Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Fire elektriske SUV-er fra Jeep

Jeep er ikke tidligst ute med elbiler, men snart kommer hele fire SUV-er.

Skrevet av / 12.09.22 - 13:44
Fire elektriske SUV-er fra Jeep

I tiden frem til 2025 vil Jeep lansere intet mindre enn fire SUV-modeller. Jeep Avenger stilles ut på Paris Motor Show i oktober og skal lanseres i Norge tidlig neste år. I tillegg får vi Recon og Wagoneer S, og kronen på verket blir den store Grand Wagoneer i helekektrisk utgave, tilgjengelig med en rekkevidde på hele 800 kilometer!

I Europa har Jeep store planer om å selge 100 prosent elektriske biler innen 2030.

Jeep Recon scaled 1
Jeep Recon. Illustrasjon: Jeep

Jeep Recon – kun som elbil

Jeep Recon er bygget fra bunnen av som en ren Jeep 4×4 – men siden den er helelektrisk vil den gi en spesiell offroadopplevelse i nærmest total stillhet. Vi forventer at den kan leveres med et oppgradert lydanlegg fra Harman Kardon, som vil komplettere opplevelsen.

For å sikre best mulig fremkommelighet, har akslene på Recon elektronisk differentialsperre (E-Locker). Med elektrisk kraft låses akslene, slik at alle hjulene får 100 prosent fremdrift. Dette er gull verdt når man skal ut av en snøfonn, et gjørmehull, over en jordvoll eller andre ekstreme situasjoner.

Som vi kjenner fra Wrangler og Gladiator, vil også Recon gi mulighet for å kjøre uten både tak, dører og vinduer. Jeep Recon vil derimot kun bli levert som elbil. Bilen vises frem neste år, og produksjonen starter i USA i 2024.

Jeep Wagoneer scaled 1
Jeep Wagoneer S. Illustrasjon: Jeep

Elektriske Wagoneer-medlemmer

Nå får også premiumfamilien Wagoneer nye, helelektriske tilskudd. En modell med kodenavn Wagoneer S skal ha aerodynamisk design og firehjulsdrift, som kan ta seg frem under selv de vanskeligste forhold.

Wagoneer S kommer kun som elbil, med en oppgitt rekkevidde på 640 kilometer. Med 600 hestekrefter løper den av gårde fra stillestående til 100 km/t på 3,5 sekunder. Det får sies å være bra!

I likhet med Recon vil også Wagoneer S vises i 2023 med produksjonsstart i 2024.

Jeep Grand Wagoneer elecric scaled 1
Jeep Grand Wagoneer. Illustrasjon: Jeep

Men vi skal selvsagt ikke bare få en «liten» Wagoneer, men også troningen på toppen – Grand Wagoneer. Denne kommer i helelektrisk versjon med inntil 800 kilometer rekkevidde. Var det noen som sa rekkeviddeangst?

La oss også håpe at vi får se et heftig lydanlegg fra McIntosh i den elektriske Grand Wagoneer!

Jeep Avenger 4 scaled 1
Jeep Avenger. Foto: Jeep

Avenger kommer først

Den aller første modellen vi får se på veien, vil bli Avenger. Med en mer moderat rekkevidde på 400 kilometer, men til gjengjeld loves vi at den er «klasseledende på bakkeklaring og angrepsvinkler, samtidig som den har rikelig med plass til både folk og bagasje.»

Størrelsesmessig legger den seg et hakk under Jeep Renegade.

– Nye Avenger passer perfekt for det norske markedet. En moderne kompakt SUV som kommer til å tiltrekke seg kunder som ser etter en elektrisk bil som skiller seg ut mot dagens konkurrenter, sier Shant Håndstad, merkesjef for Jeep hos Bertel O. Steen.

Produksjonen av den elektriske Avenger starter mot slutten av året.

Vi har ikke fått noen priser ennå.

Les hele pressemeldingen her

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top