Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Del 2 av Yellowstone, sesong 5 utsettes

Produksjonsstopp, og en overarbeidet Taylor Sheridan, medfører Yellowstone-pause

Skrevet av / 04.01.23 - 09:15
Del 2 av Yellowstone, sesong 5 utsettes

En av tidenes mest populære TV-serier, Taylor Sheridans Yellowstone, er godt inne i sin femte sesong. I julehøytiden tok serien en to-ukers høytidspause, men nå forlenges pausen.

Denne uken melder produksjonsselskapet, Paramount, at sesong 5 (som så vidt har passert havveis) tar en laaaaaang pause, slik at ukens episode (8, «A Knife and No Coin») blir den siste på mange måneder!

Yellowstone er satt til dagens Montana og sentrerer rundt kvegdynastiet til den mektige Dutton-familien, og alle dens intriger, konflikter og åpenbare, utilslørte maktbegjær. Pater familias er John Dutton, forbilledlig gestaltet av Kevin Costner. Over fire sesonger har vi fulgt strabasene for å bevare farmen og sin levemåte – med alle tenkelige midler.

Les også Det er valgår i Montana Femtesesongen av Taylor Sheridans suksesserie samler all Montanas makt i Dutton-dynastiets hender.

I sesong 5 må Costner sjonglere dobbeltrollen som rancheier og nyvalgt guvernør av Montana.

Yellowstone, sesong 5 (Foto: SkyShowtime)

Som aldri før må han sloss for å bevare ranchen og sitt tradisjonelle levesett – fra storbyens eiendomsmagnater, fra naturvernere, fra sykdomsbefengt beitemark, fra indianere, og sist, men definitivt ikke minst, fra sin egen korrumperte familie.

Vi gav førsteepisoden av sesongen 5 stjerner, men føler at Dutton & Co i de siste episodene ha trådt vannet i overkant mye – slik at handlingen nærmest har stagnert. Det har blitt rikelig tid til flotte naturbilder fra naturskjønne Montana, med ensomme cowboyer og klimprende countrymusikk.

Samtidig har karakterene, og den dramaturgiske utviklingen, bortimot stått på stedet hvil.

Yellowstone, sesong 5_a (4) Yellowstone, sesong 5_a (3) Yellowstone, sesong 5_a (1) Yellowstone, sesong 5_a Yellowstone, sesong 5_1 Kevin Costner - Yellowstone KC-Yellowstone-14 Paramount+Yellowstone
<
>
Yellowstone, sesong 5 (Foto: SkyShowtime)

Samtidig med at Paramount annonserte en toukers julepause, slapp de nyheten om at femtesesongen blir en ekstra lang sesong.

Inntil nå har hver sesong bestått av 10 episoder, mens sesong 5 vil bestå av hele 14 episoder; noe som vel smått kan forklare at Sheridan tar seg ekstra god tid med handlingen denne sesongen.

Uansett, åpenbart har Sheridan for mange baller i luften for tiden, for produksjonen av Yellowstone er stoppet, og vi vil ikke få se fortsettelsen av sesong 5 før til sommeren!

Yellowstone, sesong 5 (Foto: SkyShowtime)

Per dags dato er det eneste Paramount vil dele med fansen, og pressen, at:

Season 5 is slated to return in the summer of 2023, though an exact date has not yet been set.

Denne smått sjokkerende nyheten kommer både brått, og høyst uventet.

Senest for én måned siden var det meningen at sesongfinalen ville gå av stabelen den 20. februar – nå er den skjøvet ut i det blå.

Det er tidligere kjent at Sheridan har en sterk tendens til å skrive manus på seriene sien mens selve innspillingen pågår; så også med Yellowstone.

Men med en plutselig annonsering om et halvt års pause, og nylig annonsering av at femtesesongen blir ekstra lang, undres vi om ikke Sheridan har problemer med å bestemme seg for hvordan Yellowstone skal avsluttes.

Paramount oppfordrer fans av serien til å holde utkikk etter #YellowstoneTV på alle sosiale medieplattformer, for å holde seg oppdatert…

Yellowstone, sesong 5 (Foto: SkyShowtime)

NB! Det er ikke endelig offentliggjort om femtesesongen blir den siste av Yellowstone, men relativt godt kvalifiserte rykter hevder så. Uansett blir det mange kommende serier fra arbeidsjernet Taylor Sheridan å se frem til.

Les også Stallone med fornøyelig comeback Sly Stallone gjør et mer enn anstendig comeback som seriøs skuespiller i en ujevn mafiakomedie.

I tillegg til flaggskipet, Yellowstone, står den energiske multikunstneren Sheridan bak serier som Mayor of Kingstown (sesong 2 slippes den 16. januar), 1883LionessLandman og Tulsa King; samt kommende 1923.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ventetiden er over!

Premiere til høsten!

Sci-fi-klassiker klar for strømming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Klar for nok en runde?

En god latter forlenger livet!

Kongen brøler igjen!

De kriminelles herjinger fortsetter i Kingstown

Harry Potter-lydbøker får Dolby Atmos

Se nye trailer fra Holocaust-helvete

Hysterisk ny trailer!

Scroll to Top