Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Nytenkende gaming fra Asus

En gaming-laptop med to skjermer- og et nettbrett med innebygd gaming-PC. Asus ROG leker med formfaktoren på CES.

Skrevet av / 06.01.22 - 15:39
Nytenkende gaming fra Asus

Når man sier «gaming-laptop», forestiller de fleste seg en maskin med én skjerm og ett tastatur, som er satt sammen i brettbar enhet. Men de to mest interessante CES-nyhetene fra Asus sitt spillmerke, ROG, følger ikke denne oppskriften.

Asus ROG Zephyrus Duo 16 er en gaming-PC med dobbelskjerm (Foto: Asus)

Asus Zephyrus Duo 16 har ikke én, men to skjermer. Den følger samme form som Zenbook Pro Duo UX582, som vi tidligere har testet – men i en gaming-variant. Hovedskjermen er på 16 tommer, men nå i et moderne 16:10-format. ScreenPad Plus-ekstraskjermen er på 14″, som vil si full kabinettbredde, men ca halvparten så høy som hovedskjermen. Når maskinen åpnes, løfter ekstraskjermen seg i en 13-graders vinkel, slik at den går i ett med hovedskjermen. Ekstraskjermen er i 4K-oppløsning, mens hovedskjermen fås i oppløsningene Fuull HD (240 Hz), QHD (120 Hz) og 4K (120 Hz).

Asus Zephyrus Duo fås i en rekke forskjellige konfigurasjoner. Med opptil AMD Ryzen 9-prosessor og opptil det nye Nvidia GeForce RTX 3080 Ti-grafikkortet.

Asus ROG Flow Z13 ser ut som Microsoft Surface på steroider: En 13″ tablet med løst tastatur – og ytelse i gaming-klassen! (Foto: Asus)

Asus ROG Flow Z13 er ifølge produsenten det kraftigste nettbrettet i verden. Og det tror vi på! Den er nemlig en komplett gaming-PC innebygd i et 13-tommers nettbrett. Hvis man velger den kraftigste konfigurasjonen, kommer den med 12. generasjons Intel Core i9-prosessor og Nvidia GeForce RTX 3050 Ti. Samt 16 GB DDR5-minne, 1 TB SSD og 4K-skjerm. Det er faktisk ganske voldsomt!

For å fungere som en fullkommen PC er det ganske praktisk med tastatur. Og det følger heldigvis med. Det er et ganske tynt tastatur, som klikkes på med magneter og fungerer som et deksel. I tillegg har den et utbrettbart stativ på baksiden.

Hvis man trenger enda mer kraft til spilling, er ROG Flow Z13 kompatibel med Asus XG Mobile grafikkakselerator.  Og selvfølgelig finnes de i oppdaterte utgaver med grafikkort i high-end-klassen.

Pris og leveringstid er foreløpig ikke kjent. Men vi gjetter på at maskinene dukker opp i løpet av våren. Og at man fort med legge over 20 store om den er interessert. For de billigste modellene.

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Populært konferansekamera får en etterfølger

Ingen M4 for stasjonære Mac-er i år

Raske, intelligente PC-er kommer snart

Dell Inspiron: Fleksible bærbare datamaskiner for skrivebordet

Sugen på en raskere datamaskin?

Lyver Qualcomm om Snapdragon X?

AOC blir seriøse

Chromebooks med ekstra krefter

Innred hjemmet ditt med IKEA-AI

Mange skjermfunksjoner til en rimelig pris

Logitech-sett bygger bro mellom jobb og privatliv

KI gjør sitt inntog i ThinkPad

Scroll to Top