Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Paramount fornyer Tulsa King

Fans av en tørrvittig, hardtslående (men myk på innsiden) Sly Stallone kan nå se frem til oppfølgeren.

Skrevet av / 01.02.23 - 09:50
Paramount fornyer Tulsa King

I går hadde den heftige fengselskrimserien til Taylor Sheridan, og Paramount, Mayor of Kingstown sesongpremiere på SkyShowtime.

Jeremy “Hawkeye” Renner gjør sitt livs rolle i serien, og er som skapt til å portrettere den hverdagslige og jordnære, men samtidig sterkt handlekraftige og ubarmhjertige «fikseren»; som låner øre til alle, men som heller ikke nøler med å kappe hånden av deg.

Les også Gangsterhelvete! Taylor Sheridan, og en perfekt castet Jeremy Renner, serverer oss beinhard sosialrealisme, og gangsterhelvete – på inn- og utsiden av murene.

Serieskaper, og manusforfatter, Sheridan er nok mest kjent for sine storslagne westernserier, som sentreres rundt den mektige Dutton-klanen på kvegranchen i Montana. Med Yellowstone, 1883 og 1923 har Sheridan virkelig satt Paramount, og SkyShowtime, på strømmekartet.

Men på høsten i fjor lanserte multitalentet en helt annen serie – og gav nytt liv til ikonet Sylvester Stallone.

Les også Sheridan gjør det igjen! Med Taylor Sheridan som serieskaper, og duoen Harrison Ford og Helen Mirren i hovedrollene var forventningene til 1923 skyhøye.

I Tulsa King møter vi Dwight «The General» Manfredi (Sylvester Stallone) er en mafiagangster av den riktig gamle skole. Han har nettopp gjennomført 25 år på vann og brød, og tystet ikke på en eneste av sine mafiakompanjonger i New York.

Når han slipper ut forventer han mer enn et klapp på skulderen, men det han blir servert er verre enn som så. Mafiafamilien har ikke bruk for en «dinosaur» i New York, så han sendes i «eksil» til et sted han kan gjøre minst mulig skade; av gårde til gudsforlatte bondeknølland i paddeflate (tenk et stort Danmark, med kveg og oljepumper i stedet for griser) Oklahoma bærer det. Tulsa skal bli hans nye kongedømme.

Tulsa King sesong 1 6
Tulsa King, sesong 1 (Foto: SkyShowtime)

Selvsagt har ikke Dwight tenkt til å legge seg ned og dø, han biter tennene sammen og er overbevist om at han kan bygge opp et nytt imperiet – i en by som i praksis er uten kriminalitet. Forviklinger, og morsomheter, oppstår når den hardtslående, brautende årgangsgangsteren stormer inn i nærmeste marihuanabutikk (som for øvrig er lovlig) og forlanger at han skal ha 20 % av omsetningen for å beskytte dem for kriminelle gjenger. «Hvilke gjenger?» sier den forvirrede innehaveren.

Les også Stallone med fornøyelig comeback Sly Stallone gjør et mer enn anstendig comeback som seriøs skuespiller i en ujevn mafiakomedie.

Nå bekrefter produksjonsselskapet, Paramount, at de har gitt grønt lys for sesong 2, samt at Stallone returnerer i rollen som The General.

 

Stallone vender tilbake som Manfredi i sesong 2, og resten av hovedrollen forventes også å gjenta rollene sine, inkludert Martin Starr som Bodhi, Andrea Savage som Stacy, Max Casella som Manny, Jay Will som Tyson, Domenick Lombardozzi som ” Chickie” Invernizzi, Vincent Piazza som Vince, Garrett Hedlund som Mitch, og Dana Delany som Margaret.

Handlingsforløpet for oppfølgersesongen sies det per dags dato intet om, men forvent ytterligere kriminelle sprell og komiske situasjoner i det den livsvante mannen fra storbyen kolliderer med redneck-livsstilen.

Les også Her ser du Yellowstone! Serieskaper Taylor Sheridan er blant de hottesteste navnene innen strømmebransjen om dagen - men hvor (og hvordan) får du sett alle hans eminente serier?

I pressemeldingen utdyper Tanya Giles, fra Paramount:

The huge success we’ve had with Tulsa King and Sylvester Stallone opens up possibilities with Taylor Sheridan, who consistently, his mind works in terms of universes and backstories, so I think there’s always a possibility that there’s more to that universe and more to that story.

Enn så lenge har ikke Paramount annonsert en premieredato for andresesongen, men skal vi tippe er våren 2024 aktuell for gjensyn med Sly & Co.

Tulsa King sesong 1 2
Tulsa King, sesong 1 (Foto: SkyShowtime)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Premiere til høsten!

Sci-fi-klassiker klar for strømming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Klar for nok en runde?

En god latter forlenger livet!

Kongen brøler igjen!

De kriminelles herjinger fortsetter i Kingstown

Harry Potter-lydbøker får Dolby Atmos

Se nye trailer fra Holocaust-helvete

Hysterisk ny trailer!

Fortsatt hel-MAX?

Scroll to Top