Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Kevin Costner truer med Yellowstone-søksmål

I rettet truer Kevin Costner med Yellowstone-søksmål – men vil han egentlig tilbake til serien?

Skrevet av / 21.09.23 - 13:01
Kevin Costner truer med Yellowstone-søksmål

Det er ikke bare i sitt profesjonelle liv at megastjernen Kevin Costner for tiden står midt i en «skilsmisse» (med Yellowstone-sereieskaper Taylor Sheridan), men samtidig med den betente konflikten mot produksjonsselskapet Paramount, kom det pressen for øret at Fru Costner har søkt om skilsmisse fra sin mann gjennom de siste 19 år.

Nå er ikke kjendissladder noe L&B-redaksjonen normalt tar i med ildtang, med ettersom Costner har strevd med å få ekskonen (Christine Baumgartner) ut av huset, har det eskalert til et skittent, offentlig rettsoppgjør.

I begynnelsen av juli, under første runde i retten (der paret blant annet krangler om barnebidrag, og verdsettelse av formuen) uttalte Costner at:

I am no longer under contract for «Yellowstone».

Yellowstone, sesong 5 (Foto: SkyShowtime)

Etter Costners uttalelser i retten var det lite som tydet på at vi noensinne igjen vil få se skuespilleren i Yellowstone:

I’m not expecting to receive any monetary compensation from the series apart from back-end contractual participation rights. I will earn substantially less in 2023 than I did in 2022. This is because I am no longer under contract for «Yellowstone», the principal source of my income last year.

So far in 2023 I have yet to receive any participation compensation from «Yellowstone». Now, any compensation I earn from «Yellowstone» will derive only from my back-end contractual participation rights, which amounts are not fixed. The most recent report from the producer for «Yellowstone» shows I am not now owed any participation money.

To og en halv måned senere har partene så visst ikke kommet frem til en minnelig løsning; hverken Costner vs. eksfruen, eller Costner vs. Paramount/Sheridan.

 

Bakgrunnen for Costners rettsuttalelse var at skuespilleren argumenterte for at han, i og med at han ikke lenger har en fast inntekt/kontrakt med Yellowstone, så har han absolutt ikke har råd til å betale ekskonen de månedlige bidragene (smått astronomiske 2,7 mill. kroner) hun forlanger.

Les også Game over! Paramount bekrefter nå at Yellowstone-serien avsluttes.

Skilsmisseoppgjøret foregår fortsatt i retten i Montana, og nylig uttalte Costner at han vurderer å saksøke Paramount:

I couldn’t help them any more. We tried to negotiate, they offered me less money than previous seasons, there were issues with the creative. Ultimately “Yellowstone» walked away.

Når dommeren så fulgte opp med å spørre om skuespilleren har mottatt honoraret ($ 12 mill.) for andre halvdel av sesong 5, responderte Costner:

No. I will probably go to court over it.

Yellowstone, sesong 5 (Foto: SkyShowtime)

Yellowstone er satt til dagens Montana og sentrerer rundt kvegdynastiet til den innflytelsesrike Dutton-familien, og alle dens intriger, konflikter og åpenbare, utilslørte maktbegjær. Pater familias er John Dutton, forbilledlig gestaltet av Kevin Costner. Over fire og en halv sesonger har vi fulgt strabasene for å bevare farmen, kvegdriften og sin levemåte – med alle tenkelige midler.

Sesong 5 hadde premiere allerede den 13. november i fjor, og skulle etter planen ha sin sesongfinale medio februar.

Etter at Paramount i januar, høyst uventet!, annonserte en pause i femtesesongen av sin flaggskipsserie, Taylor Sheridans Yellowstone, har det vært et komplett uoversiktlige kaos med hensyn til suksesseriens fremtid.

Den 5. mai ble det så annonsert at Yellowstone legges ned; i den forbindelse utdypet så David Glasser, CEO i 101 Studios:

The Dutton story continues, picking up where «Yellowstone» leaves off in another epic tale.

Dutton-fortsettelsen Glasser da siktet til var den kommende Yellowstone spin-off-serien med Matthew McConaughey i hovedrollen.

Les også Kevin Costner forlater Yellowstone To store egoer står mot hverandre i Yellowstone - nå bekreftes Costner-exit.

Samtidig ble det bekreftet at del II av Yellowstone, sesong 5 faktisk vil komme på SkyShowtime i løpet av høsten, som et avsluttende kapittel. Det ble tydelig hintet om at Kevin Costner igjen ville ta på seg cowboyhatten, sadle opp hesten, og avslutte den ikoniske rollen som John Dutton. Noe som (inntil nylig) virket ufattelig usannsynlig.

Her skal det legges til at innspillingen ennå ikke har startet, så at del II kommer på denne siden av nyttår er helt utelukket. Noe som ytterligere vil forsinke sesongen er den pågående manusforfatter- og skuespillerstreiken i Hollywood.

Kevin Costner, «Yellowstone, sesong 5» (Foto: SkyShowtime)

MEN, denne uken tok saken nok en ny vending, der Costner visstnok har bedt om å få komme tilbake i rollen som John Dutton:

Ifølge Matthew Bellonis Puck, så har Sheridan allerede ferdigstilt manuset for del II av sesong 5, og det uten karakteren John Dutton.

Etter å ha blitt klar over dette skal visstnok Costner ha bedt om å få komme tilbake til Yellowstone; sågar forbi sesong 5 (!). I Bellonis seneste nyhetsbrev hevder han:

I’d heard that Costner’s reps were basically begging for Sheridan and Paramount to have him back for 5B and possibly Seasons 6 and 7.

Kevin Costner, «Yellowstone, sesong 5» (Foto: SkyShowtime)

Etter at det uomtvistelig ble klart at Yellowstone legges ned, og dermed sesong 5 blir den siste, har det hersket stor usikkerhet i om Costner vil returnere i rolle som John Dutton for de 6-8 siste episodene av sesong 5, del II – slik at serien kan får en fornuftig og tilfredsstillende avslutning.

I et intervju med Holllywood Reporter gav Sheridan klart uttrykk for at Costner ville returnere som John Dutton, om enn kun for noen korte scener; og at serieskaperen ville ta livet av showets viktigste karakter – og dermed åpne døren til neste kapittel i Dutton-sagaen.

Nå tyder alt på at konfliktnivået er så høyt og betent, der de to store egoene Sheridan og Costner stanger mot hverandre, at vi sannsynligvis aldri mer får se Costner i Yellowstone.

Cole Hauser (til venstre) og Taylor Sheridan under innspilling av «Yellowstone» (Foto: Paramount)

En kile nær serien uttalte til New York Post; der avisens kilde la hoveddelen av skylden for den fastlåste situasjonen på serieskaper Sheridan.

Kilden hevdet at Costner, som også er en utøvende produsent av serien, følte seg avvist da han reiste bekymringer om retningen historien tok – og at han da ble bedt av Sheridan om å:

Stick to acting!

En kommentar som vel ikke akkurat beredte grunnen for en god dialog de to store stjernene imellom…

Les også Slutt for Yellowstone - ny Costner-western på trappene Kevin Costner ligger for tiden i konflikt med Paramount/Taylor Sheridan om Yellowstones fremtid - nå skyter han sin egen western. Samtidig skilles skuespillerlegenden.

«Bare Taylor vet hva som virkelig foregår,» sa kilden til New York Post. «Taylor brukte år på å ikke bli verdsatt i Hollywood, og nå som han er toppen av hierarkiet, er det definitivt et ego involvert i alt dette.»

Ifølge Deadline var Kevin Costner misfornøyd med at innspillingen av Yellowstone trakk ut i tid, og dermed kom i konflikt med andre prosjekter han har. Costner har visstnok ikke forpliktet seg til så mange innspillingsdager som Sheridan & Co ønsker.

Planlegging av andre prosjekter er heller ikke enkelt med den uforutsigbare produksjonen, der mulittalentet Sheridan skriver på serien under selve innspillingen, og plutselig kan legge til ytterligere episoder.

Yellowstone, sesong 5 (Foto: SkyShowtime)

NB! Det eksisterer allerede to prequel-serier fra Yellowstone-universet, 1883 (2021) og 1923 (2023), i tillegg er tre spin-off-serier underveis:

  • 1883: The Bass Reeves Story (1883-spin-off)
  • 6666 (Yellowstone-spin-off)
  • ? (Yellowstone-fortsettelse/spin-off, med Matthew McConaughey i hovedrollen)
Les også Mer serienytt fra Yellowstone-skaperen. SkyShowtime kommer nå med en massiv høst- og vinterlansering, blant annet en ny serie fra serieskaperen bak Yellowstone.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Game over?

Percy Jackson-trailer

Mr. & Mrs. Smith vender tilbake!

Mord i Venezia: Klar for strømming!

Bedre enn Yellowstone?

Spidey!

Reacher-trailer

Fornyet!

Kommer til strømming

Men Yellowstone var ikke (helt) død

Slik fungerer Dashtoon

Kommer til Disney+!

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top