TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Nytenkende gaming fra Asus

En gaming-laptop med to skjermer- og et nettbrett med innebygd gaming-PC. Asus ROG leker med formfaktoren på CES.

forfatter
Publisert 06.01.22 - 15:39

Når man sier «gaming-laptop», forestiller de fleste seg en maskin med én skjerm og ett tastatur, som er satt sammen i brettbar enhet. Men de to mest interessante CES-nyhetene fra Asus sitt spillmerke, ROG, følger ikke denne oppskriften.

Asus ROG Zephyrus Duo 16 er en gaming-PC med dobbelskjerm (Foto: Asus)

Asus Zephyrus Duo 16 har ikke én, men to skjermer. Den følger samme form som Zenbook Pro Duo UX582, som vi tidligere har testet – men i en gaming-variant. Hovedskjermen er på 16 tommer, men nå i et moderne 16:10-format. ScreenPad Plus-ekstraskjermen er på 14″, som vil si full kabinettbredde, men ca halvparten så høy som hovedskjermen. Når maskinen åpnes, løfter ekstraskjermen seg i en 13-graders vinkel, slik at den går i ett med hovedskjermen. Ekstraskjermen er i 4K-oppløsning, mens hovedskjermen fås i oppløsningene Fuull HD (240 Hz), QHD (120 Hz) og 4K (120 Hz).

Asus Zephyrus Duo fås i en rekke forskjellige konfigurasjoner. Med opptil AMD Ryzen 9-prosessor og opptil det nye Nvidia GeForce RTX 3080 Ti-grafikkortet.

Asus ROG Flow Z13 ser ut som Microsoft Surface på steroider: En 13″ tablet med løst tastatur – og ytelse i gaming-klassen! (Foto: Asus)

Asus ROG Flow Z13 er ifølge produsenten det kraftigste nettbrettet i verden. Og det tror vi på! Den er nemlig en komplett gaming-PC innebygd i et 13-tommers nettbrett. Hvis man velger den kraftigste konfigurasjonen, kommer den med 12. generasjons Intel Core i9-prosessor og Nvidia GeForce RTX 3050 Ti. Samt 16 GB DDR5-minne, 1 TB SSD og 4K-skjerm. Det er faktisk ganske voldsomt!

For å fungere som en fullkommen PC er det ganske praktisk med tastatur. Og det følger heldigvis med. Det er et ganske tynt tastatur, som klikkes på med magneter og fungerer som et deksel. I tillegg har den et utbrettbart stativ på baksiden.

Hvis man trenger enda mer kraft til spilling, er ROG Flow Z13 kompatibel med Asus XG Mobile grafikkakselerator.  Og selvfølgelig finnes de i oppdaterte utgaver med grafikkort i high-end-klassen.

Pris og leveringstid er foreløpig ikke kjent. Men vi gjetter på at maskinene dukker opp i løpet av våren. Og at man fort med legge over 20 store om den er interessert. For de billigste modellene.

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kullsvart OLED-skjerm til gaming Alienware AW3423DW er den første gamingskjermen med QD-OLED. Hva kan bli bedre enn perfekt svartnivå? En god del, skal det vise seg.
Mekanisk tastatur til kreative Den nye MX Master 3S-musen, det nye MX mekaniske trådløse tastaturet og samt det MX mekaniske Mini trådløse tastaturet skal hjelpe avanserte digitale utviklere.
Oppdatert Asus-bærbar klar til Norden Den nye 14" modellen kommer i to utgaver med henholdsvis Intel- og AMD-prosessor.
Spill i 3D uten briller Acer Predator Helios 300 gir spillene dine en ny dybde.
Skjermen er det beste ved den HPs luksusmaskin har en lekker UHD+-skjerm som vil glede grafikere. Men kreftene holder ikke mål i forhold til prisen.
Broadcast-studio til skrivebordet Har du en youtuber, twitcher eller podcaster i magen, kan Razers hybride lydmikser samle trådene.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend