kjøre den originale utgaven av spillet Snake. Alle vil legge merke til hvor unik og autentisk du er!

Pris: ukjent

Web: finn.no

 

 

 1. Bærbar

 

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Olivetti Lettera 32

Alle de andre på kaféen sitter med sine MacBooks, og ligner kloner av hverandre. Mens du beviser din kjærlighet til det enkle og likefremme ved å klapre løs på denne reiseskrivemaskinen fra 60-tallet!

Pris: 500-1.000 kr

Web: finn.no

 

 

 1. Hodetelefoner
(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

HiFiMAN HE-400S

En hipster med respekt for seg selv kjøper ikke mainstream-produkter. Derfor HiFIMANs åpne hodetelefoner, som kan brukes både hjemme og ute. Dessuten låter de bedre enn de andres. Men det vet bare Hipsteren.

Pris: 3.995 kr

Web: duet.no

 

 

 

 1. BT-høyttaler
(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Marshall Stanmore

Få høyttalere skriker hipster som en Marshall. At den ligner en gitarforsterker, er ingen ulempe, men den låter også forbasket bra, og spiller høyt nok til at Father John Misty høres så levende ut at de vibrerer i skjegget.

Pris: 3.495 kr

Web: marshallheadphones.com

 

 

 

 1. Armbånd
(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Vulcain Cricket Automatic

Hipsteren digger ikke smartklokker, men velger i stedet vintage. Gjerne et merke ingen har hørt om, som Vulcain. En mekanisk klokke kjøpt på Etsy, med alarm som varsler når neste trinn i ølbryggingen skal starte.

Pris: fra 4.000 kr

Web: ebay.com. etsy.com

 

 

 

 

 1. App

 

Hipstamatic

Ja ok, Hipsteren har nok også en iPhone eller en high-end Android-mobil ved siden av sin retro-Nokia. Hvordan skulle han ellers kunne ta de fete retro-bildene, som han poster på Instagram mange ganger daglig?

Pris: Gratis

Web: hipstamatic.com

 


 

Treningsnarkomanen

 

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Selv om de bor i samme etasje, har Treningsnarkomanen bare et skuldertrekk til overs for de andres passive livsstil. Men ikke noe mer; han har det nemlig travelt. Når han har spist sin vitenskapelig utregnede, proteinrike frokost, må han bare løpe enda et maraton, før han setter kursen mot lesesalen.

 

Treningsnarkomanen har oppnådd sin fenomenale kondisjon ved målrettet innsats, men tar også gjerne teknologien til hjelp. Alle gadget-ene på hans sparsomt møblerte studenthybel er kjøpt med det formål å hjelpe ham med å forbedre sine treningsresultater – som Endomondo løpende slår opp på Facebook for ham.

 

Det koster penger å delta på de store internasjonale løpene, men Treningsnarkomanen tjener ganske godt som crossfit-instruktør på sitt lokale treningssenter, hvor de har sett hans potensial.

 

 1. Mobil

 

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Sony Xperia Z5 Compact

Regn, sludd eller storm? Ikke noe stopper deg når treningen står for tur. Men ingen andre mobiler kan tåle fukten som Sonys vanntette Xperia Z-modeller. Og telefonen skal ikke ta for mye plass eller veie for mye, så det blir en Compact-mobil.

Pris: 3.990 kr

Web: sonymobile.no

 

 

 1. Bærbar

 

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Lenovo Yoga 900

Det er bare rett og rimelig at datamaskinen din er like smidig som deg selv. Yoga 900 kan både brukes som bærbar og som nettbrett, og den er sterk, selv om den er fleksibel. Nøyaktig som du.

Pris: 12.490 kr

Web: lenovo.com/no/no/

 

 

 1. Ørepropper

 

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Jaybird X2-M

Ørepropper som sitter like godt på crossfit som maraton – og samtidig låter godt, vokser ikke på trær. Men Treningsnarkomanen har gjort sine lekser bra, og valgt testvinneren fra Jaybird, som tåler både svette og regnbyger.

Pris: 1.695 kr

Web: jaybirdsport.com

 

 

 

 

 1. BT-høyttaler

 

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Ultimate Ears Roll

Store høyttalere er ut for Treningsnarkomanen, som foretrekker en liten, bærbar høyttaler. Som selvsagt kan bli med i sekken på toppturen, og spiller like godt til lands som til vanns.

Pris: 1.290 kr

Web: ultimateears.com

 

 

 

 1. Armbånd

 

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Fitbit Blaze

Den erfarne Treningsnarkomanen har selvsagt aktivitetsarmbånd fra Fitbit, men ikke det billigste. I stedet falt valget på Blaze fordi det også skal brukes til penklær, og er smart nok til å snakke med telefonen.

Pris: 2.349 kr

Web: fitbit.com

 

 

 

 

 1. App

 

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Endomondo

Holder styr på treningen din og poster resultatene dine på sosiale medier, så du kan minne vennene din på hvor mye bedre form du er i, og hvor aktiv du er i forhold til dem.

Pris: gratis

Web: endomondo.com

 


 

Blasterne fra BI

 

(Foto: Produsenten)
Tegning: Thierry Capezzone

Selv om BI-blasteren bor på campus, foretrekker han å holde seg for seg selv når det er tour de chambre. Han vet nemlig at han er skapt til noe større, og mens han svetter over regneark og markedsøkonomi, kan han allerede føle vinden i håret når han kjører gjennom Sør-Frankrike i sine åpne BMW.

 

BI-blasteren har valgt sine gadgets med et stilsikkert øye (hvis det er dyrt, må det være bra!). Og bare det beste er godt nok for ham, da det handler om å sikre seg et forsprang på veien mot lederjobben. Klesskapet er fylt med dresser fra Armani, Hugo Boss og Tiger of Sweden. Men kjøpt second hand av hans moster på Hokksund. Man har vel sans for økonomi.

 

Alt det dyre er finansiert av BI-blasterens gevinster fra aksjemarkedet, samt en stor gastronomisk toleranse overfor havregryn og nudler.

 

 1. Mobil

 

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Samsung Galaxy S7 edge

En så viktig person som BI-blasteren fortjener en dyr telefon. Tidligere var Apples iPhone den absolutt dyreste på markedet, men den posisjonen overtok Samsung allerede med Galaxy S6 edge. Han kan naturligvis bare klare seg med det nyeste, så S7 edge er obligatorisk.

Pris: 7.990 kr

Web: samsung.no

 

 

 1. Bærbar

 

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Microsoft Surface Pro 4

Alle de såkalte ”kreative” elsker at vise seg med sine MacBooks, men en seriøs forretningsmann bruker Windows. Ikke noe utstråler dress og slips som en Surface Pro 4. Selv om man er kledd i shorts og flip flop-er.

Pris: 9.990 kr

Web: microsoft.no

 

 

 1. Hodetelefoner

 

Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Bilde

Audio-Technica ATH-MSR7

Valget falt på disse fordi de ikke kostet all verden, likevel leverer de knallgod lyd på vei til campus, og siden de er lukket, kan de brukes i lesesalen. At komforten er bedre enn på de fleste hodetelefoner, er en bonus når du må lese Keynes flere ganger for å forstå alt.

Pris: 1.790 kr

Web: bergsala.no

 

 

 

 

 1. BT-høyttaler

 

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Audio Pro T10

Med begrenset plass på hybelen kan høyttalerne ikke være store. Disse er et godt valg, da lyden er vanvittig god for en så liten høyttaler. Og prisen tiltaler ditt value-for-money-instinkt.

Pris: 3.495 kr

Web: nebyhifi.no

 

 

 

 

 1. Armbånd

 

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Samsung Gear S2 Classic

Med Samsungs beste mobil i lommen er det naturlig at man også finner Samsungs smartklokke på håndleddet. De mest brukte appene er aksjer, Uber og meldinger, siden man verken skal gå glipp av aksjemarkedet eller en fest.

Pris: 3.990 kr

Web: samsung.no

 

 

 

 1. App

 

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Yahoo Finance

BI-blasteren har for lengst sluttet å handle på de lokale børsene. Det er for amatører! Han orienterer seg internasjonalt, og blant hans mange, mange apper om aksjer, opsjoner, valutaer, etc. er Yahoo Finance best til å skape det gylne overblikket.

Pris: gratis

Web: finance.yahoo.com/

 


 

Motebloggeren

 

(Foto: Produsenten)
Tegning: Thierry Capezzone

Som eneste jente på laget er Motebloggeren oppmerksom på sin særstilling, og hun vet at alle de andre – kanskje ubevisst – ser opp til henne. Noe som bare er rimelig, ettersom hun gjennom sin daglig oppdaterte blogg om motestrømningene på campus er en vaskeekte opinionsleder.

 

Motebloggeren liker teknologi, som hun hensynsløst velger ut etter farge og design. For det er jo innlysende at bra accessoirer også må se fine ut for å kunne være av høy kvalitet. Alt annet ville være slurvete!

 

Motebloggeren vil gjerne leve av å være det stilikonet hun er i egne øyne. Men inntil folkene på Bullett Magazine innser det, studerer hun på Designskolen. Pengene til utstyr tjener hun i studietiden på sin unika-systue, som akkurat har laget fotballtrøyer til miniputtlaget til Hønefoss.

 

 1. Mobil

 

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

iPhone SE

Finnes det andre mobiler enn iPhone? Tull, selvfølgelig gjør det ikke det, hvis man ellers legger litt vekt på hvordan man tar seg ut! Og selvfølgelig skal den være i rosagull. Den fargen matcher de blå øynene dine og ditt varme teint.

Pris: 4.790 kr

Web: apple.no

 

 

 1. Bærbar

 

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Apple MacBook 12”

Den slanke og lette MacBook passer perfekt i din nesten-ekte Louis Vuitton-håndveske, og den er lett å ha med rundt. Det er viktig, for dine fans forventer flere daglige oppdateringer av motebloggen din. Fås selvfølgelig i rosagull, men modellen i gull kan også gå an.

Pris: 14.990 kr

Web: apple.no

 

 

 1. Hodetelefoner

 

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Sonus faber Pryma

De gullfargede Beats-hodetelefonene har lillesøster fått, fordi Sonus fabers Pryma er så mye finere. Dessuten låter de nydelig, og man kan bytte bøylen i andre farger for å passe til antrekket.

Pris: 4.995 kr

Web: mono.no

 

 

 

 

 1. BT-høyttaler

 

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Libratone Zipp

Det tiltalende danske designet dro Motebloggerens blikk vekk fra Bose til Libratones fargerike trådløse høyttaler. Litt for stor til å få plass i vesken, men det gjør ikke noe, for bloggeren bærer den som et accessoir til dagens antrekk.

Pris: 2.199 kr

Web: libratone.com

 

 

 

 

 1. Armbånd

 

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Apple Watch Hermès

MacBook og iPhone? Da er smartklokken selvsagt en Apple Watch Hermès, kjøpt i Rue du Faubourg Saint-Honoré i Paris, med flere remmer slik at man alltid matcher antrekket. At den bare brukes til å vise tiden, er ikke så viktig.

Pris: fra 9.000 kr

Web. apple.com

 

 

 

 

 1. App

 

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Trendsales

Her finner du de nyeste lekre kolleksjonene, og appen er forøvrig stedet hvor du til daglig følger med på trender innen design, mote, skjønnhet og stil.

Pris: gratis

Web: trendsales.no

 

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Apple AirPods får stemmestyring

AirPods får trådløs lading og hei Siri

test
Panasonic Lumix S 24-105mm F4 Macro OIS

Super allround-zoom

Panasonics første fullformat, standardzoom lever opp til ­forventningene.

Apple turbotrimmer iMac

De nye iMac-ene blir dobbelt så rask på krevende oppgaver.

Philips OLED934: Ny toppmodell avslørt

Her er de første bildene av den nye toppmodellen fra Philips, OLED934!

test
Panasonic Lumix DC-S1R

Det råeste kameraet

Panasonic Lumix S1R er et overflødighetshorn av et kamera, og blant de aller råeste vi har testet.

anmeldelse
Billions, sesong 4

Lunken finansakrobatikk

I 4. sesong av Billions begynner slitasjen og idétørken å bli vel fremtredende.

anmeldelse
Bohemian Rhapsody

Imponerende one man show!

Rami Malik stjeler hver eneste scene i en ganske så ordinær musikkbiografi.

Lyssterkt portrettobjektiv for Sony alpha

Stillegående, rask og nydelig boheh er blant egenskapene hos 85mm f1,4 fra Samyang.

test
Canon EOS RP

Røverkjøp fra Canon

Canon EOS RP er ikke uten kompromisser, men er aggressivt priset og meget tilfredsstillende å bruke.

Alt om Samsungs 2019 QLED TV-er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i bildekvalitet, og denne gangen gjelder det ikke bare toppmodellene.

Samsung QE65Q900R

8K mot 4K TV: Teknisk knockout

Er Samsungs minste og billigste 8K-skjerm bedre enn en alminnelig god 4K TV? Vi tester!

gruppetest
5 trådløse støyreduserende hodetelefoner

Stille og fredelig på flyet

Støyreduserende hodetelefoner motvirker tretthet og skåner hørselen på lange flyturer.

Tidal gir studiolyd på iPhone

Tidal-brukere kan glede seg over at iPhone fått MQA-støtte, og dermed kommer nærmere lyden i opptaksstudioet.

anmeldelse
First Man

Enestående romfartshistorie!

Fascinerende historie om de heltmodige romfartspionerene.

test
Line Magnetic Audio 805iA

Glødende klangmester

Fordommer står for fall med en av de beste rørforsterkerne vi har testet.

test
Acer Swift 5 SF515-51T-58UX

Acer på slankekur

Acer Swift 5 er den letteste ultrabærbare i sin kategori. Men derfor er den likevel ingen lettvekter!

test
Audiovector QR5

Den mest komplette ­høyttaleren

Audiovector QR5 leverer rytmene uten å nøle, gir musikken luft – og slår nesten beina under sine egne toppmodeller.

anmeldelse
Triple Frontier

Greed is good…

Tidligere amerikanske elitesoldater bestemmer seg for å rane søramerikansk narkobaron. Det går definitivt ikke helt etter planen.

test
ikko OH1

Biller i ørene

Kinesiske ikko debuterer med høye ambisjoner til hverdagspris.

test
RME ADI-2 DAC

Den beste lyden vi har hørt

Du finner knapt noen bedre DAC til prisen, enn RME ADI-2 DAC.