Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Fra HBO til Max

HBO Max bytter navn på strømmetjenesten - og får mer innhold.

Skrevet av / 13.04.23 - 13:01
Fra HBO til Max

Etter fusjonen mellom Warner Media og Discovery i fjor, har det stormet rundt strømmetjenesten HBO Max (tidligere HBO Nordic her i Norden).

Den nye toppledelsen har hentet frem øksen, kuttet i innholdsbudsjettene og lagt ned populære serier unna for unna.

Les også Krisetall for HBO! Ettar at HBO avsluttet sin flaggskipserie, Game of Thrones, har seertallene virkelig fått seg et skudd for baugen.

Siden fusjonen gikk igjennom har HBO Max, med CEO David Zaslav i front, kuttet blant annet følgende serier/filmer:

Samtidig har all produksjon av lokale, nordiske serier blitt kansellert. Og på toppen av det hele har de nordiske seriene som allerede er produsert (som bl.a. BeforeignersLust, Velkommen til Utmark, Kamikaze og Björnstad) blitt fjernet fra strømmetjenesten, og ble nylig solgt til konkurrenten SkyShowtime.

Les også Nytt liv for nordiske serier! Beforeigners, Lust og Kamikaze gjenoppstår hos SkyShowtime.

Nå bytter den amerikanske strømmetjenesten navn (og fokus) nok en gang.

Discovery+ slås sammen med HBO Max – og det nye barnet skal simpelthen hete: MAX.

I forbindelse med gårsdagens lansering uttalte David Zaslav:

Max is the one to watch. It’s the one to watch because it’s the place every member of the household can go to see exactly what they want at any given time.

Her vil man finne er variert og utvidet innhold, med alt fra DC’s The Penguin, en ny spin-off-serie av The Big Bang Theory, The Sopranos, Succession, The Last of Us, Dr. Pimple Popper, Fixer Upper, samt store franchiser som Superman, Batman, Wonder Woman, Game of Thrones, The Lord of the Rings, Harry Potter (som nå også vil relanseres som serie!) og Sesam Stasjon.

 

Endringer skjer allerede den 23. mai i USA, og vil få følgende tre abonnementsnivåer:

 • Reklamebasert, med HD-strømming for inntil to enheter samtidig: $ 10,- /mnd. eller $ 100,- /år
 • Standard, med HD-strømming for inntil to enheter samtidig samt inntil 30 offline nedlastinger: $ 16,- /mnd. eller $ 150,- /år
 • Ultimate, med 4K-strømming for inntil fire enheter samtidig samt inntil 100 offline nedlastinger: $ 20,- /mnd. eller $ 200,- /år

I Norge koster HBO Max 89,- i måneden, mens Discovery+ starter på 79,-.

Les også Positiv zombie-overraskelse! Pedro Pascal tilfører noe forfriskende nytt til en (relativt) utslitt genre.

Ved fusjoneringen vil HBO Max-appen bli erstattet av nyvinningen MAX, mens Discovery+ fortsatt vil eksistere (i alle fall i USA) som en selvstendig tjeneste.

En nordisk lanseringsdato for MAX er ennå ikke annonsert, men den vil komme i løpet av 2024.

PS! I forbindelse med lanseringen av HBO Max i Norden, lanserte tjenesten samtidig tilbudet med “halv pris ut livet” (så lenge du aldri sier opp). Hva som nå vil skje når HBO Max neste år slutter å eksistere er ikke avklart…

Les også Mer herlig forvirring fra Westworld Etter en langvarig koronapause er Westworld tilbake på sporet, og mer tilbake til røttene.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

4 hendelser på “Fra HBO til Max”

 1. har fått ny pris info på google nå. den jeg fikk opp er om jeg godtar 4,99 euro. så blir altså og gå fra Ultimate med 4k til Reklamebasert. skal di ha reklame så får det ver gratis og se på. men både netflix og hbo ser ut til og være på vei ut av dette hus. vpn og ulovlige tider i gjen her snart så kansje gode gamle piratebay og rarbg osv kan få nytt liv i seg

  Reklamebasert, med HD-strømming for inntil to enheter samtidig: $ 10,- /mnd. eller $ 100,- /år
  Standard, med HD-strømming for inntil to enheter samtidig samt inntil 30 offline nedlastinger: $ 16,- /mnd. eller $ 150,- /år
  Ultimate, med 4K-strømming for inntil fire enheter samtidig samt inntil 100 offline nedlastinger: $ 20,- /mnd. eller $ 200,- /år

 2. Kjartan Kverneland

  Satans HBO! Nei, mitt liv er ikke over. Halv pris livet ut ble lovet. Da kan de ikke kicke meg ut, og kreve full betaling. Mitt liv som HBO-kunde er nok med dette over. Det var gøy så lenge White Lotus kom med nye episoder. Hvil i drit HBO!

 3. Morten Lium

  Jeg var en av de som slo til på «halv-pris-livet-ut»-tilbudet, men hvis ikke dette videreføres, så tviler jeg på om jeg gidder fortsette. Er for mange andre aktører «der ute»….

  Jeg tror kanskje jeg er naiv, men jeg trodde virkelig at HBO skulle bestå til «evig tid». … Jeg ser ikke vanlig lineær tv lenger, som mange andre. Jeg velger heller å streame for å slippe reklame og for å kunne velge program når man selv ønsker det. Ulempen er helt klart copyright-problemene. At man ikke kan streame «andre sine» verker. Jungelen det begynner bli av streaming selskaper, er alt annet enn forutsigbar. Og min mening er ar de begynner å bli litt i de meste laget, at det er for mange aktører.

  Lurer på hvilken/hvilke neste selskaper som forsvinner eller blir kjøpt opp…?

  Noen som tar utfordringen med å lansere en streaming tjeneste som man selv kan velge hvilke «kanaler» man vil ha i pakka?
  (Litt som VideoOnDemand, bare med TV-innhold, serier OG filmer)

 4. Leif Røsholt

  Strømmetjenestene skifter navn og prøver på nytt,men det skjer med det samme og et elendig innhold.
  For en som har sett film og serier i 50 år,er det sorgen,kanskje det kan være noe for yngre generasjoner.
  De produsenter og regissører som er tilbake av de store er få, og det er lett og se. Det er viktigere for skapere av serier og film nå for tiden og ha med alle typer mennesker enn og legge vekt på et innholdet.
  Det er bare og se på IMDb’s vurderinger av hva som har blitt produsert, når og av hvem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Tid for mer fransk romantikk

No more Netflix... !

Ny trailer fra kostymedramaverdenen

Nå er traileren her!

Komilegenden vender tilbake til røttene!

Ventetiden er over!

Premiere til høsten!

Sci-fi-klassiker klar for strømming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Scroll to Top