Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Kevin Costner forlater Yellowstone?

Det ser ut til at sesong 5 blir det avsluttende kapittel i den mega-suksessrike serien.

Skrevet av / 08.02.23 - 10:26
Kevin Costner forlater Yellowstone?

Like etter nyttår slapp Paramount sjokknyheten om at sesong 5 av Yellowstone brått fikk en pause; samtidig ble sesongen splittet i to deler.

Femtesesongen, som da så vidt hadde passert havveis, tok en laaaaaang pause, slik at episode 8 («A Knife and No Coin») ble den siste på mange måneder! Senest i staren av desember var det meningen at sesongfinalen ville gå av stabelen den 20. februar – nå er den skjøvet ut i det blå.

Les også Yellowstone utsettes! Produksjonsstopp, og en overarbeidet Taylor Sheridan, medfører Yellowstone-pause

Per dags dato er det eneste Paramount vil dele med fansen, og pressen, at:

Season 5 is slated to return in the summer of 2023, though an exact date has not yet been set.

 

Den har lenge, faktisk innen sesongpremieren, versert rykter om at sesong 5 kunne bli den siste sesongen av den populære, moderne westernserien.

Yellowstone er satt til dagens Montana og sentrerer rundt kvegdynastiet til den innflytelsesrike Dutton-familien, og alle dens intriger, konflikter og åpenbare, utilslørte maktbegjær.

Les også Det er valgår i Montana Femtesesongen av Taylor Sheridans suksesserie samler all Montanas makt i Dutton-dynastiets hender.

Pater familias er John Dutton, forbilledlig gestaltet av Kevin Costner (en rolle han nylig hentet hjem en Golden Globe for). Over fire sesonger har vi fulgt strabasene for å bevare farmen, kvegdriften og sin levemåte – med alle tenkelige midler.

 

Førsteinntrykket vårt av denne moderne westernserien, var definitivt ingen dårlig serie, men en tidvis litt i overkant såpeserie á la Falcon Crest.

Dog, serien har så til gangs «vokst» på oss, og tredje- samt fjerdesesongen fikk oss fullstendig hektet på livet til den outrerte Dutton-familien, med kvegbaron John Dutton (Costner) og hans spik-spenna-gærne datter, Beth (Kelly Reilly), i deres evigvarende (interne så vel som eksterne) kamp for å beholde Yellowstone-ranchen.

Yellowstone, sesong 5_a (1) Yellowstone, sesong 5_a (3) Yellowstone, sesong 5_a (4) Yellowstone, sesong 5_a (2) Yellowstone, sesong 5_a Paramount+Yellowstone KC-Yellowstone-14 Yellowstone, sesong 5_a (1) Yellowstone, sesong 5_1
<
>
Yellowstone, sesong 5 (Foto: SkyShowtime)

Nå verserer det, godt kvalifiserte, rykter om at produksjonsstansen skyldes uenighet mellom Paramount/serieskaper Taylor Sheridan og seriens ubestridte stjerne: Kevin Costner.

Ifølge Deadline er Costner misfornøyd med at innspillingen av Yellowstone trekker ut i tid, og dermed kommer i konflikt med andre prosjekter han har. Han har visstnok ikke forpliktet seg til så mange innspillingsdager som Sheridan & Co ønsker.

Blir sesong 5 siste runde med gjengen for Costner? «Yellowstone, sesong 5» (Foto: SkyShowtime)

Men, om vi i løpet av sensommeren (på SkyShowtime) vil bevitne patriarkens død, så betyr ikke det at Sheridan og Paramount er klare til å ta farvel med Yellowstone og den eksentriske Dutton-klanen ennå.

Det eksisterer allerede to prequel-sereier fra Yellowstone-universet, 1883 (2021) og 1923 (2023), i tillegg er to spin-off-serier underveis:

  • 1883: The Bass Reeves Story (1883-spin-off)
  • 6666 (Yellowstone-spin-off)
Les også Sheridan gjør det igjen! Med Taylor Sheridan som serieskaper, og duoen Harrison Ford og Helen Mirren i hovedrollene var forventningene til 1923 skyhøye.

Nå kommer muligens én til – og det med selveste Matthew McConaughey i hovedrollen.

Den texanske karakterskuespilleren McConaughey er så visst ingen novise innenfor serie-mediet; han spilte i 2014 en av hovedrollene i en av tidenes beste TV-serier: True Detective, sesong 1.

Woody Harrelson og Matthew McConaughey, «True Detective, sesong 1» (Foto: HBO Max)

Der er bekreftet at McConaughey p.t. er i konkrete samtaler med Sheridan/Paramount; men produksjonsselskapet har så langt valgt å holde kortene tett til brystet.

Det er uklart om Sheridans nye plan er en slags fortsettelse av dagens Yellowstone-historie, satt til Montana, eller om vi med McConaughey i hovedrollen vil få en ny spin-off-serie men med flere av de kjente hovedrollene fra Yellowstone fortsatt ombord.

I går kveld var det kommet så fart på ryktene at Paramount følte seg tvunget til å kommentere, blant annet overfor CNN.

I går kveld kom Paramount på banen (Foto: CNN / Twitter)

 

Eller «kom på banen»? De vil hverken bekrefte at en Costner-exit er nært forestående, eller om de overhodet er i samtaler med McConaughey:

Kevin Costner is a big part of Yellowstone and we hope that’s the case for a long time to come. Thanks to the brilliant mind of Taylor Sheridan, we are always working on franchise expansions of this incredible world he has built. Matthew McConaughey is a phenomenal talent with whom we’d love to partner.

Beskrivende for hvor fastlåst konflikten per dags dato er, er det faktum at Paramount ennå ikke har gått ut med en offisiell premieredato for Yellowstone, sesong 5, del 2 – og, innspillingen har faktisk ennå ikke startet…

Les også Her ser du Yellowstone! Serieskaper Taylor Sheridan er blant de hottesteste navnene innen strømmebransjen om dagen - men hvor (og hvordan) får du sett alle hans eminente serier?
Yellowstone, sesong 5 (Foto: SkyShowtime)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ventetiden er over!

Premiere til høsten!

Sci-fi-klassiker klar for strømming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Klar for nok en runde?

En god latter forlenger livet!

Kongen brøler igjen!

De kriminelles herjinger fortsetter i Kingstown

Harry Potter-lydbøker får Dolby Atmos

Se nye trailer fra Holocaust-helvete

Hysterisk ny trailer!

Scroll to Top